jsem rozhodnutej ze si to poridim oproti normalni navigaci to neni jednoucelova vec dneska jsem se byl na jedno mrknout ale problem VYCHODNI EVROPA vsechno je to jen o hlavnich tazich zbytek prej nepresny vim ze uz se obevila na trhu mapa rumunska ale nesmite se na me zlobit 4500 to fakt ne to radsi normalni papirovou ten manik co mi topda nabizel tvrdil ze nebude dlouho trvat a jiste se to nekde obevi dal mi nabizel moznost ze pokud hodne jezdim rumunsko a pod. tak prej nejaky AIGO ze je to od madaru a prej super mate nekdo tuhle navigaci? já vim ze je to vsechno slozitejsi nez u normalni navigace ale opravdu zastavam nazor ze PDA vzuziju i jinak piste sve skusenosti(vim ze se tohle resi na vsech strankach o motorkach ale ja su lenosne jak prase a radsi uz jinam nelezu nez na BMWGS tak to pochopte)diky
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Mě se PDA taky dost zamlouvalo, ale nakonec jsem šel do samostatné navigace. S navigací a provozem PDA na motorce nemám žádnou zkušenost. Co se týká mého Garmina 276 tak ve stručnosti asi takto (na co si teď vzpomenu):
+ výborná čitelnost
+ zatím výdrž i v těžším prostředí
+ jednoduchost v ovládání
+vodoodělnost
- cena za přístroj a za mapy
- jednoúčelnost
Myslím, že zde bude hodně zastánců i odpůrců jedné či druhé varianty. Já zatím mé volby nelituji.
Mám Garmin Quest. V něm mapu Česka a jinak jen hrubý nepřesný podklady. Je zajímavý, že v nich i přesto je silnice 67C v RO (kdo tam byl, tak ví, že naše polnačka je jak dálnice) Používám GPS hlavně k ukládání bodů, který mě pak usnadnují hledání ruzných věcí. Taky to počitá trasu (i po té hrubé mapě), takže vim zhruba kdy a kde budu. Je to čitelný, dobře ovladatelný, ale třeba zas by mohl být rychlejší procesor. PDA aMDA mě ničim neuchvátilo. Je tam víc věcí a tím pádem i horší ovladatelnost, míň čitelný a není vodotěsný.
Určitě co člověk to názor, ale já jsem spokojen a neměnil bych. Navíc ji používám i na pěší turistiku a na to je Quest svými rozměry vhodný. BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
mam dotaz a to na odborniky pres gps.kdyz si zakoupim v usa navigaci Garmin StreetPilot III 3 Deluxe bude asi fungovat v jazyce anglickem.je mozne do navigace dostat cestinu i mluvenou a co to obnasi financne.pak mne jeste zajima pda GARMIN iQue 3600 GPS,PDA,MP3.tam je to asi jednoznacne co se map i softveru tyce.diky za pripadne namety a rady.
I kdybys do něho tu češtiu dostal,tak mluvenou určitě ne.Bylo mě řečeno,že kecat to česky prostě neumí.Kdysi dávno se o tom tuším bavilo na foru boxermorava.
BMW R 1100GS vzor kačer
Tak máš dvě možnosti. Bud to nekupovat nebo se naučit anglicky.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
čago,no já používám na motorce PDA a to přesně ACER35 a je to celkem vpoho,používám vtom IGO a šlape to super,mam mapy:Bosna hercegovina,bulharsko,chorvatsko,itálie,maďarsko,německo,polsko.portugalsko,rakousko,rumunsko,slovensko,slovinsko,turecko,česká republika,španělsko,švédsko,švýcarsko, no a nedávno sem byl v rumunsku a jezdilo se tam podle toho vpohodě,ale samozřejmě to nejsou turistický mapy takže jsou tam jen silnice,ale nejsou jen průjezdní a tak se podle toho jezdí vpohodě,PDA dávám na tangvak pod slídu co je na mapu a mam ji napojenou do helmy abych ji slyšel a tak neni ani moc potřeba na ní koukat,moc se vtom nevyznám,ale něco málo vtom poradim,čago
shimi napsal:
čago,no já používám na motorce PDA a to přesně ACER35 a je to celkem vpoho,používám vtom IGO a šlape to super,mam mapy:Bosna hercegovina,bulharsko,chorvatsko,itálie,maďarsko,německo,polsko.portugalsko,rakousko,rumunsko,slovensko,slovinsko,turecko,česká republika,španělsko,švédsko,švýcarsko, no a nedávno sem byl v rumunsku a jezdilo se tam podle toho vpohodě,ale samozřejmě to nejsou turistický mapy takže jsou tam jen silnice,ale nejsou jen průjezdní a tak se podle toho jezdí vpohodě,PDA dávám na tangvak pod slídu co je na mapu a mam ji napojenou do helmy abych ji slyšel a tak neni ani moc potřeba na ní koukat,moc se vtom nevyznám,ale něco málo vtom poradim,čago
Ahoj, pouzivam rovnez Acer N35, v "nepromokavem" pouzdre na lehce odpruzenem drzaku s tremi silentbloky. Jako program pak Destnator 6, ale shodou okolnosti ani Recko, ani Cesko neni nijak podrobne [vlastne jenom Ateny a dalnice, resp. Praha a dalnice] Nevim zda doslo ke zlepseni vzhledem k tomu, ze mam mapy z emule a jde myslim o 2006 vydani. Jaky prog pouzivas na vychodni Evropu a mas je podrobne?
Libi se mi sice Zumo 550, ale nevidim duvod ho kupovat pokud ma Garmin vicemene stejne [spatne] kryti Vych. Evropy a Ceska [Tome help!!!!!!!!!! ]
Upravil Doc dne 26.06.2007 04:42
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
já používám IGO a tam Česká republika je podrobná asi jako u TomToma,jediný co mě chybí je ukrajina kterou bych chtěl ale zatím ji nemaj udělanou,takže kromě tohoto detailu sem plně spokojen
Docu,Garmin nemá špatné pokrytí Česka.Například s mapou TOPO 1.2 můžeš jezdit i po cyklostezkách,je hodně podrobná.Já používám Atlac10CR v6 a jsem maximálně spokojený.Víc by nám sem k tomu mohl napsat TomasTT.Má určitě víc zkušeností s GPS než většina z nás.Tome help !!!!!!
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Mám na motorce zkušenost jak s PDA s externím Bluetooth GPS a mapami TomTom i IGO a také s Garminy (legend C, nyní 60CSx). PDA uloženo nejprve v tankvaku, později v odpruženém vodotěsném držáku a pozdře TT. MOhu jednoznačně říci, že pokud se jezdí častěji v terénu, je takovéto PDA nevhodné a docházelo k výpadkům, trpěl napájecí konektor atd. Speciální GPS Garmin je pro takovéto účely bezkonkurenční, má pro endurocestování více funkcí a třeba topografické mapy Czech Topo V1 nebo Romania Road jsou k nezaplacení.
Nejlépe je zkusit si oboje.... Jak PDA a nějaký softw. a zároveň třeba GARMINa.
PDA:
je super, že mapy můžete sehnat i na "černo", ale ta odolnost je celkem nulová... takže si PDA (ACER N35) vozím jako zálohu a pokud se mám motat někde ve městě, když jedu na jednání tak je to bezchybné a to dokonce hlasovou navigaci po městě slyším až do přilby bez sluchátek.
GARMIN:
mám starý model Street Pilot V deluxe a co se týče navigování tak na dálkové cesty absolutně ideální no a odolonost tak to je super! Takže nekonec jí z motorky nesundávám a mám jí tam pořád a používám jí i mimo navigaci na nějaké místo jako super zařízení pro ukládání bodů zájmu (sami znáte takové to "jeeee tady je to super sem se zase někdy podívám", ale ejhle už tam netrefíte... A k té odolnosti - pokud i výrobce tvrdí, že může být ponořená na nějaký čas ve vodě.... tak to je bomba - a když jsem na dovolené jel 4 dny v dešti tak samozřejmně běžela pořád a bez problémů (jinak než jsem koupil V deluxe tak jsem měl vektorový model Garmin Vista)
Co se tyka kryti, sel jsem na garminovi stranky a tam to bylo podrobne receno, jake je zatim minimalni kryti na Cesko a Recko, ale vy mate asi na mysli add-on mapy nejakych mistnich kooperantu s Garminem zejo? to topo 1.2 nebo jak to pisete je asi cesky vyrobek, nikoli Garmin, ale Garmin-compatibilni. Co je IGO nevim vubec
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
Jo asi Garmin compatibilní Prostě máš tam všechno za rozumnou cenu a vo to de.V Řecku nemáte něco podobnýho???
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Norway: Full coverage for major cities with intertown roads
Sweden: Full coverage for major cities with intertown roads
Germany
Germany: Full Coverage
France and Benelux
France: Full coverage
Belgium: Full Coverage
Netherlands: Full Coverage
Luxembourg: Full Coverage
Italy, Austria, Switzerland, and Liechtenstein
Italy: Full coverage
Austria: Full Coverage
Switzerland: Full Coverage
Liechtenstein: Full Coverage
Spain and Portugal
Spain: Full coverage
Portugal: Full coverage (Continental Portugal not including Azores and Madeira)
Andorra:
Gibraltar:
Czech Republic
Czech Republic: Bradlec, Brno, Dalovice, Josefuv Dul, Karlovy Vary, Kosmonosy, Mlada Boleslav, Ostrava, Prague, Praha, Plzen and Repov
Greece
Greece: Athens
Eastern Europe Estonia: Detailed coverage of Tallinn
Latvia: Detailed coverage of the capital city of Riga
Lithuania: Detailed coverage of the capital city of Vilnius
Poland: Full Coverage
Slovakia: Detailed coverage of Bratislava and Kosice
Hungary: Detailed coverage of the Greater Budapest area, the Balaton area, Debrecen, Miskolc, Eger and Tokaj
Slovenia: Detailed coverage of Ljubljana and Maribor
Croatia: Detailed coverage of Zagreb, Rijeka and Pula, Split, Selin, Zadar, Dubrovnik and the Island of Krk
Bulgaria: Detailed coverage of capital city of Sofija
Romania: Detailed coverage of Buburesti (Bucharest) and Timisoara Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
používal jsem chvíli asi před rokem v autě i na motorce pda ejsr nevím označení, asi 50, co měl samostatnej gps modul přes blůtůt. no hrůza, dobíjení dvou věcí, kabelů jak klubko hadů a nejlepší bylo že dyš sem to nechal 2 týdny vybytý v šuplíku tak tomu vodešel systém nebo co a muselo se to celý přeinstalovat. novější verze OS snad už to nedělaj, ale stejně pudu na 100% do garmina kvůli mapám rumunska a ukrajiny, mám pocit že nikdo jinej takový podrobný nedělá, asi proto že se blbě kradou a instalujou jinde
říkám si hurikán
ja uz jsem poridil nepotrebuje to ani baterky akorat nema hlasovou navigaci
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Vypadá to dobře, ale neovlivňují kovové věci kompas? A vidím, že je to odpružené, tak s vibracema asi problém nebude . Ale jinak dobrý nápad, líbí se mi to