Mám dotaz - jaké jsou vůbec pneumatiky na moto určené pro zimní podmínky?
Chalupu máme v Jeseníkách kousek od Pradědu a nedostanu se zde jinak než přes značku zimní pneu.. Mám obuté TKC 80, ale nikde nemohu najít, že jsou i pro zimu...
Moto se mi nechce dát přes zimu do garáže a tak by mne zajímalo jaké se dají sehnat řetězy? Má s tím někdo zkušenosti?
Dík za info.
https://t.me/pump_upp
Od 1.11.2011 jsou zimní pneu na osobní vozy povinné ze zákona,hloubka dezénu min. 4 mm.Nevim jestli se to vztahuje i na moto,každopádně žádný značky už nebudou.To zas bylo vyhozenejch prachů za jednu sezonu.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Od 1.11.2011 jsou zimní pneu na osobní vozy povinné ze zákona,hloubka dezénu min. 4 mm.Nevim jestli se to vztahuje i na moto,každopádně žádný značky už nebudou.To zas bylo vyhozenejch prachů za jednu sezonu.
Luboss napsal:
Ta značka se nevztahuje na kategorii L . To znamená že na motorce je mít nemusíš. Jinak jak psal Servisák- TKC má značení M+S ,tudíž zimní.
přesně tak na moto nic..
Over than 250k km on BMW GS bikes
Dík všem za rady i odkaz na řetězy ale při ceně cca 220 E je mi ...
Budu si je muset vyrobit. Jak by se dali udělat řetězy po domácku? Co by to mělo splnovat? Stačí předělat z auta? Musí být jen na zadním nebo i na předním kole?
V tomto oboru nejsem moc kovanej -
Díky za rady
E
Erikus napsal:
Budu si je muset vyrobit. Jak by se dali udělat řetězy po domácku? Co by to mělo splnovat? Stačí předělat z auta? Musí být jen na zadním nebo i na předním kole?
Díky za rady
E
Než řetězy to už bych radši udělal pneu s hrotama ne :-)
Erikus napsal:
Díky za rady
E
Si děláš prdel ne
Vem kozí řetěz a namotej ho spirálovitě kolem pláště - stačí na zadek - důležitý je abys to pořádně rozjel
Dakar 650, HusaberG
Erikus napsal:
Díky za rady
E
Si děláš prdel ne
Vem kozí řetěz a namotej ho spirálovitě kolem pláště - stačí na zadek - důležitý je abys to pořádně rozjel
Postup je asi odzkoušen?!
A ted už jen hromadu sněhu
Kacířská otázka - malá lyže místo předního kola??? Je to zkoušeno
Erikus napsal:
Díky za rady
E
Než řetězy to už bych radši udělal pneu s hrotama ne :-)
Jestli chceš fakt jezdit sníh a led - jedině hřebíky. Skoč na Motorkáře tam se toho nakecalo tuny.
Jezdím každou zimu a mám origo Trelleborg - je to morda ale fungue to parádně.
Kousek po sněhu na silnici přejedeš s nohama na zemi při kraji cesty. Dakar 650, HusaberG