Ahoj všichni kluci a holky.
založil jsem si tady vlákno jako nový držitel gsa a čtu tady,že jste někteří opravdu šikovní. Mám na Vás hned dotaz. Chci si dát prachovky na vidlice,jak se demontují přední tlumiče a navíc není potřeba je po demontáži a vložení prachovek opět seřídit a pokud ano, jak.
Díky za pomoc. Vláďa
je to jednoduchý jak facka vyndáš kolo sundáš brzdu odpojíš veškerý vedení co je tam odšroubuješ blatníček a povolíš va spodních a horních brejlích imbusáky a celá vidle ti vyjede ven. Nasadíš si prachovku a celej proces opakuješ v opačném poradí.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
já nesundavám kolo ani blatníček.. vyndavám to i s vidlema.. vypadá to celý jak to zařízení co na něm jezdil večerníček.. jen odpojíš čidlo ABS - jeden šroub a sundáš brzdič - 2 šrouby a povolíš ty imbusy v brejlích..
Upravil jezek dne 06.09.2011 15:16
Ahoj servisaku.Nevim jak se jmenujes, ale dekuju. Musim rict, ze takhle rychle reakce jsem tady necekal. No ze sveho dojmu tady kazdy kdo zde hleda, chce spis pomoc a hned na vec. Tak tu nebudu rozvadet jine vety nez k veci.Jeste jednou diky a urcite tady budu sem tam rad za dalsi RADY.
ahoj a jezdi bezpecne.
Nedávno jsem si je objednal u MotoZlocha (MTZ), cena i s poštovným 490 kč a druhý den byly doma. O víkendu je snad namontuji. Objednával jsem je po telefonu.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
berka napsal:
Nedávno jsem si je objednal u MotoZlocha (MTZ), cena i s poštovným 490 kč a druhý den byly doma. O víkendu je snad namontuji. Objednával jsem je po telefonu.
U Zlocha jsem je objednaval taky. Jen jsem je musel trochu pokratit, ale na to stacej nuzky. Predpokladam, ze je koupis v kazdem shopu, kde maji dily na cross motorky. Mozna jen budou drazsi, bo na nich bude nejake to nedulezite logo.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Já jsem myslel, že bych je nahoře přehrnul dovnitř abych je nemusel zkracovat. Uvidím jak to půjde, ale zatím nevidím důvod proč by to nemělo tak jít. Kdybych je přehrnul směrem ven tak by to bylo vidět, ale pokud je přehrnu o několik cm dovnitř, pak normálně stáhnu páskou pod horním okrajem tak by to nemělo nijak vadit.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
Tak jsem je namontoval, tak jak jsem popisoval. V horní části jsem je přehrnul směrem dovnitř, abych je nemusel zkracovat a riskovat že se začnou v budoucnu trhat. Koupil jsem neopreny o průměru 55mm, ale teď si myslím že bych tam navléknul i ty o průměru 38mm které MotoZloch také nabízí. Průměr spodní trubky je 60mm a nevěděl jsem, jak moc se ten neoprén dá natáhnout.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
Tak to trošku oživíme... Ohledně neoprenů se píše hodně kladů a hodně záporů... Zápory jdou většinou ze strany enduristů, kteří jezdí tvrdý off... Já bych se chtěl zeptat, co byste mi doporučili do Maroka, kde nebudu jezdit žádný tvrdý offroad... Gumový harmoniky jsou hnusný, neopreny by se mi líbily víc, ale zase nevím, jak funkčnost... Ještě mě napadá nasadit jen ty přední kryty, co nabízí např. TT, ale myslím, že prachu na guferu by nezabránily, mouchám jo... Takže vaše názory?
xHackerM napsal:
Tak to trošku oživíme... Ohledně neoprenů se píše hodně kladů a hodně záporů... Zápory jdou většinou ze strany enduristů, kteří jezdí tvrdý off... Já bych se chtěl zeptat, co byste mi doporučili do Maroka, kde nebudu jezdit žádný tvrdý offroad... Gumový harmoniky jsou hnusný, neopreny by se mi líbily víc, ale zase nevím, jak funkčnost... Ještě mě napadá nasadit jen ty přední kryty, co nabízí např. TT, ale myslím, že prachu na guferu by nezabránily, mouchám jo... Takže vaše názory?
Dej tam neopreny a je; harmoniky dakaru sluší jak praseti sedlo a kryty nebrání prachu usazovat se na trubkách.Neopren= laciné a dle mě nejlepší řešení
xHackerM napsal:
Budete někdo vědět jaký průměr a délku neoprenů potřebuji na Dakarku?
Průměr kluzáku vidle je na GSu 41mm, neopreny budou určitě v rozmezí od/do, takže vyber správnej průměr, dýlku změř pravítkem (od spodních brýlí dolů - plus kousek se musí nasadit na vidli) a pak stejně zjistíš, že přesně takový nemaj, takže vem trochu delší a pak je ustřihneš jak budeš potřebovat
jardajerman@seznam.cz
xHackerM napsal:
Budete někdo vědět jaký průměr a délku neoprenů potřebuji na Dakarku?
Už si nepamatuju ten rozměr ale každopádně je nekupuj moc široký je to dostatečně elastický ,abys to na tom neměl jak starý gatě,něco přes 40mm byl asi ten průměr a délka byla větší ještě jsem to zastřihoval -ono je to dělaný na krosky a endura.