Na prosbu Aldy uvádím pár fotek jak jsem chytil ZUMO 550 za DESIERTO III. Těm co to nepomůže se předem omlouvám za případné obtěžování tímto článkem.
Na původní kloub RAM ( je u navigace ) jsem dal lehčí držák od TOURATECHU ( protože je zamikací ) . Podložku od RAMU jsem musel na 2 místech provrtat a v HORNBACHU koupit delší šrouby na ukotvení držáku ke kloubku. Šroub a matku s US závitem na ramínku jsem nahradil imbusem M8 + zapuštěnou matkou. Kloub musíš moc utáhnout jinak se ti to v terénu klepáním posouvá dolu. Kabel jsem poté natáhnul ( s drobnou vůlí ) + upevňoval sathovacíma páskama pod nádrží až k AKU a přes pojistku ho zapojil na dobíjecí zásuvku. Takže navigaci poté spínáš pouhým otočením klíčku a stejně i vypínáš. A poslední vychytávka - na podkovu k uchycení RAMu k motorce navleč smršťovací bužírku ať nejde železo na železo.
Anebo se na to vyprdni, přijeď za mnou po domluvě o víkendu a já ti to cca za 1 - 2 hodiny udělám ( pozor nákup šroubů / imbusu - ty nemám ).
foto níže
Robert přiložený následující obrázek:
[216.91Kb]
Upravil Robert dne 15.04.2008 23:40
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
Pokud se ještě naposled vrátím k navigaci GARMIN ZUMO tak poradím s jejím nákupem.
Je sice pravdou že vám jí někdo přes internet pošle o 1000,- korun levněji ale rozhodně se vám to NEVYPLATÍ a nestojí to za to.
Já jí koupil v TOURATECHU u Tomáše a za její cenu jsem dostal ještě několika hodinové školení o komunikaci navigace s PC ( co to umí zjistí člověk časem sám, ale ten počítač ne ). Tomáš se nám věnoval cca od 18:00 do 22:00 na počítači u nich a opravdu mi to pomohlo.
A druhá pozitivní zkušenost byla taková že cca po 5 měsících mi najednou skolabovala - tma, nic. Zavolal jsem Tomášovi o radu a on mi jí během krátkého času oživil. O odborné radě a pomoci při nákupu map ani mluvit nebudu.
Takže moje rada a závěr je, pokud něco ze železa tak můžete laborovat, ale jde li o něco tak složitého jako je ZUMO tak jedině s plným srvisem od TT .
A pokud jde o hodnocení navigace samé tak mohu jen doporučit. Ano je to drahé ale užijete to, a dobré zdůvodnění pro nákup je že jí budete půjčovat manželce když někam pojede, no přece aby nezabloudila ( takže jí vlastně kupujete pro ní ) a jenom vám jí občas pučí ( každý wekhend ). Auto i moto držák je v ceně, a ten auto funguje i jako HandsFree und mp3 rundfunkshow.
[119.15Kb]
Upravil Robert dne 16.04.2008 09:52
To Robert : Dík za radu. Desierto zanedlouho přijde na řadu, takže každá rada, zkušenost dobrá.
Jinak i já mám 550 od Tomáše a taktéž naprostá spokojenost. Pravda, našel jsem v té době na webu lepší nabídky, ale svého rozhodnutí (TT) nelituji. Jen mám ještě pořád nepoužitý poukaz na školení, páč se mi nějak nedostává času a možná i má lenost v kombinaci s blbuvzdorností 550 mě zatím nedonutila si ten čas najít.
Díky Robrte, fotky jsou super a určitě si z toho něco vezmu. Já mám ale u Desierta takový plast okolo rámu tachometru takže mi to takhle uchytit nepůjde. No jo můžu to sundat ale .... když už to tam mám. Vzpomínám si, že to byla docela pakárna to tam nasadit.
Vým o čem mluvíš. Já tam tu plastovou krabici nedal pač se mi zdála málo technická a vypadala jak bedýnka na jabka. Pouze jsem musel upravovat ( jemně odbrousit cca 3 cm spodní hrany ) abych tam dal stínítko od TT a teď je to jak ma byt ( plast je černý i uvnitř takže to pořád vypadá jako originál ).
[152.7Kb]
Upravil Robert dne 17.04.2008 09:29
Mám to doma, napiš mi do soukr. vzkazů email a já to naskenuju a pošlu ( nebo po staru, a dej číslo na Fuck ). Chceš i ty držátka nebo jen plexi ?
[164.36Kb]