Tak tu koukám řeší se tu celkem dost kvalita a spokojenost s tímto druhem přileb .
Nosím brýle tak že vyklápěčka je to co přesně potřebuju a navíc mám dost citlivý oči tak že když do ní fouká tak su vyřízenej tak že když sem sháněl tak sem hodně dlouho studoval a vybíral a ž mě to začlo i bavit )
tak že moje zkušenosti a zkušenosti lidí které znám .
Začal jsem na levné verzi
COX monoK - kopie CABERG J1 plastová helma trochu do ní táhne hlučnost poměrně nízká a to vše za nějaký tenkrát 3800,-
pak sem mířil výš a tak sem laboroval
začlo testováním
HJC měli 2ks CLmax - myslím kolem 5000,- je dost jednoduchá tvrdá pri nasazení slyšíš vše kolem ani jsem ji neprojížděl
Hned sem sáhl po
SY-max ta byla tuším za nějakých 6800 projel sem to cca 3 km a rychle ju vrátil strašně pískala a hučení od větru přehlušoval motor nebot je tak nějak zespodu dost otevřená
Ještě měla být HQ-max carbonová za cca 14tis ale nakonec to nějak uticho a už sem ji neviděl
další na řadu přišla
UVEX GT 320 celkem propracovaná helma karbon kovové zámky krásná na pohled vše dobře a lehce chodilo cene 8800
objednal jsem pro mě M a pro přítelkini XS přišlo M odpovídající velikosti tak 60-62 tak že jsem ji mohl motat kolem hlavy tak že jsem ju hned vrátil a Sko - XS prý už nevyrábijou tu jsme zkusily no ale velikost odpovídá tak 56 tak že na ženskou velká nicméně už se použila a nelze ji vrátit smula zkusil sem ji aspon já a už moc tlačí tak mi lezí doma pochválit musím zpracování vzhled a těsnost plexi opravdu sedí ani nefouklne je ale hlučnější - asi tvar čelisti .
další značkou vyklápěček je
AIROH kamoš zkusil ten
zákl model za nějakých 2800 prý super a spokojen ja to dal na hlavu a hrůza tvdej polistyrén hluk jak otevřenj kokos -
Další jezdí už několik let ten
model myslím označení 5500 je spokojen je to s clonou a jezdí na FJčku s velkým plexi tak že o větru moc neví cena tuším 4,5 -5 tis.
Maj celkem asi 5 druhů ale více zkušeností nemám
Dalši taková zkušenost je s
NITRO - na pohled pěkná ale zpracování ni moc nejezdil sem ju ale zkoušel sem naprodejně a dal sem na hlavu Lko a velký nakonec sem skončil u S ka a skořepina i vložka více méně stejná velikost řešijou pouze lícnicama tam těsní na hlavě je to jak položenej kybl technické zpracování nic moc taková dost čína .
Další zkušenost co jsem nasbíral nejen z druhé ruky je
LAZER jednak model
GRANVILE je to taková střední třída na někde k 5 tis , slušné polstrování má jen vemi malou čelist tak že když ju zavři mám to přesně u brady mikrofon bych tam už asi nesnesl - zkušenost kamoša s hlukem - prý uspokojivé
další jejich specialita je
REVOLUTION dost konfortní přilba pohodlná ale taky dost těžká je vivinutá na sněžné skůtry , veká sluneční clona plexi olemované plastovým cca 5mm rámečkem - mě to vadilo při pootevření bere to oči , možnost sundání čelisti a nasazení pilotní masky to vše je dost těžké ale zas vic přispívá těsnosti
Další
LEVIOR
Každý asi zná jejich starou F1 laminátová helma , není to ani tak vyklápěčka spiš polovyklápěčka pouze se vysune a vyklopí čelist s plexi do helmy se vsune bda a pak se přes obličej překlopí dozadui to vše s brýlemi poté se zatlačí čelist a přilba se "sama" zapne pod bradu zajede takový poltrovaný popruh sloužící jako řemínek - velmi stará technologie staré tvary i barvy - červená + bíla atd dodnes stále k dostání cenu si ted nevzpomenu ale myslím někde kolem 4 tis
Zkušenost (z ne moje ) pohodlná a tichá přilba bez technických závad
Levior F2 je to nový typ nahrazující starý typ už pouze plastová cena asi 5500 ,
žádná špička ale zajímavé řěšení zamky nejsou v čelisti ale na skořepině v čelisti pouze háčka tak že je čelist velmi lehká zavírání je na jedné straně + na druhé straně další pojistka - při krátkých jízdách využívána pouze jedna zkušenost truchu hlučná a mírné netěsnosti kolem plexi , ještě je v příslušenství brzdové světlo ale namaá homologaci v čr . Viděl jsem jeden kus jež končil (i s hlavou) pod fabií a ač na to ty zámky nevypadaj neotevřela se - dodřená pěkně .
Nolan N 100 a N 101 jednoduchá kulatá helma výprodej za cca 4-5 tis hlučnost ucházející u 101 možnost dokoupení vnější clony ja v dešti nezkoušel ale z nekolika nezávislích zdroju do ní prý zatéká
N102 cena byla cca 7500,-trochu vylepšená dost složitý otvírání asi je to na zvyku , vnější sluneční clona dělá bordel ve větru tak jako na všech nolankách .
N103 pěkná a pohodlná helma cana cca 9000,- zkušenost z jízdy zatím nemám konečně vnitřní clona poměrně dost velká - až na nos
pro někoho + U 102 a 103 příprava pro BT intrercom
Mě osobně vadí u všech N vyklápěček nepolohovatelné plexi které ma jeden stupeň dole a pak drží až nahoře tak že pootevřít tak aby větralo a přesto trochu chránilo oči nelze .
Nakonec jsem skončil u SHUBERTH
CONCEPT - cena dnes jž cca 9tis komfotní měkká přilba - někdy až moc - vymačkáva se , těsnost dobrá trochu méně funkční větrání na čelisti hlučnost velmi nízká nejvíce nalevou u otvírače - vyřešil jsem nalepením těsnící pěny trochu těžší čelist po delší jizdě mám pocit že moc táhne dopředu jinak jsem spokojen vyměnim ji snad jen za za
C2 je dost podobná conceptu ale řekl bych že člist je lehcí jízdní vlastnosti zatím nemám cena cca 12-13 tis
Pak jsou tu další které jsou na trhu ale zkušenosti nemám
CABERG J1 a JUSTISIMO
MARUSHIN
SHARK
SHOEI - jedna zkušenost co jsem slyšel tak že za těch cca 13 tis nic moc celkem hlučná a i trochu fouká ale velmi lehká asi 1400 g
Milane to je super srovnavaci test,myslim ze takovych clanku co jsi napsal ty neni nikdy dost.Ja taky resim prilbu,ale ne vyklapecku,premyslim o Uvex enduro.Pokud by si mel nahodou nekde po ruce nejakej testik na enduro prilby jako na vyklapecky tak bych by mi to docela pomohlo.Mej se a dik za super clanek
Jenom bych doplnil - Nolany se daj sehnat s 20% slevou - asi vi, proc ji davaji. N102 je pry ponekud lepe resena ohledne hlucnosti, N103 uz predelavali kvuli lepsimu chodu otvirani a hluci. A to tak, ze hodne, dost lidi si stezuje.
Schubert Concept je moc fajn helma, ale za mym plexi je taky hlucna. Kdyz si stoupnu do stupacek - ticho. Takze idealne na nahace nebo vyzkouset na sve motorce. Jeden kluk s Afrikou mel to samy. Jinak s tou cenou - v Louisovi a tusim i v Polu (a asi dalsich kseftech) se C1 prodava za 250 euro, takze za tyhle penize vyborna volba. Co me dostalo je vyborny odvetrani, hlavne moznosti ruzne nastavovat plexi.
S tim novym Sharkem podle me budou v brzke dobe zkusenosti na Motorkarich, Filip si ji objednal. Mne se nepozdaval ten otviraci mechanismus, hlavne pri jakekoliv manipulaci s celisti vytahly plego - proste ne a ne si na to zvyknout, takze se na me tak nejak podesene divali, kdyz jsem s tim na vystave zapasil. Vypada dost velice a i dost vazi (tusim 1900 g).