Po delší době jsem jel včera na 12ADV. Vlastně skoro po roce. To co jsem zjistil mně naprosto šokovalo, vždyť se na tom nedá stát ve stupačkách, jak je to příšerně široký... Ač se 1150 říká hroch a má o x kg víc, v kritickym místě je prostě štíhhlá, dá se stát úplně v pohodě, držet kolenama i s nima pracovat přitom mít přirozenej postoj. Na tý 12ce jsem musel mít úmyslně nohy do O a ještě jen v jedný poloze a i tak mi padaly boty ze stupaček do stran. A to mám fakt dlouhý nohy a neměl jsem navíc krosovou obuv, jen nízkou, ve vysokejch botách si to ani nechci předstvovat. Naprosto jsem to nepochopil. Jak jste na tom 12káři?! Měníte se postupně v kovboje a smějete se nám ergonomicky normálních strojích?
Nebo snad furt sedíte?! A další dotaz, pomůže na to sportovní sedlo, máte s tím někdo zkušenost?
Já se totiž obávám, že moc ne, že je to spíš na volnost toho předozazního pohybu, ale šíře v oblasti kolen se nezmění... nevím, rád bych se pletl a fakt by mně to zajímalo, protože tohle je pro mně vážně šok jak blázen...
Upravil morabo dne 06.10.2011 10:29
Maiali nel Fango!
Clovek si asi zvykne, nejak mi to neprislo,ale za delsi jizdy mne na 1150GSA nekdy boleli kycle,to u 12GSA nemam,takze se mi zda 12-ka uzsi pri jizde. Hned u sedla asi ne,ale jak se nadrz rozsiruje u 1150GSA asi vic,tak mam kolena dal od sebe.
Upravil brtnik dne 06.10.2011 07:40
Že by platilo staré dobré : ševče, drž se svého kopyta?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
brtnik napsal:
Clovek si asi zvykne, nejak mi to neprislo,ale za delsi jizdy mne na 1150GSA nekdy boleli kycle,to u 12GSA nemam,takze se mi zda 12-ka uzsi pri jizde. Hned u sedla asi ne,ale jak se nadrz rozsiruje u 1150GSA asi vic,tak mam kolena dal od sebe.
Jasně, to co popisuješ je klidně možný a vůbec to nezpochybňuju, ale já se bavim o jízdě ve stupačkách a šíři přes místo, kde sedlo přechází k nádrži.
Maiali nel Fango!
Jízda ve stupačkách(kovové),naprosto vpohodě-po cca 300km projíždím skoro každou dědinu vestoje, vedenií držení koleny není problém i v lehkém terénu a to jsem zvyklej na Yamahu WR.