Ahoj chlapi, mám úplně blbej dotaz, vím, že se to tady historicky řešilo už hodněkrát, ale nevím co si z toho mám přebrat...
Uvažuji o koupi nových pneu a nevím do jakých jít. Na své motorce mám normální silniční. Chtěl bych, ale nějaké se špunty nebo podobným typem. Vím, že nějaké univerzální nejsou, že vždy je to buď na písek, mokro atd., ale přeci jenom by mě zajímali aktuální postřehy.
Původně jsem si chtěl koupit sadu kol a vždy je podle potřeby přehodit, ale z fin.hlediska to neklapne..
Jezdím tak půlku na silnici a půlku v terénu...
Poradíte mi?
Pokud jezdis fakt pul na pul, tak stopro spunty alespon typu karooT, tkc atd, na silnici naprosta pohoda a v terenu to v ramci moznosti staci. Mizi sice trochu rychleji, hlavne zadek, ale taky to takova hruza neni. Zalezi kolik toho bezne namotas, jestli jezdis i hodne dalnice a tak. Ale v principu naklady na pneu rozpocteno na km nejsou zadna zavratna polozka, jen proste casteji prezouvas. Ja mam teda na gs teprve prvni, presel jsem z anakeecek a zpatky se mi teda chtit nebude
Maiali nel Fango!
servisak napsal:
Stejně jako Radošek jedině TKC 80
Zdarec!No,nekecej?Tak se ti přece jen zalíbily? Už víš kolik na nich asi celkem najedeš?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Taky jsem jednoznacne pro TKC.
Ale bohuzel i TKC, stejne jako ostatni podobny pneu se chovaj na silnici hrozne a ne ze ne. Motorka se klepe, v rychlostech nad 130km/h se ji rozklepou riditka (kola mam vzdy vyvazeny).
Je to vzdy neco za neco.
I když otázka nebyla položená mě, tak si myslím, že to pro zakladatele tohoto vlákna to není informace od věci:
Letos jsem TéKáCéčka před cestou do Turecka obul nová. Najel jsem na nich už devět tisíc a zadní pneu ještě není bez vzorku...
Asi 4.000 km slušné dálnice. Asi 3.000 km turecké silnice a zbytek šotolina, kameny a jiná nepohoda...
Předek je v půlce a snese ještě jednu zadní. Na zadku jsou tak 3 mm. V terénu už je po smrti, ale silnice a suchá polňačka v poho - tak deset tisíc kilometrů celkem se na ní dá najet...
Musí se jezdit hlavou napřed a potom je jejich výdrž fakt slušná...
Upravil radosek dne 16.06.2011 17:37
Nedávno jsem přezouval na Michelin Annakee 2, jezdím hlavně silnici a sem tam slušně vypadající polňakčky. Skvěle "lepí" k silnici.
Upravil Tom_Brno dne 16.06.2011 17:57
Tom
Tom_Brno napsal:
Hodně záleží na tom. co se rozumí "terénem"
To je fakt. Suchá polňačka je pro Anakee 2 asi malina. Ale už s výjezdem z koleje na té samé polní cestě se boční špunty hodí dost. A i s jemným štěrkem na silnici se špunt popere líp... Nemluvě o tom, že na šotolinovém a kamenitém parkovišti jsem zadním kolem obutým do TKC přejel a rozdrtil flašku a na gumě jsem potom nenašel ani škrábanec...
Co by na to "řekla" guma bez špuntů, to nevím...