Ahoj,
chtěl bych Vás co se pohybujete i mimo asfalt poprosit o radu.
Dejte mi tip na nějaký dobrý, pevný a bezpečný boty pro off.
Je mi jasný že nejlepší jsou takový jako Sidi CrossFire, Gaerne, Alpinestars Tech 10, ale to je trochu moc na můj studentskej rozpočet
Jak říkám, jde mi hlavně o bezpečnost, vodotěsnost a pohodlí na delší štreky moc neřeším.
Mám v merku následující kandidáty:
Fox Comp 5
neměl jsem je v ruce ani jsem je ještě neviděl "live" a nejsem si právě jistej tou pevností
Forma Dominator
ty vypadaj asi nejrobustněji, má je táta, já v nich nejel, protože mi jsou malý, ale on je vcelku chválí.
P.S. dnes jsem měl na noze W2 a to jsou totální bačkory, o modelu 4dirt adventure ani nemluvě.
Díky za další náměty
Upravil JardaFGS dne 09.11.2011 19:46
jardajerman@seznam.cz
jezdil jsem čtyři roky Formy (Dominator bez botičky i s botičkou, a nakonec COMPy) a co se týče bezpečnosti tak OK, ale pořád jsem měnil přezky a stačila rosa a byl jsem jak v bazéně. Kvůli tomu jsem přešel na SIDI Crosfire, mám je jednu sezonu a super super super. Přezky se mi neotvírají a nožičky jsou jako v bavlnce. Takže moje boty na další sezonu budou zase ty samý SIDI
Upravil Novej dne 09.11.2011 20:12
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Foxi sem měl stáli za prd. Ted mám forma dominator comp a ty sou čupr, s kloubem a botičkou,super pohodlí a dokud vyloženě nevlezeš do potoka tak je v nich sucho-po 30ti a více km v silnym dešti už to ale taky neni ono .Jinak na šestpade jedině holinky tam jde všechno rovnou do bot.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Mám doma "lacné" Diadora MX5 a strašne do nich tečie.
Išiel som do SIDI Crossfire, neporovnatelé. Oplatí sa našetriť a priplatiť!
'03 BMW F650GS Dakar '14 BMW F800GS
PeterKeke napsal:
Mám doma "lacné" Diadora MX5 a strašne do nich tečie.
Išiel som do SIDI Crossfire, neporovnatelé. Oplatí sa našetriť a priplatiť!
Po tomto komentáři asi zbytečné, ale pokud máš studentský rozpočet... http://obchod.bik...9900016089
tady mají teď Diadory MX v akci a nepromokavost bych vyřešil třeba nějakými nepromokavými ponožkami...
Ne ne, špatně jste četli... psal jsem, že o nepromokavost mi nejde, nejsem z cukru.
To pitbull: ty se mi bohužel nehoděj velikostma, mám 45
Jinak díky a pište dál
jardajerman@seznam.cz
Forma Dominator Comp. Mam je tri roky, jsou dobry ale ne super. Cena kvalita je v norme. Pokud je koupus chybu neudelas. Ale, maji boticku a jsou mohutne, musel jsem predelat brzdu a radicku. Dal jsem tam TT a pohoda. Pevne jsou, vydrzi opravdu hodne, prezky se neoteviraji je tam jiz pojistka, podrazky docela drzi, ve stupackach pohoda maji pevny spodek, nejsou vodotesne. Jsou to dobre boty. Ale jsou lepsi ale cena je jinde.
profesor
jak velkej tak tedka byva studentskej rozpocet? za mych prvotne studentskych let to zas nebylo tak spatny, kdyz se clovek ohanel alpiny se daj sehnat v ruznejch akcich...
JardaFGS: naprostý minimum: rozhodně nekupuj nic, co nemá kloub!
Měl jsme na noze docela dost mx bot (i drahejch a renomovanejch) a mám jedinou odpověď na otázku jaký.... Crossfire. Dneska už navíc nejsou za těch 11, jako když jsem je i tak kupoval, ale za 8, třeba u Pardála http://www.outlet...ire-bile-2 . Když si vezmu, že i obyč boty stojí nějakejch skoro 5, tak by mi ruka upadla, to za ně dát. A jako alternativa při omezeným rozpočtu se mi jeví to od vlastimila, plus šetřit a pak stejně koupit SiDi...
Upravil morabo dne 10.11.2011 07:06
Maiali nel Fango!
Jo, ještě doplnění ke Crossfirům. Rozhodně neobjednávat na blind podle vlastní běžné velikosti určitě vyzkoušet. Mám nohu 44, díky její šířce a vysokýmu nártu boty většinou 45, při dobrým tvaru i těch 44. SiDi mám 46 a jsou mi uplně akorát, i na dýlku... Prostě mají divný míry, mám to tak s touhle značkou i u bot na kolo. Takže bacha.
Maiali nel Fango!
Peacemaker: zas tak hrozny to neni, ale taky uz mam doma XR 400 a ta ten rozpocet podstatne ztencila
Vlastimil: z tehle by se mozna lip vyzouvala zlomena noha, nez mi to slo ze silnicnich rayteků... a právě proto chci hlavne pevny boty
jardajerman@seznam.cz