Mam 1150 GS. Mam namontované denní svícení. Můj názor a kolegu na moto je ten že jsem vidět lépe než s hlavním světlem. Minul jsem už docela dost hlídek s policií a nestavěli. Jedu na denní svícení plus parkovačky. V parkovačce mam halogen žárovku (10W). Prosím o názory jak na to Policie v čr a v zahraničí může reagovat. Díky za info...
Pokud to máš všechno dané dle předpisů ( rozmístění, uskupení, výšku umístění ), tak ti můžou dát pokutu pouze za rozsvícenou parkovačku společně s denním svícením, protože dle daného předpisu společně se světly pro denní svícení nesmí svítit žádné jiné osvětlení..
umím zařídit 180 minut + 200sms + neomezené volání ( třeba i 1000 čísel ) za 234 Kč měsíčně
Diskutovalo se to tady http://bmwgs.cz/f...ost_154377. Denní světla se tedy asi používat můžou. Paja1 to tam popisuje. Jinak já jsem velmi spokojen, přitahuje to pozornost a nikdo mně nepřehlídne. Naše policie zatím ok, sice si mě se zájmem prohlíží, ale nestaví, venku nevím. Být viděn je ale pro mně to hlavní.
D.
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!
Tak to jsi mě potěšil. Mam koupené homologované denní svícení. No uvidíme co na to řeknou první polocajti. Je pravda že na mě koukají ale nestavěli mě zatim...
Podle toho, co tam popisuje Paja1, tak asi jo. Já to mám připojeno na parkovačky, takže to svítí i vzadu (jen mi samozřejmě svítí taky přední parkovačka). Oficiálně to mám jako přídavné světlomety se samostatným vypínačem, prakticky je používám jako denní. Zatím to tak nechám. D.
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!
Funguje to zatím stoprocentně, odběr nula nula prd a k nepřehlídnutí. Homologaci to má a nevypadá to na motorce špatně...
A jinak ke Tvé otázce:
Jak bude policie KDEKOLI reagovat, to ví jenom jejich náčelník a možná ještě Bůh. Pokud narazíš na vola, nemáš naději...
Upravil radosek dne 12.07.2011 12:37
vzhledem k tomu že na denní svícení jezdí autobusy, tramvaje i náklaďáky tak myslím že bych se toho nebál, ale příslušný právní předpis neznám
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?