chtel jsem vcera pripojit svoje GSo na udrzovacku ale ouha - nejde sundat ridicovo sedlo. Pravda je, ze obcas to trosku drhlo ale ted uz to nejde vubec.
Konkretne nejde odjistit mechanismus zavirani - proste klicek nejde otocit az nadoraz doleva, neco tomu brani.
Netusite nekdo, jak to rozebrat nebo co s tim? Ted su do utery pryc a v patek jsem chtel vyrazit na prodlouzeny vikend, no jak to tak vypada, pojedu asi tak do ...
diky za tipy.
Upravil T-Diesel dne 01.09.2011 13:31
chtel jsem vcera pripojit svoje GSo na udrzovacku ale ouha - nejde sundat ridicovo sedlo. Pravda je, ze obcas to trosku drhlo ale ted uz to nejde vubec.
Konkretne nejde odjistit mechanismus zavirani - proste klicek nejde otocit az nadoraz doleva, neco tomu brani.
Netusite nekdo, jak to rozebrat nebo co s tim? Ted su do utery pryc a v patek jsem chtel vyrazit na prodlouzeny vikend, no jak to tak vypada, pojedu asi tak do ...
diky za tipy.
Někdy se to sekne. Stačí přitlačit sedlo dolu a zaverglovat s klíčkem. Stává se,že se dostane bordel co máš pod sedlem k mechanizmu západky a drží jí.
Zkrátka s tím zahejbej (jak se sedlem,tak s klíčkem) a ono to povolí. Podle hesla: "Když to nejde silou,tak to půjde ještě větší silou".
Jen bacha ať nezlomíš klíček.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
covece, hybal jsem s tim vcera dve hodiny - lehce, mensi silou i brutalni silou... NIC.
rikal jsem si - rano moudrejsi vecera, zkusil jsem znovu a prd.
Asi to bude chtit se k tomu dosta nejak jinak, klickem to uz nepovolim, nechcu ho zalomit
Tak to máš tedy blbý... Dával jsi pod sedlo ještě něco navíc? Jestli jo,tak se to seklo u mechanizmu západky. Já tam mám nacpanou síťku a někdy se mi to taky stane. Většinou zaverglování pomáhá.
Dostat se tam od jinud bude těžký,protože je ten plast pod sedlem v celku a odšroubovat jde až po sundání sedla. Jdu se na to podívat do garáže jak by to šlo...
BMW R1200GS
neni tam nic, jen naradicko v prostoru kde ma originalne byt.
spis tipuju ze nejak spatne drzi ta zadni stavitelna tycka pod sedlem, za kterou je to pojistene...
uz sem se dostal do takoveho stadia, kdy sedlo vyskocilo v predni casti, tzn. tam kde tycka drzi v drzaku, tak se z tama vyvlekla a sedlo je v predni casti navolno - kdyz se sedlo zatizi, tak se sklouzne po tom plastovem drzaku smerem dopredu a sedlo se opira o nadrz a plasty...
proste tycka se nevrati do toho uchyceni smerem jakoby dozadu ale jde dopredu, no tezke popisovat
dost naprd, vcera v noci uz jsem to chtel podpalit...
Koukal jsem na to a jedině,že by jsi si pomohl nějakým zahnutým silným drátem podél zámku. Zámek má páčku dopředu kterou se ovládá přední mechanizmus.
Můžu ti to vyfotit aby jsi měl představu jak to tam vypadá,když je to sundaný.
Je divný,že ti to vepředu nedrží a vzádu se to nedá uvolnit. Jsou tam jen háčky,který drží tu tyčku na sedle.
BMW R1200GS
BIGR napsal:
Koukal jsem na to a jedině,že by jsi si pomohl nějakým zahnutým silným drátem podél zámku. Zámek má páčku dopředu kterou se ovládá přední mechanizmus.
Můžu ti to vyfotit aby jsi měl představu jak to tam vypadá,když je to sundaný.
Je divný,že ti to vepředu nedrží a vzádu se to nedá uvolnit. Jsou tam jen háčky,který drží tu tyčku na sedle.
je to i nekde tady:
http://www.realoe...&hg=4617 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ahoj,
taky se mě to stalo.Musel jsem sundat vrchní kryt a sroubovakem odhaknout zámek.Potom jsem lehce zkřivyl ten zobák co slouží k zapadnutí sedla a vše funguje jak má.
Mě se to také stalo - tedy šlo to velmi ztuha otevírat, musel jsem na sedlo dost tlačit, abych ho sundal. Jde se tam dostat zahnutým drátem nebo šroubovákem - z pravé strany na ten zobáček, co drží za tu stavitelnou tyčku na sedle - a vycvaknout.
A vyřešil jsem to tak, že jsem smirkovým plátnem trochu přibrousil tu tyčku pod sedlem a už to jde v pohodě....
Upravil maser dne 29.08.2011 08:22
U 1100gs je to asi jiny,ale tam se mi nekdy stane,ze nejde otocit klicek v zamku.Tam ale staci do zamku striknout trochu silikonoveho oleje a zase to chodi.Ale tady ti to asi nepomuze.Ale muzes to zkusit.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Měl jsem stejný problém. Důvodem byl posunutý plastový blatník s vaničkou na nářadí. Zámek potom nemůže naplno otevřít kovový zobáček s háčkem, který drží osku sedla. Zkus pohnout tím blatníkem smerem doprava, nebo proveď kompletní rozborku plastové podsedlovky a potom se k zobáčku který je ovládaný zámkem dostaneš, nebo zkus otevřít západku z pravé strany. Je tam stejný mechanizmus jako v vlevo, ale bez zámku. Při troše snahy se tam dá asi dostat s dlouhými tenkými prsty.
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
panove diky vsem za prispevky, zitra pozadam nekoho manualne zrucneho aby se na to mrknul, ja jsem ani po dlouhe dobe nebyl schopen s tim nijak pohnout. Tak snad jine hlavy budou chytrejsi a jine ruce schopnejsi...
prosim nektereho z kolegu, zda by mi mohl nafotit spodek ridicovy sedacky a take pohled na mechanismus zavirani/zamykani, slo by?
Mam motorku v praci, kolega mechanik by se na to mrknul ale nema tucha, jak to tam vubec funguje, z fotek bychom snad byli chytrejsi...
Mockrat diky!
Upravil T-Diesel dne 01.09.2011 11:43
dostala se mi pod packu zamku nejaka gumova podlozka, snad jeste od puvodnio majitele nebo jinak si neumim vysvetlit kde se tam vzala - a diky tomu to neslo odjistit.
takze zahnutym dratem zespoda z prave casti sedla a sup - bylo to venku.
Vsem dekuji za prispevky a pomoc!
Upravil T-Diesel dne 01.09.2011 13:32