Máme tady vzorky nových goretexových rukavic z katalogu Stadler 2012 (mimochodem tištěné katalogy máme taky). Tak až budete mít cestu, stavte se podívat. Začátkem března (doufáme že na výstavy) by měly přijít vzorky i těch negoretexových VENTů, ty zatím nejsou.
Detailní popis a ceny těch modelů je v tomhle článku: http://touratech-...adler.html
Tak az s tim nekdo pojedete treba 2 dny v kuse v desti,poreferujte jestli opravdu udrzi uvnitr sucho. Mam GTX rukavice od Alpinestars a bohuzel po celem dnu v desti nevydrzi a desne me to stve. Navleky mi nevyhovujou i kdyz v tech mam opravdu sucho,ale preci jen ten komfort,uchop,bezpecnost neni nic moc.
Rukavice se mi taky líbí.Předpokládám,že ve spojení s vyhřívanými gripy budou fungovat komfortně i v teplotách kolem nuly,ju?
Jinak mám GTX rukavice BMW Pro Summer a ty jsou ok tak od 5 stupňu při vyhřívaných ručkách,pak je to slabší.
Adventure Sport&Superbike&Pure Enduro.Make Life a Ride.
Mám Rukka rukavice s outlastem a goráčem zakoupené od němců na výstavě motocykl 2009...celý den v dešti 700km...naprosto suchá a teplá ruka v Ruce ...jediná blbost...na konci cesty jsem to navlékl, když jsem měl obě ruce mokré...zas na druhou stranu..za hodinu u topení vše uschlo dokonale...neměnil bych za nic
všude dobře.....doma GSA
Brtnik a Efendi: hele já mám ty Rukka letní goretexové (model Jupiter) a 3 dny souvislého deště vydrží naprosto v pohodě, ani známka že by to protékalo. Takže ty Alpinestars předpokládám že mají někde poškozený spoj a tudy to protéká, protože normální déšť musí vydržet bez ohledu na to, jak dlouho to trvá. To je podobné jako říct, že plastová láhev by měla po půl roce vytéct, protože v ní je voda moc dlouho. Gore-Tex skutečně nefunguje když je ponořený do vody ale jakmile jsou podmínky k přenosu molekul přes membránu, tak se vlhkost ve formě vodní páry může přesunout na druhou stranu. Pokud tam je souvislá vrstva vody, tak ten transfer nefunguje ale to neznamená, že by rukavice nebo boty měly protéct. Proteklo by to jen určitým tlakem, to znamená, že bys musel tu vodu stříkat nějakou rychlostí, která by protlačila molekuly vody přes tu membránu. Při tlaku třeba 150km/h nepoškozený goretex proshell i performance shell vydrží, například windstopper nevydrží ani 20km/h. Stačí ale jedna malinká netěsnost, někde nedolepená krycí páska nebo malá dírka a tudy to proteče.
Já měl předtím BMW summer rain (to když ještě dělali goretexové věci než jim sebrali certifikaci - resp. té fabrice, kde se to pro BMW šilo) a vydržely 100% vodotěsný možná 5 nebo 6 let. Ty Rukky mám od loňska a v ukrutým dešti jsem jezdil 3 dny, kdy fakt lilo souvisle (Garmish) a v pohodě.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Nori napsal:
Rukavice se mi taky líbí.Předpokládám,že ve spojení s vyhřívanými gripy budou fungovat komfortně i v teplotách kolem nuly,ju?
Jinak mám GTX rukavice BMW Pro Summer a ty jsou ok tak od 5 stupňu při vyhřívaných ručkách,pak je to slabší.
Hele o moc víc izolované než summer rain nejsou, nejsou to zimní rukavice. Díky těm protektorům máš jakoby pocit že tam je víc materiálu ale jsou relativně tenké. Ale proti summer rain BMW a i proti všem jiným rukavicím z performance shell membránou, tyhle sedí dokonale a máš pocit, že to je jen jedna jakoby kožená vrstva. Úchop a citlivost neuvěřitelná. I v těch mých Rukka Jupiter a starých BMW summer rain mám pocit, že pohybuju podšívkou o membránu a necítím přímo heft. Tady ne. Je to jako jedna vrstva.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jaké máte u těch stadlerů nebo i obecně zkušenosti s používaním toho stírátka deště, ja mám ty Guard GTX a docela od toho poškrábané plexi co mě dost štve. Nevím jestli to je nějaký měký materiál plexi nebo soudruzi v NDR udělali někde chybu s tím stírátkem
Upravil raider dne 13.06.2014 15:43
Ja mam Held Air'n'Dry - held sije i ty letni TT, tak mozna i tyhle, nevim, ale kazdopadne stiratko stira hezky, poskrabane nic neni... Nemas jej treba nejake moc tvrde? Ona ta guma muze celkem stvrdnout a okorat, kdyz je stara
Vjetrnik napsal:
Sice mám asi šest párů rukavic, ale i tak prosím objednat STADLER GUARD GTX vel. 10...jsou prostě boží a na dlouhé cesty to bude pecka
radovant napsal:
Ja mam Held Air'n'Dry - held sije i ty letni TT, tak mozna i tyhle, nevim, ale kazdopadne stiratko stira hezky, poskrabane nic neni... Nemas jej treba nejake moc tvrde? Ona ta guma muze celkem stvrdnout a okorat, kdyz je stara
Guma by stará být neměla, kupoval jsem je v zimě a vypadá i měká akorát z jedné strany je to potažené nějakým plastem nebo čím a ten má na okraji zoubký a přesahuje místama tu gumu tak nevím jestli to nebude tím, máš to taky tak?
raider přiložený následující obrázek:
raider: ja to mam taky z te vnitrni strany takove leskle, ale plast to neni, je to cele takove stejne ohebne, takze asi jen ta guma, takze mozna je to jina technologie.
Mozna mas nejake moc nachylne plexi. Nebo nemuze to byt na plexi jen otlacene - mozna zkousel jsi to cistit? Ikdyz to asi spis ne, co?