Dnes je tomu 22 let
Jaderná elektrárna Černobyl,Ukrajina
26.dubna roku 1986 v 1 hodinu 23 minut došlo na 4. reaktorovém bloku jaderné elektrárny Černobyl v bývalém Sovětském svazu k těžké havárii reaktoru se závažnými radiačními důsledky. Těsně po havárii zemřelo 31 osob (zaměstnanců elektrárny nebo hasičů), přes 140 lidí bylo zraněno a více než 100 000 evakuováno. Skutečný rozsah havárie byl zveřejněn až po několika dnech. Od roku 1986 si hláskuji slovo Černobyl lidé na celém světě. pokračujte http://encykloped...ka-havarie YouTube Video
Upravil zmijon dne 26.04.2008 21:13
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Topol napsal:
..čéče Zmijone,jsi navodil tragicky dramatickou atmosféééru a ten tvůj joutúúúb to měl dovršit a ono prd..zkus znovu,jsem zvědavý,co tam bylo.*pissed*
mne to funguje a pripomnelo mi to, jak jako decko jsem videl nektery zabery v televizi a asi jsem moc nechapal o co jde.
jinak vite, ze nektery bloky porad jeste fungovaly, az do nedavnych let (tedka si nejsem jistej, jestli i tedka jeste nejaky jedou). po rozpadu sssr se prace v cernobylu stala dost lukrativni - dalo se totiz vydelat na ukrajinu docela dost penez.
Topol napsal:
..čéče Zmijone,jsi navodil tragicky dramatickou atmosféééru a ten tvůj joutúúúb to měl dovršit a ono prd..zkus znovu,jsem zvědavý,co tam bylo.*pissed*
uz to de?
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Topol napsal:
Topol napsal:
Emilio> jo vidis to, tedka si na tu bankovku vzpominam...
uzavreny to tam je, ale mam treba od jednoho kluka s LC4 video, jak tam minulej rok byli. mazec. jinak lidi v zone bydli. ne teda sice v Pripjati, ale v okoli (asi par starousedliku).
Neco malo k tematu http://www.pavrda....
A pak jsem jeste videl pekny video nejaky holky na motorce, tusim Ninja, ktera tam jezdi. Myslim ze to je dcera nekoho ze zamestnancu nebo takovyho neco, ale nemuzu to najit.
To je ona http://elenafilat...ex_cz.html
BTW ted jsem si vsim, ze ta adresa je i v tom videu.
Upravil kaspar dne 27.04.2008 22:06
ja bych tam rad jel, z profesniho hlediska. na tu bankovku (fakt to byla desetikoruna? uz si nevzpominam) si pamatuju, kdosi s tim delal nejakej vtipek, ale ja to tehda asi moc nepobiral. ale vzpominam si na to.
autorem toho dvd (videa) je matej - jawaweb s lc4adv, jel s kamosem ukrajinu a navstivili i cenobyl. zeptam se ho, jestli to muzu distribuovat dal a kdyztak ti to nahraju?
Emilio> tak mam dovoleny dal distribuovat, prepalim to a predam ti to? napada te kde, kdy, nebo mam radsi zkusit to hodit do divx a nahrat nekam na web? pohybuju se na jizni morave i v praze (ale tedka jsem dlouhodobe na jihu).
jeden náš rodinný známý - vysoký důstojník generálního štábu Československé armády - se jednou vyslovil v tom smyslu, že rusáci pravdu ututlali - údajně to nebyl test při honbě za výrobou co největšího množství elektřiny v komunistickém přeplňování plánu (elektřina stejně nejde skladovat), ale údajně se měla obsluha celkem normálně zmastit (v SSSR nešlo žít a nechlastat), ale prapůvodní příčina byla lenost směny, chtěli snad vyměnit palivové tyče, na což je několikahodinová procedura, tak je napadlo, že když odpojí blok od výroby i dodávky elektřiny, že stihnou vyměnit tyče, než se turbína zastaví - při únavě a ožralosti polospící směny to prostě posrali a nestihli všechno nahodit včas zpět, nastal nezvratný proces a bylo
už se asi nikdy nikdo nedozví, jak to bylo doopravdy, ale