Ahoj jsem majitelem mota teprve rok a chci se zeptat čím čistíte motor ráfky,kola řetěz a tak aby se to nepoškodilo,ale vypadalo pěkně stalo se mi totiž že mi zocidoval zadní ráfek na mém bmw f 650 st.Díky
Lukáš Hruška
Vic ani nehledej. Pouzivej opravdu to co jsem napsal. Dela to hodne vyrobcu a vesmes je to vsechno stejny.
Me se ten Motul osvedcil jako nejucinnejsi. Vyzkousej, uvidis sam.
Zadny agresivni rozpoustedla stejne nesmis pouzit, aby ti nesezraly gumicky v retezu. A opravdu tohle funguje lip nez treba tech. benzin.
Já mám na ráfky takovou modrou kapalinu od mého serismana, která se používá v motokrosu na čištění vzuchových filtrů, i na motor špinavej je to super, ale na ten řetěz bych si to nelazla, jsou čističe řetězů to by mělo být ok, ne?
LukinoHrusa napsal:
Ahoj jsem majitelem mota teprve rok a chci se zeptat čím čistíte motor ráfky,kola řetěz a tak aby se to nepoškodilo,ale vypadalo pěkně stalo se mi totiž že mi zocidoval zadní ráfek na mém bmw f 650 st.Díky
Motora okolí ARVOU řetěz petrolejem,nebo čističem na řetězy. když nejsou lakovaný(eleoxovaný) ráfky,tak taky ARVOU obzvlášť zadní. Jinak je spousta "originálních prostředků" na čištění moto. Každýmu se osvědčilo něco jinýho. Já třeba po dovolený myl asfalt z motorky chemickým zdrsňovačem na pneu,co prodávám. A jak to šlo pěkně dolu!
a Amway dělá takovej přípravek na čištění motorů, kterej docela dobře čistí, to zas jo, ale tvrdí o něm, že když to člověk čistí na trávníku, tak tím zároven tu trávu hnojí :-)))))))))))))))))
LukinoHrusa napsal:
Motora okolí ARVOU řetěz petrolejem,nebo čističem na řetězy. když nejsou lakovaný(eleoxovaný) ráfky,tak taky ARVOU obzvlášť zadní. Jinak je spousta "originálních prostředků" na čištění moto. Každýmu se osvědčilo něco jinýho. Já třeba po dovolený myl asfalt z motorky chemickým zdrsňovačem na pneu,co prodávám. A jak to šlo pěkně dolu!
Tak prave petrolej ti zlikviduje gumovy krouzky v retezu. Nerikam ze hned, ani nerikam ze to vizuelne poznas, ale retez pak vydrzi o hoodne tisic km min.
Ty gumicky to vysusi a popraskaj.
Tak prave petrolej ti zlikviduje gumovy krouzky v retezu. Nerikam ze hned, ani nerikam ze to vizuelne poznas, ale retez pak vydrzi o hoodne tisic km min.
Ty gumicky to vysusi a popraskaj.[/quote]
To bych neřek. Technickej benzín JO,ale petrojej je mastnej a nelikviduje gumu. Čističe na řetěz jsou na bázi petroleje.
Ale dobře POUŽÍVEJTE JEN PŘÍPRAVKY KTERÉ JSOU K TOMU URČENÉ. To znamená na řetěz jen čistič určený k čištění řetězu,na motor čistič na motory atd.
Já to už naštěstí řešit nemusim. řetěz nemám (jen se zámkem a ten se nemaže a nečistí) a zbytek si budu mejt čím uznám za vhodný...
Upravil BIGR dne 26.04.2008 09:21
Alda napsal(a):
Ja to beru spis tak, ze neni nutny vyhledavat napodobeniny.
Cistic na retezy funguje naprosto luxusne, stoji dejme tomu 300,- a vydrzi minimalne rok.
Čistič že vydrží rok? pokud mluvíme o 400ml spreji,tak já ho mám tak na dvakrát,a to řetěz nejdřív vykoupu v čistidle co se dává do dílenských mycích stolů a pak jej ještě dokonale odmastím tím řetězovým sprejem.A to pozor,mažu suchým Dry lube,takže tam toho svinstva je mimimum.Mazat ,,běžnými "lepivými mazadly,tak pochybuju žě bych řetěz pouze jedním sprejem KVALITNĚ očistil.Petrolej používají na řetězy i v Hondě,tak to asi tak špatný nebude.
Na motor (ale i na ostatní) používám ,Motorrad reiniger od S100 ,drahé (asi 350kč/l) koupeno v Louis.ale fakt bomba, nastříkám po asi 5min ostříkám wapkou a moto jak nové.
kim přiložený následující obrázek: