Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře
Strana 1 z 5:   1    2    3    4  ...  5  

Textilní oblečení - přehled materiálů
xHackerM
Přidané 20.01.2012 09:27

Registrace: 22.05.09
Mohli byste se podělit o zkušenosti s Vaším oblečením? Na trhu je dost materiálů a člověk ani neví, co si má vybírat. Chtěl bych investovat max. 10tis. za komplet.

Třeba já mám nejlepší zkušenost s Lookwell Endeavour (Airdura). Budu kupovat nové a líbí se mi Vanucci Tanami (Cordura). Dle cen bude hodně dobrý GoreTex, ale právě ta cena. Pak obecně jsou tady Poliamidy, Polyestery a kdo ví co ještě........

No a v čem už se vůbec nevyznám jsou membrány...

kim
Přidané 20.01.2012 11:07

Registrace: 12.10.08
Airduru mám na bundě Padana a pokud není opravdu výheň v létě tak se v tom dá vydržet (taky dost větracích otvorů)a v zimě naopak dobře izoluje chlad,pokud můžeš mít airduru taji ber a navíc je to lehkej matroš,na srazu vysočina někdy v roce 2007 prodával někdo obnošený oblečení na moto (stánkař) vzal sem tam do ruky jakousi BMW bundu nějaký starší rally model -bylo to těžký jaxfiňa, tak nevím z čeho to dělali ale možná to byl nějaký superzimní protiradiační model Grin

xHackerM
Přidané 20.01.2012 11:18

Co máš přesně za bundu? Na webu Padana.cz je toho uboze málo... Sad

Jinak s tím materiálem jsem stejně jako ty spokojen. Nejen, že bunda měla plno větráků, ale fakt lehoučká a přitom účelná. Moc jsem jich ale z tohoto materiálu na trhu neviděl nebo to bylo označené jinak.

Alda
Přidané 20.01.2012 11:36

Registrace: 20.10.07
Ja vloni taky rozsahle resil hadry a nakonec jeste rok vydrzim v Pharau, se kterym jsem spokojenej, nebyt nevyndavaciho xxxxTEXu, tak primo nadsenej.
Ale jak jsem si to vsechno zkousel, prohlizel, studoval... tak bych asi skoncil u Endeavouru. Moc neverim ze v tyhle hladine najdes neco lepsiho.

Ero
Přidané 20.01.2012 11:50

Registrace: 30.11.08
Myslím, že stojí za zvážení možnost oblečení, minimálně bundy bez membrány, kdy je bunda sama o sobě prodyšná + větráky, a k této bundě mít nepromokavou vložku.
Tímto stylem nabízí možnost výroby naše české PSi.
Konkrétně model Monastero 2 air.
Jde o to, jestli člověk chce prodyšnou bundu, která jde 'douzavřít', nebo bundu s membránou, která holt bude vždycky míň prodyšná,ať je to -tex jaký chce.
Osobně mám bundu Goreme GT s membránou sympatex a Outlast podšívkou namísto klasické polyesterové.
Outlast podšívka snižuje teplotní rázy (vedro/zima)a odvádí vlhkost od těla.
osobně můžu říct, že byť mám komplet celý černý, je v tom i v létě snesitelně, samozřejmě v kombinaci s větráním.
Předtím jsem jezdil v textilní Diadoře a tam ze mě lilo jak z konvy, teď s Goremkou v pohodě.
Ale pro nejvíc komfort a 90% mých letních kilometrů jsem pořídil koženou bundu do pasu kde mám celý předek perfo klokan včetně rukávů a to je teprve slast - konečně absolutně bez problémů celé léto..
Možností v PSi je neurekom, např podélné větrání na zip do rukávů po celé délce atd atd + dotvoření dle představ na míru.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM

xHackerM
Přidané 20.01.2012 11:56

Alda napsal:
Ja vloni taky rozsahle resil hadry a nakonec jeste rok vydrzim v Pharau, se kterym jsem spokojenej, nebyt nevyndavaciho xxxxTEXu, tak primo nadsenej.
Ale jak jsem si to vsechno zkousel, prohlizel, studoval... tak bych asi skoncil u Endeavouru. Moc neverim ze v tyhle hladine najdes neco lepsiho.

Wauuu, tak to jsem rád, že jdu správným směrem... Páč marodím, tak na to čumím jen on-line a jsem na tom asi takto:

Lookwell Endeavour
Měl jsem a spokojenost.
Vanucci Tanami
Viděl jsem na prodejně a moc se mi líbí.
Held Awara
Nevypadá špatně, ale naživo to může být jinak.
Pharao
Koukal jsem na to a asi jedině tohle.

Petos
Přidané 20.01.2012 12:20

Registrace: 02.12.11
xHackerM napsal:
Alda napsal:

Wauuu, tak to jsem rád, že jdu správným směrem... Páč marodím, tak na to čumím jen on-line a jsem na tom asi takto:

Lookwell Endeavour
Měl jsem a spokojenost.
Vanucci Tanami
Held Awara
Pharao

Taky něco hledám a taky se v tom ztrácím.
Vanucci Tanami se mi moc libí, ale nemá žádnou ochranu před deštěm a ani teplou vložku. Nebo se pletu?
Od Lookwell se mi líbí Rivage.
Měl jsem vybrán Concept od Pardála, ale ten zase proti jeho Adventure nemá ochranu před deštěm a ani teplou vložku.
Tak nevím.
Taky jsem si dal strop 10tkč, ale i s botama. Už vidím, že se do limitu nevejdu...

xHackerM
Přidané 20.01.2012 12:38

Petos napsal:
xHackerM napsal:
Alda napsal:

Lookwell Endeavour
Měl jsem a spokojenost.
Vanucci Tanami
Held Awara
Pharao

Vanucci Tanami se mi moc libí, ale nemá žádnou ochranu před deštěm a ani teplou vložku. Nebo se pletu?
Měl jsem vybrán Concept od Pardála, ale ten zase proti jeho Adventure nemá ochranu před deštěm a ani teplou vložku.
Tak nevím.
Taky jsem si dal strop 10tkč, ale i s botama. Už vidím, že se do limitu nevejdu...

Ten Lookwell Rivage vypadá možná lépe, než Endeavour, ale já na tom E. nejvíce žeru ten větrák přes celou délku rukávu. V létě jsem si to nemohl vynachválit.
Co se týče Conceptu od Pardála, tak tam velké zklamání, hodně se mi líbil předchozí model a čekal jsem od nového modelu, že si z toho sednu na zadek a ono nic.
Ještě se mi líbí Desert, ale neviděl jsem to naživo a cena se mi zdá vysoká.
Jinak jsem telefonicky ověřil to Vanucci Tanami a BOHUŽEL (KURDE!) nemá vložky, jak správně píšeš.
Nicméně paní mi poradila, že CycleSpirit má dle jejího úsudku propracovanější zboží v téhle kategorii, než Vanucci. Moc se mi to nezdál, ale mrknu i na tohle.

t0mas
Přidané 20.01.2012 13:25

Registrace: 04.04.11
Ja mam komplet difi terra east (bez membrany) za 350€ (teraz akcia za 300€), vela som v tom este nenajazdil ale zatial spokojnost.
http://www.touran...-sede.html
-ma odnimatelnu zateplenu podsivku a velke vetracie otvory na prsiach, rukavoch a na celom chrbate

existuje aj verzia s membranou
http://www.touran...evada.html

kim
Přidané 20.01.2012 19:02

Registrace: 12.10.08
xHackerM napsal:
Alda napsal:

Lookwell Endeavour
Měl jsem a spokojenost.
Vanucci Tanami
Held Awara
Pharao

To Pharao se mi líbí nejvíc a ta zadní kapsa je dobrá věc tu já bohužel nemám.

Efendi
Přidané 20.01.2012 20:36

Registrace: 22.04.10
Nemáte zkušenosz s www.modeka.de ? Některý věci nevypadaj zle a z AFT tam maj taky věci.

xHackerM
Přidané 20.01.2012 21:14

Efendi napsal:
Nemáte zkušenosz s www.modeka.de ? Některý věci nevypadaj zle a z AFT tam maj taky věci.

Ceny se dají zjistit kde?

Jarys
Přidané 20.01.2012 21:17

Registrace: 10.12.10
http://www.mospor...te=default tady třebaSmile
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě dalekoSmile

http://jarys73.rajce.idnes.cz/
Efendi
Přidané 20.01.2012 21:23

Registrace: 22.04.10
xHackerM napsal:
Efendi napsal:

Ceny se dají zjistit kde?

Nrbo polska www.modeka.pl Tam maji aktualni modely a showroom ve Wroclavy. Asi udělám na jaře výlet, ty hadry se mi líbí.

xHackerM
Přidané 21.01.2012 08:37

Batůžku se líbí tahle bunda. Číslování mají sice divný, ale asi u ní skončí, protože žádná jiná se jí nelíbí... Co mě ale zaráží je, že to prodávají takhle solo a vložky s chráničema zvlášť, takže cena není konečná, vychází to na necelých šest komplet, což se mi zdá na "značku" ForBikers celkem dost... http://www.forbik...s/d-71139/

Alda
Přidané 21.01.2012 11:48

Registrace: 20.10.07
xHackerM napsal:
Petos napsal:
xHackerM napsal:
Alda napsal:

Lookwell Endeavour
Měl jsem a spokojenost.
Vanucci Tanami
Held Awara
Pharao

Tak nevím.

Ten Lookwell Rivage vypadá možná lépe, než Endeavour, ale já na tom E. nejvíce žeru ten větrák přes celou délku rukávu. V létě jsem si to nemohl vynachválit.
Co se týče Conceptu od Pardála, tak tam velké zklamání, hodně se mi líbil předchozí model a čekal jsem od nového modelu, že si z toho sednu na zadek a ono nic.
Ještě se mi líbí Desert, ale neviděl jsem to naživo a cena se mi zdá vysoká.
Jinak jsem telefonicky ověřil to Vanucci Tanami a BOHUŽEL (KURDE!) nemá vložky, jak správně píšeš.
Nicméně paní mi poradila, že CycleSpirit má dle jejího úsudku propracovanější zboží v téhle kategorii, než Vanucci. Moc se mi to nezdál, ale mrknu i na tohle.

Ten Desert je peknej!

xHackerM
Přidané 21.01.2012 11:50

Alda napsal:
Ten Desert je peknej!

Je a taky je to můj aktuální favorit i za tuhle cenu. Další je Difi nebo to Pharao. Hodně bude záležet, jak mi to bude sedět, tohle je pořád jen teorie. Smile

Petos
Přidané 21.01.2012 11:56

xHackerM napsal:
Alda napsal:
Ten Desert je peknej!

Je a taky je to můj aktuální favorit i za tuhle cenu. Další je Difi nebo to Pharao. Hodně bude záležet, jak mi to bude sedět, tohle je pořád jen teorie. Smile

Nějak jste mi ujeli. Jakej Desert?
Odkaz prosím.

xHackerM
Přidané 21.01.2012 12:05

Petos napsal:
xHackerM napsal:
Alda napsal:
Ten Desert je peknej!

Odkaz prosím.

Desert

Petos
Přidané 21.01.2012 12:32

xHackerM napsal:
Petos napsal:
xHackerM napsal:
Alda napsal:
Ten Desert je peknej!

Odkaz prosím.

Desert

Uf. To už je na mě moc drahý.
ForBikers Trip se mi líbí. To bych ještě byl schopen asi za oblečení dát...

Strana 1 z 5:   1    2    3    4  ...  5  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 46
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,713
Nejnovější člen: patrin

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.30 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI