Snad majitel fóra promine trochu "komerce", nejde o zisk jako o to, že by to mohl někdo potřebovat, navíc jsem s ním dohodnut že tady mohu občas nabídnout něco zajímavého, nedávám záměrně do inzerce. Gerber, americký výrobce kvalitních nožů, dal na trh řadu výrobků pro přežití. Mediální postavou je Bear Grylls, bývalý člen speciálních jednotek, dobrodruh a cestovatel známý z mnoha dokumentů. Koupil jsem si jeden nůž ale také tzv. Fire Starter - v plastovém dvoudílném pouzdru spojeném šňůrou, na které je i píšťalka, je na jedné straně feritová tyčinka a na druhé křesadlo. Při škrtání o sebe vzniká množství jisker o teplotě až 3000 stupňů, které při dopadu ihned vznítí vhodný materiál, mně se osvědčila vata ale funguje i suché listí atd. Na funkci nemá vliv vítr ani vlhký zapalovač, podmínkou je suchý podpalovaný materiál, pro který je v pouzdru vodotěsný zásobník. Funguje to skvěle a doporučuji všem dobrodruhům a cestovatelům. Pro členy BMWGS je cena 390,- + poštovné, na internetu se to dá koupit i nepatrně levněji.
Ivan přiložený následující obrázek:
Bezva zalezitost. Ten Gerber je samozrejme v luxusnejsim provedeni pro fajnsmekry. Sam mam tento http://www.dealex...arge-32760 za cca 5 USD (cena vcetne postovneho). Funguje 100%.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
jo tohle je super.. zacal s tim tusim MSR, nebo Sea to Summit?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
MAKO napsal:
Asi jsem malo outdoor a extremni ale obyc zapalovac za 6,- me prijde lepsi :-)
asi jsi nikdy nezapaloval ve vetru, udajne to funguje do 120km/h vichru.
Ja teda vozim Silvu Helios:
Upravil hicks dne 16.09.2011 18:11
17 cm
VasekBohnice napsal:
pohoda, můžeš si zapálit cígo za jízdy...
to jo! fantasticka featura.. chapes, ze jsem to musel hned koupit...
17 cm
MAKO napsal:
Asi jsem malo outdoor a extremni ale obyc zapalovac za 6,- me prijde lepsi :-)
Nehlede na to ze plynovej varic s piezo zapalovacem podpali naprosto vsechno.
Ty outdoor ignorante. Tady jde predevsim o ten pocit. ... kdyby to napsala zenska, ale chlap.
kvalitni outdoor vybaveni je VELMI VHODNE, zvlast, pokud zacne byt trochu nevlidno, vjetrno apod.
Mimochodem koupil jsem ted tohle, je to BOZI.. dam recenzi:
17 cm
Naposledy jsem si od gerbera koupil tohle a je to super.
Ale skrtatko za 4 kila je proste moc. :-) [img]g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/th/content_26/Q2_2010/c26-B000C0RKYM-3.jpg[/img]
FYYFF
Přiznejme si, že u nás chlapců s velkými hračkami je to i o pocitu a radosti, už kvůli tomu jsem ty peníze rád utratil, utrácíme i za větší blbosti. Ale tyhle by věci ve 21. století neexistovaly, kdyby nebyly potřeba - v zapalovači za 6.- dojde plyn nebo se rozbije, sirky mi už mockrát zvlhly a obojí nefunguje ve větru. "Jet" zapalovač ve větru funguje ale dojít náplň a rozbít se může. Vozím Zippo - benzín je v nádrži vždycky, relativně spolehlivý a hoří i v silnějším větru. Ale tohle zapálí VŽDYCKY - ve vichru, průtrži mračen i po vytažení motorky z brodu. Přijít o suché sirky či funkční zapalovač je hrozně jednoduché. Mnozí z nás se vydávají na pár týdnů, měsíců i let na východ či jiné divočiny - určitě bych se nesvěřil jakémukoliv zapalovači či sirkám, mohu je mít, ale tohle je 100% rezerva i jistota.. Mimochodem, zlomilo mne blbé Rumunsko před dvěma týdny, kdy jsme rozdělávali oheň, foukalo a nebyl papír.
Moc se me to libi,ale jak je to s zivotnosti?Vytvari to takove mnozstvi jisker ze se to musi zakonite opotrebovavat.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Takovehle kresadlo mam standartne sbalene v moto naradi. Je to totiz jedina vec, ktera skrtne opravdu v jakemkoliv pocasi a prostredi. Nemam teda takhle pekne, ale verzi pro ANZ Corps. Maximalni spokojenost a mohu jen doporucit.
Ivan napsal:
Přiznejme si, že u nás chlapců s velkými hračkami je to i o pocitu a radosti, už kvůli tomu jsem ty peníze rád utratil, utrácíme i za větší blbosti.
presne tak. Pro kvalitni outdoor vybaveni mam navic tezkou slabost. Do HUDY a spol proto temer nechodim, nechci trapit sam sebe 17 cm
mirekcinan napsal:
přiznávám, že na Silva Helios mě láká nejvíc ta plechová krabička.. já sem krabičkovej, miluju plechový krabičky
cece ta krabicka neni nic moc ( je to tak do vitriny... byl jsem z ni docela zklamanej.
Ja mam taky rad organizery a krabicky taky.
17 cm