Nekupoval jsem,servis velmi dobrý přístup i ceny,měl jsem dovoz anglie,přehráli software,navíc sami od sebe se dle VIN koukli zda-li byla svolávačka a pod.Na mou žádost mě nechali u motorky v servisu,vyptával jsem se jako nováček na mnoho cenných informací.
Nemá niekto skúsenosti s poľskými BMW-predajňami/servismi aj v i. mestách, napr. Bialystoku, či vo Varšave ? Niekde čo najbližšie k hraniciam s Bieloruskom. Príp. i v Litve. Ak áno - poprosím do SS.
Zdravím Váš GSáci .. chtěla jsem se jen zeptat, kdo máte zkušenost s koupi nové motorky v PL u Sikory ? Jaký je rozdíl v ceně tady u nás v ČR a PL ? Vyplatí se to koupit v PL ? Předem mooc děkuji za odpověď . Miki
Mě se to vyplatilo, teď mají navíc menší daň. Ideálně je tam napsat, nejlépe přímo :
tomasz.sapela@bmw-sikora.pl - a uvidíš co ti nabídnou, řekni že tě posílá 3X a máš slevu tuti, jestli tam ještě dělá ta blondýna.
Hodně štěstí
Tomek pracuje, był jsem v patek na serwisu po 10.000km. Moto mám od nich.
Od Tomka vždy super přístup , vč. náhradní moto apod. /ted LC - jede jak svina :-))/ , ale nedomluvil jsem si cenu /moje chyba/ a stáhly mě o cca 1800PLN /x 6 Kč/ , což je asi na malej serwis docela hodně .
Např. v manualu dle mne nepíšou o kontrole ventilů - prý dělali a hle 320 PLN za zakrok /dle mě nusundali ani TT kryty hlav / ..
Obecně doporučuju, ale dohodnout jasně CO a za KOLIK .. :-)
S tím že o serwisu rozhodujou klucíí dole - w serwisu - jde to mimo Tomka...
Upravil petr kamennyujezd dne 22.07.2013 21:05
Miki01 napsal:
Zdravím Váš GSáci .. chtěla jsem se jen zeptat, kdo máte zkušenost s koupi nové motorky v PL u Sikory ? Jaký je rozdíl v ceně tady u nás v ČR a PL ? Vyplatí se to koupit v PL ? Předem mooc děkuji za odpověď . Miki
určitě se vyplatí a před měsícem by se vyplatilo ještě více, kdy byl PLN/CZ o 20 hal levnější. Cena je individuální záležitost. Teď jsem tam zařizoval známému motorku na Slovensko, protože takovou cenu nedostal ani v Bratislavě ani ve Vídni.
V Polsku koupíš bez DPH, které mají 23% (i jako soukromá osoba), u nás se přihlásíš k dovozu na FÚ a zaplatíš 21% podle kurzu ČNB v den vystavení faktury a s CoC a potvrzením o zaplacení DPH si jdeš na registr nechat vystavit TP (neplatíš nic) a následně na registru zaplatíš 500,- za přidělení SPZ.
Tomek tam je a žádnou dovolenou v plánu nemá. Byl akorát týden v GAPA, jak byl BMW fest.
K servisu - ceny jsou pevně stanovené, tak jako úkony. Není problém si u motorky stát a dívat se, co dělají. Když nechceš, vezmeš si demo a jdeš se projet. Samozřejmě, že jejich zákaznicí, kteří koupili motorky u nich mají ceny lepší a když tam jezdíš na garančky vícekrát do roka, tak je to "skoro" zadarmo
Upravil 3X dne 22.07.2013 21:19
petr kamennyujezd napsal:
Tomek pracuje, był jsem v patek na serwisu po 10.000km. Moto mám od nich.
Od Tomka vždy super přístup , vč. náhradní moto apod. /ted LC - jede jak svina :-))/ , ale nedomluvil jsem si cenu /moje chyba/ a stáhly mě o cca 1800PLN /x 6 Kč/ , což je asi na malej serwis docela hodně .
Např. v manualu dle mne nepíšou o kontrole ventilů - prý dělali a hle 320 PLN za zakrok /dle mě nusundali ani TT kryty hlav / ..
Obecně doporučuju, ale dohodnout jasně CO a za KOLIK .. :-)
S tím že o serwisu rozhodujou klucíí dole - w serwisu - jde to mimo Tomka...
a co si myslíš, že ti tam dělali? akorát umyli motorku?
A jak to je s cenou ? Oni by měli mít doporučený ceník podle kterého by se měli řídit ne ? Nevíte jak to je , jestli dokáži třeba dát i nějakou slevu na novou moto a popřípadě pokud jste tam někdo kupovali, jaká ta cena nebo sleva spíše byla ? Pořád zvažujeme jestli koupit starší 2 roky nebo si připlatit a jít do nového stroje :-) . Zase takový cenový rozdíl tam není .. jen sbíráme zatím informace a zkušenosti jiných více zkušených kdo už kupovali novou. Poslala jsem dotaz na cenovou kalkulaci i tady v čr a jsem sama zvědavá jestli se budou ceny lišit mezi jednotlivými prodejci, nebo se budou držet dle ceníku.
a Ještě jeden dotaz, máte někdo zkušenost s tím novým motorem ? _Taky zvažujeme jestli jít ještě do starého , vzduchem chlazeného, nebo už do toho nového vodou chlazeného, toť otázka, budu ráda za jakékoliv rady :-))
Miki01 napsal:
A jak to je s cenou ? Oni by měli mít doporučený ceník podle kterého by se měli řídit ne ? Nevíte jak to je , jestli dokáži třeba dát i nějakou slevu na novou moto a popřípadě pokud jste tam někdo kupovali, jaká ta cena nebo sleva spíše byla ? Pořád zvažujeme jestli koupit starší 2 roky nebo si připlatit a jít do nového stroje :-) . Zase takový cenový rozdíl tam není .. jen sbíráme zatím informace a zkušenosti jiných více zkušených kdo už kupovali novou. Poslala jsem dotaz na cenovou kalkulaci i tady v čr a jsem sama zvědavá jestli se budou ceny lišit mezi jednotlivými prodejci, nebo se budou držet dle ceníku.
jak jsme psal, s cenou je to individuální. Je oficiální základní ceník BMW, ale každý prodejce ti může nabídnout jinou cenu, protože záleží na dvou parametrech - za kolik nakupuje a jakou si dá na motorku marži. Při nákupu ze zahraničí ve výsledné ceně hraje roli kurz vůči koruně. To, že počítáš cenu podle devizového kurzu asi nemusím ani psát
Jasně s tou cenou je to asi všude stejný, záleží na prodejci .. no nic asi si uděláme výlet a poptáme se přímo tam, zatím děkuji za užitečné informace :-) a snad brzo pořídíme a přidáme se k vám :-)
Miki01 napsal:
a Ještě jeden dotaz, máte někdo zkušenost s tím novým motorem ? _Taky zvažujeme jestli jít ještě do starého , vzduchem chlazeného, nebo už do toho nového vodou chlazeného, toť otázka, budu ráda za jakékoliv rady :-))
zkušenosti s novým motorem asi nikdo moc za ty cca 4 měsíce nemá. Každý ti jen řekne, že to jede dobře. Čas ukáže, co se bude nejčastěji kazit a na co si dát pozor, ale to si tak aspoň 3 roky počkáme.