Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč)

lavý bočný kufor vario
pebac30
Přidané 15.05.2011 22:11

Registrace: 01.10.07
Uletel /ulítl/ nekomu bočný kufor orginal vario ? Mne sa to stalo dnes... Som v šoku, sklamaný, čital som že topcase lieta, dal som šroby a motyle, ale toto ma dojalo... Nemám slovSad

Milan V
lavý bočný kufor vario
Přidané 15.05.2011 22:27

Registrace: 04.06.09
Ty máš Vario na ADV?To chce pořádné plechové bednythumbs upZadní Vario lítají, to jsem slyšel několikrát, ale o bočním slyším prve.Něco bylo špatně kamarádehmm!
Bramborundum kardanrundummusic
http://www.tourde....banda.cz/

buboGS
lavý bočný kufor vario
Přidané 15.05.2011 22:39

Registrace: 22.08.08
Jo, taky mi ulitl, sice to bylo na Dakaru, ale taky to byl original Vario. Jel jsem asi 100 na dálničním průtahu a byla to pěkná rána, až jsem málem spadl z motorky...

Notebook byl naštěstí v tom druhém kufru a tenhle byl prázdný, jinak bych se asi pěkně drbal za ušima - chyba totiž byla u mě - zřejmě jsem ho špatně zacvakl....

Nejhorší bylo ale ten kufr z prostředka sebrat - bylo to v mírné zatáčce a z kopce, všichni tam byli docela rozjetí a byli vidět na poslední chvíli...
BMW GS = stroj na radost

maser
lavý bočný kufor vario
Přidané 15.05.2011 23:20

Registrace: 07.09.10
Ahoj, také jdu se svou troškou do mlýna - R1200GS, originál vario plastové kufry (všechny 3). Veliká radost při kupování motorky, že ty kufry motorka má. Krásně se s nimi pracovalo, dají se zvětšit, zmenšit, výřez na výfuk, jednoduché sundání z motorky a na motorce po nich skoro nic nezůstane. Navíc jsou udělané až k sedlu spolujezdce, takže tam není žádná mezera...

Letos cesta do Dakaru a zpět, kufry naložené do plna (ale hmotnost nákladu byla vždy kolem 9kg - v kufru je napsáno max 10kg). Levý kufr se ulomil na cestě tam - ulomila se zadní packa, za co kufr drží pod sedlem spolujezdce a ulomil se plastový držák v místě, kde je přišroubovaný pod sedlo spolujezdce. Ulomil se po pádu na místě, žádná rychlost - motorka si jen lehla na levý bok - vpředu na rám a řidítko, vzadu na kufr a na šutr a lup a bylo to. Je pravda, že motorka se chtěla kolem kufru jako točit, ale otočila se maximálně o 30°. To jsem ještě uvažoval o tom, že si ho opravím nebo koupím kus nového a nechám si je.

Ale ejhle - jedeme si to takto po Mauritánii asi 100 km/h, vymetu díru ne hlubší, než 5cm a velikostí asi našeho kanálu, kouknu do zrcátka a TopCase bruslí za námi po silniciGrin

Po zastavení, sebrání a nandání jsem zjistil, že i pravý kufr je v háji - opět ulomený zadní držák kufru k motorce - tentokrát ale nepraskl plastový držák, co je na rámu motorky... A ještě k tomu odrovnal zadní "plácačku", která také upadla a přetrhla šroub, na kterém drží. Naštěstí ji nic není, tak jsem ji dal pod pavouka a mám ji doma, že ji tam možná vrátím, pokud dostanu ten přetržený šroub z díry.

Ale kufry zklamaly a už vybírám nové, kovové s pořádným rámem... Nevím, zda to bude Touratech, Husky, Grave nebo Begr... Ale určitě chci kovové a s výřezem na výfuk. A nechci dávat pryč origoš plastový "držáček" na TopCase - mám pod ním totiž taštiičku na nářadí od Touratechu...

Tímto prosím o rady, kdo má jaký kufrySmile
Upravil maser dne 15.05.2011 23:26

buboGS
lavý bočný kufor vario
Přidané 16.05.2011 08:44

Registrace: 22.08.08
Podobná zkušenost...
Po lehkém pádu ulomené Vario, navíc topcase nevyhovoval manželce vzadu - opěrka ji tlačila nešikovně do zad.

Sehnal jsem originály z ADV, mám jen bočáky a místo topcase plotnu a brašnu. Manželka je spokojená (základ rodinného štěstí) a já tudíž taky Grin

Výhoda snadného sundávání jako u Varia zůstala zachována.

PS: brašnička na nářadí pod pltnou zůstala zachována.
buboGS přiložený následující obrázek:

[158.44Kb]
Upravil buboGS dne 16.05.2011 08:47
BMW GS = stroj na radost

Rosta64
lavý bočný kufor vario
Přidané 22.10.2013 19:00

Registrace: 16.01.13
Zdravím Vás chlapi. Čtu zde o spoustě upadlých vario kufrů. Ptám se : nemáte někdo k prodeji ochranný plech z levého kufru odstiňující výfuk? Potratil jsem jej. Zůstaly jen zbytky pacek pod šroubama. Díky.

www.robe.cz
servisak
lavý bočný kufor vario
Přidané 22.10.2013 19:03

Registrace: 02.01.09
Rosta64 napsal:
Zdravím Vás chlapi. Čtu zde o spoustě upadlých vario kufrů. Ptám se : nemáte někdo k prodeji ochranný plech z levého kufru odstiňující výfuk? Potratil jsem jej. Zůstaly jen zbytky pacek pod šroubama. Díky.

Podívám se zítra dám vědět.. mám jeden z varia ale nevím jestli je to z 1200 zitra se mrknu a zavolám ti
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

bystricke
lavý bočný kufor vario
Přidané 22.10.2013 19:49

Registrace: 04.11.07
kamarád má originál hliníkový bmw kufry,upadly mu nýty na sponě co drží kufr přicvaknutý k rámuFrownnaštěstí je to takový rambajz,že to nešlo si nevšimnout.
asi někde dělají soudruzi chybuPfft
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
Vitamin
lavý bočný kufor vario
Přidané 22.10.2013 21:37

Registrace: 31.07.11
mi sice ani jeden neulítnul,ale levý boční se mi na držáku povolil a tak šikovně se opřel o výfuk,že se za jízdy propálil skrz.

vita-gs.rajce.idnes.cz
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč) :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 118
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,731
Nejnovější člen: masilkov

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.19 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI