Nechci nabijecku, chci jen jakykoliv zarizeni, ktery proste pripojim k motorce (na baterku nebo do zasuvky na motorce - aby mela pokud mozno obe moznosti) ve chvili, kdy motorka dyl stoji.
Baterku nechci vyndavat ani se o ni nijak starat, tak bych to rad vyresil udrzovackou.
Je mi jasny, ze je to nejakym zpusobem rizeny, aby to neprebijelo, znovu zaclo nabijet pri poklesu napeti atd, ale vic netusim.
Kup si tuhle http://www.motost...va-zdarma/
Jen si přikoupíš kabel s redukcí do BMW zásuvky pod sedlem nastavíš nabíječku na mod CAN BUS a jeto...
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Má je to origo doplněk BMW. Měl jsem ji taky ale je tak chytrá že pozná cokoliv připojeného k zásuvce pod sedlem. Tuhle udržovačku tam prostě připíchneš a na jaře odpojíš
A to je nevyhoda ze pozna cokoliv pripojenyho k zasuvce pod sedlem?
Sice tam nepripojuju nic, ale nejak jsem te nepochopil tak se ptam.
A pripojuje se jen pres zasuvku nebo jde i primo na baterku? Abych to vyuzil i na Aprilii.
nevím ja jsem do obvodu zásuvky připojil vyhřívání sedel a ta bestie pozná že tam je relé a už vyhodí chybu. Pokud to chceš i na Aprílku kup tu OPtimate 4 dual a máš klid a dokáže to i autobaterii
To sa dá pripojiť jedine cez kábel na kontakty baterky a kábel ukončiť zásuvkou.
Jedine Optimate 4 Dual sa dá použiť cez org. zásuvku (okrem orginálnej nabíjačky). Ostatné sa musia pripojť len na kontakty baterky alebo použiť pripojenie cez kábel a ten s koncovkou niekde schovať pod sedačku. YouTube Video
No jasny... myslis ze takova blbost baterce spis neublizi?
Logicky bych rekl, ze pri plnym nabiti by mel ten vehement prestat nabijet dokud zase neklesne napeti v baterce pod nejakou mez ne?
Tyhle to rozhodne neumej.
Vim, ze 500mA neni moc, ale ani malo. Proste to do baterky nacpe kazdou hodinu 500mA, ale porad. Po nabiti, ktery nastane pri takovym nabijecim proudu docela brzo uz bude jen prebijet.
Ne?
Dá sa použiť napr. toto ako zásuvku, na druhý koniec spraviť očká a zásuvku strčiť pod sedačku: http://www.optima...lnky/9.htm
CANbus sa po chvíli odpojí a odpojí aj nabíjanie ak nabíjačka nie je prispôsobená na nabíjanie cez Canbus.
Alda napsal:
No jasny... myslis ze takova blbost baterce spis neublizi?
Logicky bych rekl, ze pri plnym nabiti by mel ten vehement prestat nabijet dokud zase neklesne napeti v baterce pod nejakou mez ne?
Tyhle to rozhodne neumej.
Vim, ze 500mA neni moc, ale ani malo. Proste to do baterky nacpe kazdou hodinu 500mA, ale porad. Po nabiti, ktery nastane pri takovym nabijecim proudu docela brzo uz bude jen prebijet.
Ne?
Každopádně bych to tam nenechával pořád....třeba nechat 2 dny a pak zase odpojit a za 3 týdny znova.....
No kdybych se s tim mel takhle sr*t, tak to nemusim vubec kupovat a obcas tam proste pichnu svoji nabijecku, ktera je inteligentni a po nabiti se vypne aby neprebijela.
A ta BMW udrzovacka neumi to co bych si predstavoval?