Prosím o radu jestli někdo z vás neví neví z jaké příčiny se mi nezobrazuje zařazení rychlostního stupně na panelu a následně mi počítač nedovolí nastartovat motor? Mám 1200 Gs 2006.Moc děkuji za radu nerad bych vezl motorku do servisu na vozíku.
Zmačkni spojku a zkus nastartovat.Mě to dělalo taky,špatně to ukazovalo zařazené rychlosti za jízdy,no a na to za měsíc odešla baterka.Po výměně baterky vše funguje jak má.
Dum spiro,spero.
Mám podobný problém, na GS 1200 r. 2005 několikrát se mi stalo, že se mi při delší jízdě v dešti přestal zobrazovat zařazený stupeň . Asi čidlo či co. Po vyschnutí bylo vše v cajku.. Poraďte..
Upravil bluesbery dne 09.09.2011 22:44
Taky jsem hned myslel na ten potenciometr a chtěl ho koupit,ale pak odešla baterka a už je to 2měsíce ok.Jinak ten potenciometr je celkem drahý 3000kč za takové malé plastové nic.Ideální stav je kamarád se stejnou motkou a prohodit potenciometry.
Dum spiro,spero.
Předem děkuji za rady.Zkusil jsem nabít baterku a ta je asi v pohodě,ale asi čidlo nepracuje jak má.Při mírném tlaku na řadící pedál nahoru nebo dolu se mi rychlost ukáže.Ale dle vašich rad jsem zkusil nastartovat se spojkou a beruška naskočila.Zaplať Pán bůh.Já sám asi čidlo nenajdu tak zase hurá do servisu ve Vídni.Brzo mi přidělí v servisu parkovací místo. Jestli má někdo nějakou radu rád ještě něco zkusím.Zatím dík.
biker755 napsal:
Taky jsem hned myslel na ten potenciometr a chtěl ho koupit,ale pak odešla baterka a už je to 2měsíce ok.Jinak ten potenciometr je celkem drahý 3000kč za takové malé plastové nic.Ideální stav je kamarád se stejnou motkou a prohodit potenciometry.
ty ja ti nevím ale jestli ty potenciometry jsou 100% stejný možná ta hodnota odporu nemusí odpovídat zařazenýmu stupnii ono se to má kalibrovat či co .
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
BOSS napsal:
Předem děkuji za rady.Zkusil jsem nabít baterku a ta je asi v pohodě,ale asi čidlo nepracuje jak má.Při mírném tlaku na řadící pedál nahoru nebo dolu se mi rychlost ukáže.Ale dle vašich rad jsem zkusil nastartovat se spojkou a beruška naskočila.Zaplať Pán bůh.Já sám asi čidlo nenajdu tak zase hurá do servisu ve Vídni.Brzo mi přidělí v servisu parkovací místo. Jestli má někdo nějakou radu rád ještě něco zkusím.Zatím dík.
ale najdeš, je to zezadu na převodovce takový plastový díl, je to na dvou šroubkách, vede do toho kablík, když koukáš ze strany jak je řadička, tak je tam spojkový váleček a pod ním blíž k manžetě kardanu to je, je tam konektor a jak píše kolega sundej prostříkni
Takže Pánove Miky a Waldo máte u mě po litru meruňkovky.Jak jste napsaly kontaktní olej a zase vše funguje.Takže pánové musíme se spojit a výhra je vaše.Ještě jednou dík.Spadl mi kámen ze srdce.
Někdy stačí konektor prostříknout Kontaktolem či obdobným sprejem, ale taky to umí zazlobit takovým stylem, že se musí na diagnostice znovu nahrát adaptační hodnoty. A samosebou taky může potenciometr úplně "odejít" a musí se koupit nový.
Upravil Tonda dne 11.09.2011 21:52
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...