Mam pocit,ze existuje nejaky predpis,ze vsechny vyrobky,pristroje,zarizeni apod. prodavane volne na trhu musi mit navod k obsluze v cestine. Nechapu proc to Garmin ignoruje a prochazi mu to
Navod tam byl pouze v A. Na druhou stranu musim pochvalit prodejce,po 1,5 roce jsem ho nedavno reklamoval (zamrzalo) a po par dnech mi poslali NOVE,s poslednim firmware . Tak je zkusim urgovat..
Upravil bluesbery dne 24.09.2011 20:11
Taky mám českej návod. Klidně se ozvi, není problém, jen tak úplně netuším, na co ho budeš potřebovat... Základní fce jsou myslím jasný a i ty složitější se dají "ošahat". No a pak jsou tam novinky, co přibyly s novými verzemi firmware a ty v návodu pochopitelně nejsou... Ale jak říkám, klidně Ti ho poskytnu
Maiali nel Fango!
bluesbery napsal:
Mam pocit,ze existuje nejaky predpis,ze vsechny vyrobky,pristroje,zarizeni apod. prodavane volne na trhu musi mit navod k obsluze v cestine. Nechapu proc to Garmin ignoruje a prochazi mu to
Není mi úplně jasný, proč musíš okamžitě obvinit výrobce. Garminu jako výrobci je šumák to, že existuje nějaký český trh. Návody v balení dělá v tuším pěti hlavních jazycích a my máme smůlu stejně jako další malé národy - třeba maďarský návod, vlámský nebo holandský v balení taky nejsou. Aby tam byly, je věc dovozce a všechny navigace z české distribuce tištěný český návod (knížku) od Garmin CZ (Picodas Praha) mají. Ovšem zdaleka ne všechny navigace, které jsou u nás prodávané (zejména ve webshopech) jsou původem z ČR. Obvykle se to pozná právě tím, že chybí ten návod, za který samostatně chce Garmin CZ asi 150Kč a ti dovozci, kteří navigace tahají z Francie nebo z jiných zemí, za něj nechtějí utrácet.
Nicméně tohle fakt není věc výrobce, asi se musíme smířit s tím, že náš trh, který je třeba proti Francii tak setinový, prostě není pro výrobce tak důležitý, aby tu knížku v našem jazyce dodávali globálně.
Jinak návod k obsluze mají mít všechny výrobky, které jsou samostatně fuknční (např. ne náhradní díly) a před použitím musí být uvedeny do provozu. Když si koupíš náhradní pneumatiku, taky k ní není návod.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Kolega má takovej zvláštní zvyk, který popsal větou "návod beru do ruky až když všechna ostatní řešení selžou".. párkrát jsem to zkusil praktikovat taktéž a musím říct, že si tak daleko víc vyhraju a s přístrojem sžiju :-) ze zkušenosti tam kde to jde doporučuju předem najít tlačítko reset nebo alespoň přečíst tu část návodu kde výrobce popisuje uvedení do továrního nastavení
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali