Čau všichni, prosím o podělení se se zkušenostmi. Potřeboval bych vědět, jak je na tom únosnost originál zadního plastového nosiče na 12GS. Teď momentálně tam mám origo rámový kovový nosič z ADV a na něm hliníkáč 55l. Všechno v pohodě. Koupil jsem boční Vario kufry a samozřejmě, že jeden z horních úchytů kufru patří do místa, kde je uchycen ten kovový nosič. Takže tento musí pryč. Máte někdo zkušenost s montáží hliníkáče přímo na ten plastový nosič, co se týče únosnosti? Někde se už tady psalo, že je to špatné, že by mohla prasknout podsedlovka atd. Prosím, jen rady o tomto, názory "kup si boční hliníkáče, jsou lepší" je teď po koupi Varií zbytečné.
Dík moc
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
dík, to asi ne, kufr má tak 5 kg a dohromady plnej má max 15 kilo, víc určitě ne
Měl jsem taky kufr na plastové plotně podepřen zezadu origo vario vyztuhou a nic to nikdy neudělalo. Ale ja naopak od tebe ten plast ted sundal a dal nisič od TT ale jen z duvodu možnosti sundavat top
... servis a diagnostika BMW Motorrad
To bych vubec neresil. Orig. vario kufry jsou i prazdny tezky jako krava.
Kazdopadne orig. plotna na vario topcase je jeste vyztuhou chycena u zadniho svetla, to to asi dost zpevni.
Alda napsal:
To bych vubec neresil. Orig. vario kufry jsou i prazdny tezky jako krava.
Kazdopadne orig. plotna na vario topcase je jeste vyztuhou chycena u zadniho svetla, to to asi dost zpevni.
jo, jsou tam takové dvě vzpěry...
servisak napsal:
Měl jsem taky kufr na plastové plotně podepřen zezadu origo vario vyztuhou a nic to nikdy neudělalo. Ale ja naopak od tebe ten plast ted sundal a dal nisič od TT ale jen z duvodu možnosti sundavat top
tomu rozumím, jak je ale ten nosič uchycenej, nemůže být do těch plastovejch ok u podsedlovky. Musí být jinak. Mrknu na stránky TT
tak prozatím děkuji všem, kdo napsali a poradili, samozřejmě, kdyby ještě někdo přispěl nápadem či něčím podobným, tak budu k smrti rád
JJ tu výztuhu a sehnat ji jetou od někoho mi trvalo rok... Jinak asi se vyplatí koupit celou montážní sadu a prostě tu plotnu hudit do regálu. Ale stím to fakt drží jak skála..
Pro ty koho to zajímá - nová zkušenost.
Hliníkáč nejde namontovat na originál plastový nosič BMW, neb ten je kur*vsky dokulata. Možná by šel, ale jak to bude držet, bůh ví. Takže jsem dnes zaimprovizoval a kovový nosič z GSA - kopii ne originál, jsem poupravil. Flexou jsem zkrátil podélnou tyčku těsně u madel, aby se tandemista mohl držet, odřízl patky, které zapadají do úchytů na plastové Vario kufry, takže úchyty jsou teď volné. Nosič bude držet ve dvou bočních dírách v rámu a v jedné svislé díře. Jak to bude vypadat a popřípadě celé držet uvidím, až to namontuji. A hliníkáč namontuji na tu plotny kovového nosiče, takže by se pevně doufám mohla vyařit varianta bočních kufrů Vario a velkého zadního plecháče.
Když bude zájem, můžu to pak blejsknout.
Ja som na origo nosic dal platnu z 3mm hlinika a na to plastovy kufor Shad 48l co ma 61cm sirku. samozrejme som to spevnil podperami pri zadnom svetle su tam na to origo. diery . Tuto sezonu sme boli aj so zenou na dovolenke cca 3500 kufor bol plny a zena sa opierala cely cas o kufor. Nic sa tomu nestalo a drzi to ako prikute
Takyjsem to řešil vyhodil jsem ten plastovej bazmek koupil od TT tu nerezovou na RAPIDTRAP nechal načernit a dokonce se mi podařilo vymyslet sundávání topcasu povolením jedné matky M6 takže bude sundávací. Až se mi ten nosič z komaxitu dám sem nějaké fotky..