Tedy - tema tady visí už půl roku a žádná reakce? Holt se asi všichni shlídli v nové technice. Já jsem v srpnu prodal své 1150 GS a pořídil epesní opečovávanou skorofunglovku - R 100 GS PD Classic z roku 95 s 20 a půl tisícema km. Oproti 1150 to nejede, vlní se, nebrzdí, má to karbce, žádnou elektroniku (vyjma zapalování) a je to naaaaaadhera!!!!!! Nadšení a spokojenost nebere konce!
van berrock
R 100 GS PD je opravdová klasika, která má už svoje místo v síni slávy. Jinak Berrocku gratuluji k PDčku, ta tvoje v černé barvě je opravdu krásná. Tak ať slouží.
Taky se připojím Berrocku ke gratulaci.BMW R 100 GS PD je ůžasný stroj který není sice technicky na výši ale nádherně jsem se na něm povozil a škoda že až zmoudřím do let kdy bych si ji na stará kolena chtěl pořídil tak už neseženu dobrý kousek , přeji tisíce a tisíce km bez poruch!
PS: jak se dá vyřešit ten rotor dynama jinak než ta sada z USA za 500USD ,aby už neodcházel ?
Upravil cizak dne 17.01.2008 21:07
Vypadá docela slušně, ale R100GS má mít ve předu kolo 21´a ty výfuky se k enduru taky moc nehoděj (můj pohled). Že by pokus o retro-motard? Jo a výkon litru bez úprav je 44 kW (60 PS) a ne 50 kW... Ale jinak pěkná mašina za dobrou cenu.
vanberrock napsal:
Tedy - tema tady visí už půl roku a žádná reakce? Holt se asi všichni shlídli v nové technice. Já jsem v srpnu prodal své 1150 GS a pořídil epesní opečovávanou skorofunglovku - R 100 GS PD Classic z roku 95 s 20 a půl tisícema km. Oproti 1150 to nejede, vlní se, nebrzdí, má to karbce, žádnou elektroniku (vyjma zapalování) a je to naaaaaadhera!!!!!! Nadšení a spokojenost nebere konce!
Tak co hoši s dvouventilama? Žije tady ještě někdo? Nebo už jste se nechali všichni přeškolit na 4V? Je tu ještě někdo, komu chutná stará technika?
FunTomas přiložený následující obrázek:
Nazdar Tomáši,
Vidím ,že nezájem dvouventilů u tebe způsobuje nespavost.
Já jsem si pořídil R 80 GS v lednu a pár tisíc kilometrů už jsem na něm najel.
Popisovat to asi nemusím, znáš to sám...
To je ten důvod proč,,dvouventiláci"nepřispívají do diskuze, když to jde(a na 2V to jde stále)tak jezdí...
Takže všem jezdcům na klasicích mnoho šťastných kilometrů !!!
P.S.Nevíte někdo jak to vypadá s Jarní XL rallye ???
pepino napsal:
Nazdar Tomáši,
Vidím ,že nezájem dvouventilů u tebe způsobuje nespavost.
Já jsem si pořídil R 80 GS v lednu a pár tisíc kilometrů už jsem na něm najel.
Popisovat to asi nemusím, znáš to sám...
To je ten důvod proč,,dvouventiláci"nepřispívají do diskuze, když to jde(a na 2V to jde stále)tak jezdí...
Takže všem jezdcům na klasicích mnoho šťastných kilometrů !!!
P.S.Nevíte někdo jak to vypadá s Jarní XL rallye ???
No sláva, já myslel, že jsme už vymřeli! Tak sem koukej hodit fotku, ať se můžeme pokochat všichni!
Ahoj priznivci dvou ventilu, resim ted otazku zda koupit BMW R 100GS Paris Dakar rv1993.Jezdil jsem 3 roky na 1150 Adventure a myslim, ze to bude "trosku" jine.Ale me se to PD proste libi, ma to styl, ten motor je uzasnej a ty karburatory nemaji chybu.35 litru nadrz je take super ...
Slysim na PD ruzne nazory, napr ze nejde jezdit rychleji nez 130km/h, ze pak neco delaji nebo spis nedelaji ventily, nebrzdi, nejede atd :-)
V podstate ji chci na nejake to cestovani a parametry splnuje co chci.Ale drzi si cenu a najit pekny kus je tezke.Cenovy rozdil ted po sezone mezi 1150 a 100 zacina byt cim dal tim mensi ...
kdo mi k tomu neco napise???
prikaldam foto jedne, co mam v merku ...
Radek_GS přiložený následující obrázek:
Jo tyhle motorky jsou fakt nadherny.Ale jejich ceny jdou spis nahoru.Sezenes nejakou hodne opotrebovanou do 2000eur,ale taky byla nedavno na Ebay s vyvolavaci cenou 6900eur.Ale mela asi 6000km.Nejaka nekde zapomenuta! Pekny kousky jsou tak 3000-4500eur.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Volba mezi 1150 a 100 je fakt obtížná. Mám obě a pokaždý před vyjížďkou váhám kterou. Obě jsou úžasný, ale každá úplně jiná. Pokud je tvojí prioritou rychlost, stabilita, nekompromisní brzdy a výkon, tak 1150. Ale pokud je to spíš obratnost v terénu (přední kolo 21´je super), jednoduchost techniky a spolehlivost, pak je 100 jasná volba. Další faktor, kterej je pro mě důležitej, je charakter. 1150 funguje perfektně, ale je to poněkud neosobní. To stovka je jiná paráda: třese se, bouchá, vibruje, zkrátka žije. Teď si leckdo možná řekne proč má motorka dělat něco jinýho, než dobře jezdit. A to je ten charakter, je jiná, je svoje. Kdo viděl nastartovanou starou Ducati vedla třeba Hondy CBR, tak ví o čem píšu.
Jinak to PéDéčko na fotce vypadá libově, určitě se bude na silnici vyjímat v záplavě stále stejnějších plasťáků...
Šťastnou volbu a krátkou zimu přeje FunTomas
FunTomas přiložený následující obrázek:
[214.18Kb]
Upravil FunTomas dne 25.11.2008 10:31
R80GS Basic´96, R100GS PD´89, R100RT Classic ´95, Jawa 250´49, Jawa 500´54 , BSA 350´53, CZ 250´63
Spíš bich se zeptal proč si tak drží cenu,asi zas tak za hovno stát nebude.Mislim si že ta samá otázka bude za 5 let,kůpit 1200 nebo 1100 dyš obě dvě stojí stejně ? Já taky špekuloval nad starým dvouventilem ale nakonec sem ke geesu přikůpil K 100 RT a teď vím že sem vůbec neudělal špatně... Ikdyš vlastně taki je to dvouventil Kupredu spatki ni krok...
Zdarec chlapi
Po delším pokukování po BMW jsem nakonec pokoupil R1100GS, super volba. Ale momentálně pokukuji po R 100 GS. Vím, že je vás tady pěkná skupina, tak jsem chtěl někoho hodně požádat jestli by bylo možné se osobně setkat a pokecat o ní a eventuálně ji omrknout a poslechnout si tu fešandu. Potřebuji se na tvrdo rozhodnou zdali se vydám touto cestou nebo ne. Ale tuším, že až jí uvidím a uslyším na živo, tak to bude v háji a bude hotovo a neprodleně budu muset rozšířit řadu nádhernejch poctivejch něměckejch kovadlin tady u nás. Dík