Zdravím Vás.
Začal som čistiť skriňu prevodovky na 2V, čize je to nelakované. Nemožem však vyzrieť na oxidáciu...mapy na odliatku. Nechcem to leštiť ale len očistiť, zachovať drsnosť materiálu.
Škúšal som kartáč s nylonovým vlasom a brusivom, ale bere to material.Ďalej Sidol, na čistenie kovov, ale je to brusivo. Čistič na gril, odfarbovač, vyváranie v roztoku kyseliny citrónovej, ale bez výsledku.
Mohlo by to ísť v ultrozvukovej čističke ale k nej nemám prístup.Pieskovať a ani otryskávať balotinou to nechcem.
Máte niekto tip čo na to skúsiť?
Malakh napsal:
Zdravím Vás.
Začal som čistiť skriňu prevodovky na 2V, čize je to nelakované. Nemožem však vyzrieť na oxidáciu...mapy na odliatku. Nechcem to leštiť ale len očistiť, zachovať drsnosť materiálu.
Škúšal som kartáč s nylonovým vlasom a brusivom, ale bere to material.Ďalej Sidol, na čistenie kovov, ale je to brusivo. Čistič na gril, odfarbovač, vyváranie v roztoku kyseliny citrónovej, ale bez výsledku.
Mohlo by to ísť v ultrozvukovej čističke ale k nej nemám prístup.Pieskovať a ani otryskávať balotinou to nechcem.
Máte niekto tip čo na to skúsiť?
No jestli je to stejnej matroš, jak je na kolech, a čistil jsi to něčím, co má v sobě hydroxida, a v konečné fázi to vypadá, že je to politý jogurtem, tak pak jedině Silichrom, kartáček na zuby a kurev*kou trpělivost. Je dobrý dát kilo děckám, ať to vyleští ony
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Chtěl jsem si tam nechat vyleštit alu kufry,ale mám to trochu z ruky,tak si je vyleštím sám.Vím,že toto není právě tvůj případ,ale když jsem tam volal,byl pán velmi ochotný.Zkus se alespoň zeptat.Myslím si,že ti alespoň poradí,když to nebudeš chtít udělat přímo od nich.Ať se dílo podaří!
Chtěl jsem si tam nechat vyleštit alu kufry,ale mám to trochu z ruky,tak si je vyleštím sám.Vím,že toto není právě tvůj případ,ale když jsem tam volal,byl pán velmi ochotný.Zkus se alespoň zeptat.Myslím si,že ti alespoň poradí,když to nebudeš chtít udělat přímo od nich.Ať se dílo podaří!
pán bude určitě ochotný, ale za 4 klacky si teda radši tlesknu 2 cihlama a obětuji se vlastní prací
Hele ja to vzal lehce dratenkou na nadobi a trochu to pomohlo.Ale co pomohlo nejvic bylo to,ze jsem na te motorce zacal jezdit.Tipuju ze tak 70% te oxidace,bilejch map atd. jak na motoru tak na prevodovce sami zmizeli!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Hele ja to vzal lehce dratenkou na nadobi a trochu to pomohlo.Ale co pomohlo nejvic bylo to,ze jsem na te motorce zacal jezdit.Tipuju ze tak 70% te oxidace,bilejch map atd. jak na motoru tak na prevodovce sami zmizeli!
taky jsem to skryl pod nánosem blata, ale když jsem to umyl, tak ty poblitiny na mne zase vykoukly
vevis napsal:
taky jsem to skryl pod nánosem blata, ale když jsem to umyl, tak ty poblitiny na mne zase vykoukly
Ted mluvim o 2V,ktere jsem koupil s tim,ze nejakou dobu bylo mozna odstavene a vypadalo docela zbedovane.Ale jak rikam,pomohlo tomu normalne zacit jezdit.Asi ta oxidace atd.nebyla tak zazrana.Byli to takovy bili mapy a flekya vetsina sama zmizela.Ale vim,ze prej kdyz se oxidace objevi na novejch motorkach,tak je zle.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Na ráfiky bude leštenie dobré, filcový kotúč, pastu a pojde to. Ale pri tej prevodovke chcem ponechať "štruktúru" materiálu, tak asi všetko mechanické vypadáva, teda okrem toho zubnýho kartáčku. Kyselina solná rýchlo reagovalo s Al a akoby naleptala povrch.
Chcem skúsiť ešte hydroxid sodný.
Nieco nove v tejto oblasti ozivenia hliniku pri zachovani struktury? Chcem ozivit kufre ktore som tu nedavno vydrazil
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Ovydva pripravky piau ze je to na vysoky lesk. Tal vyskusam ten silichrom a kefku. A pak se uvidi
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Mam dobrý zkušenosti s AUTOSOL Metal Polish. Ten je sice na chrom atd. (kolena šly pěkně vyleštit), ale myslim, že autosol vyrábí i něco přímo na hliník.
marhan přiložený následující obrázek:
Zkoušel sem na 11ce kola a jakž takž to jde. Problém je, že je to zřejmě lakované a tudíž to úplně nepůjde vyleštit.
no nakonec se na to asi vyprdnu. zvažoval som ten elox ale na to treba perfektny stav aby neboli vidiet škrabance. potom som zvažoval komaxit ale to by som zase dosral ten vzhlad origo kufrov. a nakoniec ma tu presviečate aj o tom že ručne čistenie je hlupost a zbytočna robota. takže to necham jak je a aspon je videt že sa jazdí. stejne to zakrijou nalepky nebo tak neco. a dovnutra no uvidim. možno nejaka nalepka aelbo tašky alebo sprej na hlinik. ešte to zvažujem