Já mám radši benzínový ,nemusíš řešit bombičky a tak .Na druhou stranu s plynem je asi čistější manipulace.
S tímhle sem max.spokojenej jak na motorce tak s batohemhttp://www.scoutd...sr-xgk-ex/
Jako JohnyT a TOMNS používám "plyňák", akorát já mám spoustu let zn. VAR = podobný jako Coleman a taky vaří jako ďas výhody: malý, skladný, výkonný, bomby se seženou všude. Nevýhody:
Pro Evropu plyňák, někam dal (rusko, od turecka na východ) benzin, nebo kombinovanej. Plyn výhody: cena, spolehlivost, jednoduchost, skladnost.
Dobrej benzinak ti spali skoro vsechno, ale pořizovací cena je povetsinou silena. Výhodou je, že benzin, petrolej, naftu...... seženeš v podstatě všude.
A jestě jedna věc. Když ti šlohnou plynak tak nad tím skoro mávneš rukou, když benzinak, budeš pěkně nasr..ej.
Třetí varianta je kombi (http://www.sambar...iva-328194). Opět... vařič za "trojku" mi přijde jako moc...
Ja jezdim s plynem VAR a obyč dvěma ešáky a pohoda.
Upravil Efendi dne 31.05.2011 13:04
Jeste by me zajimalo jen tak pro predstavu co vse takovej varic zvladne (ma predstava kafe, polivky, nejakou tu konzervu, pripadne adventure jidlo) a na jak dlouho vam vydrzi jedna kartuse (mohl bych to vycist ze specifikace varice/kartuse ale praxe je praxe)?
Kdyz to vezmu selskym rozumem, tak po spotrebe cca 20 kartusi jsem na cene benzinaku (nepocitam spotrebu benzinu) a benzin sezenu snadneji nez kartusi i kdyz zatim exotictejsi zemi nez je treba Albanie v planu navstivit nemam. Na druhou stranu nevyhodou by byla skladnost. A ted babo rad :-)
Stav se u mě a já ti daruju vojenskej na tuhej líh. Mrskneš do kufru kostku PEPA a je to
Já mám asi 15let collemana na plynovou kartuši a furt faká. V pěti lidech ráno káva,večer večeře a káva,občas i oběd a vydržel 10 dní vařit na tu větší kartuši. No a ten liháč vozím jen jako zálohu kdyby mě tento klekl
Upravil misak dne 31.05.2011 20:07
Jedu? Tedy žiju!
Jeden čas byla móda benzíňáky, spíš myslím že to vypadalo IN, človcěk vypadal jako že je znalec a cestovatel. Určitě to má přednosti - palivo je vždy po ruce a umí vařit v nízkých teplotách. Nevýhody - cena, sem tam je nutná údržba a stejně se sebou musí vozit flaška.
Takže jsem zůstal u plynových, kdysi Campingas s piezo (rozbil se), pak Coleman piezo (ztratil se) a teď Coleman Power F1. Většinou mi vydrží malá bombička na týden (denně kafe, semtam polévka nebo těstoviny), mám ale jednu rezervní nebo když nás je víc, mám větší bombu, ta vydrží v pohodě.
Pokud bych ale jel na déle směr východ, bral bych benzínový..
porad premyslim nac ten varic vetsina lidi ma, kdyz spava po penzionech a kdyz nekde v prirode v zemich kde se to smi, tak aspon my delame ohen, kopi se flak masa, nebo ryba... ja varic vozim snad jen na kafe a na caj po ranu... a opravdu v pripade nouze nejakou nudlovou polivku, ale nouze jeste nikdy nenastala, tak ta polivka vypada hrozne a v kufru je uz asi 3 roky. prijde mi to skoda mista a skoda vahy... nebo jste vseci konzervaci a pastikari? nereknu nekam do rakouska bo do zemi, kde je socialni situace trocha jina...ale v kempech jsou kuchynky a varice ale vychod, nebo balkan kde je vsechno cerstve ke koupi max trochu zkazene?? a zas nereknu nekde na sibiri..ale kolik procent odtud lidi se takhle vypravilo aby fakt potrebovalo varic? a piknik nekde na kopecku? vzdyt jidlo z hospody se da zabalit a clovek proziva mistni krajinu i s jidlem me se s tim spojuje otazka... kdyz uz varic na caj nebo kafe ranni.. mate nekdo zkusenosti s el. spiralou na 12? mam jednu z hein gericke. jak dlouho to vari... ? mam ji a parkrat jsem se pokousel ji pouzit s podporou tepleho valce po vypnuti motoru, nezere vic elektriky nez rozsvicena dalkova... ale stejne mu to trva 20minut... mam tam nekde nejaky studenak, nebo to proste nefunguje?
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
ChipGS: Nevím jak ostatní, ale vařič vozím většinou na srazy mototuristů kde to je hlavně o ranní kávě, popř. si někdy vyjedeme jen tak do přírody. Ale v Rumunsku je v akci denně - ranní káva, oběd + káva v divočině, večerní káva + někdy večeře. Kdysi nás sedělo v horách u jezera nad Baia Mare 8 pod nataženou plachtou celou noc, protože od 23.00 do 10.00 byla příšerná průtrž mračen, pod námi tekla voda proudem, spacáky se daly ždímat a vařiče byly jediné zdroje tepla aspoň na zahřátí rukou... Je fakt, že slouží jen na pár akcích, ale je to příjemné a tolik místa nezabere.