Včera jsme se vrátili z dovči a mám zajímavou zkušenost. Po 40 km Švýcarsku nás zastavila policie, koukli kamarádovi jedoucímu vpředu do výfuku a hned ho odstavili. Koukli do výfuku mně (Zach koupený zde od Boba, má homologaci) a ať prý jedu dál. Řekl jsem, že musím počkat na kamaráda a postavil se kousek od něj. Během diskuse se šel jiný policajt ještě jednou kouknout na můj výfuk a prý je to nelegální (chybí vložka, je tam jen šroubek, takhle jsem ho koupil a kromě nižšího bublání je tichý skoro jako originál, navíc mám kat). Něco jsem mu vysvětlil, moc to nebral, ale víc ho zajímal podomácku vyrobený výfuk Martina, který má navíc Y-svod, mimochodem výsledek je zase poměrně tichý. Trochu jsem tlumočil, nakonec chtěl 530 euro, začal jsem se jakoby děsit že je to rozpočet na celou dovolenou a nakonec museli odjet k nedaleké bouračce motorky tak nám řekli ať frčíme nejkratší cestou pryč ze země a pokutu nám nedali. Otočili jsme to na Itálii a dál už byl klid.
Píšu to jako varování všem - do Švýcarska jen originál výfuk a nebo neoriginál, ale se štítkem, popř. homologační kartou, ten chlap měl hodně dobrý přehled o výfucích, jak mají vypadat a jaký průkaz k nim má popř. být...
no jo ale já žádnů kartičku nemám na remusu nejaká homologace je a ta trupka zezadu je tam taki.Tak budu doufat že to případně projde...
Kupredu spatki ni krok...
K remusu jsem karticku dostal,teda neni to karticka,ale prelozenej papir format asi A6 kterej se ma pry vozit sebou. Vypada stejne jako toto http://www.tourat...3304-0.PDF
ta prvni stranka,jen je tam zapsane cislo vyfuku. Mozna by stacilo to pdf stahnout,prepsat cislo vyfuku a vytisknout,bude to pak vypadat stejne jako co jsem dostal k novymu laufu.
Ahoj taky jsem o tom slišel že tam na to koukají fest aj můj servisák povídal ať do této země ani do rakouska nejezdím se svím výfukem..ač tam na něm nějaká homologace je a vložka taky nemám k němu patříčný doklad...volal jsem proto Boboj kde jsem motorku koupil a on mě ujistil že pokuď tam je vyražená homologace nic se mi stát nemůže...jenže je to slovo proti slovu a i tak je nejistoto..navíc vím už i o případu kdy ta pokuta byla daná v obdobné částce a dodyčný musel opustit zem na vozejku...