mal som ho na 1150 Adventure, solidny vyrobok, zlepsuje komfort jazdy pri pouziti bocnych tasiek (menej fuci na kolena) ale (tak ako kazdy tankvak kt. je na nadrzi bez ohladu na znacku) viac ci menej nici lak
jediny nedostatok tohto vyrobku je asi len jeho cena
Zeptám se jak to myslíš ničí lak vícečimeně? Nevím tedy jak jsou ty TT tankbagly zespodu dělaný. Dě teď jsem měl na motorkách tangbagl magnetický. Dával jsem si vždycky pozor a nádrž jsem měl ok. Ten TT nebo Lojzo nebo něco jiného chci na novou 12 GS. Nemám tedy zkušenosti s tankbaglama na popruhy. Mají tendenci škrábat nádrže?
raptor napsal:
mal som ho na 1150 Adventure, solidny vyrobok, zlepsuje komfort jazdy pri pouziti bocnych tasiek (menej fuci na kolena) ale (tak ako kazdy tankvak kt. je na nadrzi bez ohladu na znacku) viac ci menej nici lak
jediny nedostatok tohto vyrobku je asi len jeho cena
Hanes napsal:
No cena je nějakých 5500 Kč a od Lojza 400 Kč.
Zeptám se jak to myslíš ničí lak vícečimeně? Nevím tedy jak jsou ty TT tankbagly zespodu dělaný. Dě teď jsem měl na motorkách tangbagl magnetický. Dával jsem si vždycky pozor a nádrž jsem měl ok. Ten TT nebo Lojzo nebo něco jiného chci na novou 12 GS. Nemám tedy zkušenosti s tankbaglama na popruhy. Mají tendenci škrábat nádrže?
Hanes napsal:
No cena je nějakých 5500 Kč a od Lojza 400 Kč.
Hanes: není jasný, o kterém mluvíš. Boční kapsy myslíš tohle? To má 45 litrů!
Ale boční kapsy jsou na klasickém tankbagu za 3700Kč:
A taky nepíšeš typ motorky.
Každopádně všechny relativně nové tankbagy Touratech (asi poslední dva nebo tři roky) mají dole v vytvarovanou jakoby gumovou hmotu, která je lisovaná přesně na tvar nádrže konkrétní motorky. Proto tankbag z třeba F800 nepasuje na R1200 apod. Ta hmota je adhezní, na upevnění stačí háčky vpředu a vzadu jeden pruh sucháče pod sedlem. Na některých motorkách je to řešené jinak ale u 1200GS to drží tou adhezí dna. Tankbagy připevněné popruhy se na nádrži pohybují, ať chceš nebo ne a ať je přitáhneš jak chceš (vlastní zkušenost s fotografickým tankbagem) a pokud jezdíš tam, kde je prach, tak se poškrábání nádrže nedá dost dobře vyhnout. Ten adhezní povrh je OK pokud to nasazuješ na čistý povrch. Když je špinavý dno tankbagu nebo nádrž, tak to musíš očistit. Když není jiná možnost, tak stačí spláchnout prach a špínu třeba pitím. Pak už to drží. V teplu to drží doslova jak přilepený. Ta adheze je docela velká. Já mám na 1200GS jen takový ten nízký model na telefon, peněženku apod - a několikrát se mi stalo, že jsem někam přijel a všiml si, že jsem ho zapomněl přidělat vpředu, držel jen adhezí a sucháčem vzadu. Ani se to nehne. Pochopitelně ten je malý a lehký. Ale i ty velké vysouvací drží dobře.
Jinak tankbagy pro touratech šije německá firmička Kahedo, plastové díly dodává Touratech ze své výrobny TT3D. Vloni běžela v Motorradu anketa a minulý týden jsem psal do blogu výsledky, Touratech s tankbagy obsadil druhé místo. Takže tak špatné to asi nebude. Bylo tam přes 30 tisíc odpovědí, není to anketa s pár set čtenáři.
Upravil TomasTT dne 04.03.2012 12:26
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já mám tankbag od TT a boční kapsy od Lojzo - kupoval jsem je kdysi na Dakara a protože to páslo i na 12GS, tak jsem si je nechal
Asi nejsou nepromokavé, ale rozhodně se hodí pro navýšení kapacity, když jedeme se ženou ve dvou a taky je používám na cesty v chladných obdobích - kryje to nohy před náporem větru (dobrý to bude na Nordkapp)
Akorát si pak nemůžeš hodit po "čoprácku" nohy na válce
[quote]TomasTT napsal:
Hanes: není jasný, o kterém mluvíš. Boční kapsy myslíš tohle? To má 45 litrů!
Ale boční kapsy jsou na klasickém tankbagu za 3700Kč:
A taky nepíšeš typ motorky.
Každopádně všechny relativně nové tankbagy Touratech (asi poslední dva nebo tři roky) mají dole v vytvarovanou jakoby gumovou hmotu, která je lisovaná přesně na tvar nádrže konkrétní motorky. Proto tankbag z třeba F800 nepasuje na R1200 apod. Ta hmota je adhezní, na upevnění stačí háčky vpředu a vzadu jeden pruh sucháče pod sedlem. Na některých motorkách je to řešené jinak ale u 1200GS to drží tou adhezí dna. Tankbagy připevněné popruhy se na nádrži pohybují, ať chceš nebo ne a ať je přitáhneš jak chceš (vlastní zkušenost s fotografickým tankbagem) a pokud jezdíš tam, kde je prach, tak se poškrábání nádrže nedá dost dobře vyhnout. Ten adhezní povrh je OK pokud to nasazuješ na čistý povrch. Když je špinavý dno tankbagu nebo nádrž, tak to musíš očistit. Když není jiná možnost, tak stačí spláchnout prach a špínu třeba pitím. Pak už to drží. V teplu to drží doslova jak přilepený. Ta adheze je docela velká. Já mám na 1200GS jen takový ten nízký model na telefon, peněženku apod - a několikrát se mi stalo, že jsem někam přijel a všiml si, že jsem ho zapomněl přidělat vpředu, držel jen adhezí a sucháčem vzadu. Ani se to nehne. Pochopitelně ten je malý a lehký. Ale i ty velké vysouvací drží dobře.
Jinak tankbagy pro touratech šije německá firmička Kahedo, plastové díly dodává Touratech ze své výrobny TT3D. Vloni běžela v Motorradu anketa a minulý týden jsem psal do blogu výsledky, Touratech s tankbagy obsadil druhé místo. Takže tak špatné to asi nebude. Bylo tam přes 30 tisíc odpovědí, není to anketa s pár set čtenáři.[/quot
Díky TomášiTT, myslel jsem samozřejmě ten s těmi převislými kapsami.(Musím se naučit vkládat fotky). Zeptám se budete mít tyhle tankbagly na výstavě v Brně? ta hmota ze spodu mě docela zajímá.Neni to doufám takový houbovitý? Jinak je možno na výstavě objednat třeba s nějakou výstavní slevou? A jen tak pro zajímavost kdo v té anketě o tankbaglech vyhral? Jestli to není tajný.
Kdo v te ankete vyhral by mne taky zajimalo, jestli to Tom rekne. Tankbag stejne uz mam od TT a spokojenost,tak menit nebudu,jen by mne to zajimalo abych mrknul v cem je to lepsi atd. i kdyz zazraky necekam.
bubo napsal:
Já mám tankbag od TT a boční kapsy od Lojzo - kupoval jsem je kdysi na Dakara a protože to páslo i na 12GS, tak jsem si je nechal
Asi nejsou nepromokavé, ale rozhodně se hodí pro navýšení kapacity, když jedeme se ženou ve dvou a taky je používám na cesty v chladných obdobích - kryje to nohy před náporem větru (dobrý to bude na Nordkapp)
Akorát si pak nemůžeš hodit po "čoprácku" nohy na válce
Ahoj Bubo, a jak tam přidělaný ty boční vaky k tomu touratech tankbaglu? Oni ty boční vaky Lojzo jdou taky koupit zvlášť? Na stránkách to nemají. Jinak jak ty jsi spokojený s tankbaglem od TT?
K tomu Lojzu je taková látková platforma se zipy, která se pomocí popruhů přidělá na nádrž (k padákům, rámu, pod sedlem a tak různě, kde to jde). Má to dva zipy na boční brašny a třetí zip na tankvak od Lojza - ten nemám, normálně přesto přidělám tanvak od TT - pohoda, bez problémů to funguje.
Tankvak od TT je v pohodě - spokojenost.
Měl jsem však kdysi na Dakaru tankvak od Wunderlicha ten mě moc nenadchnul - sice to vyrání stejná firma jako TT (Kahedo), ale funkce byla horší:
1) jednak spodní plocha odřela nádrž, ač bylo deklarováno, že to je speciální materiál, který to nepodře
2) uchycení u sedla na suchý zip bylo uděláno blbě - na motorce zůstával ten tvrdý díl suchého zipu (s háčky) a rozdrbal mi bundu - pořád se to za to chytalo.... TT tam má ten chlupatý díl a je to OK, Taky spodek tankvaku je z jiného materiálu a zatím není problém s poškrábáním nádrže
BMW GS = stroj na radost
brtnik napsal:
Kdo v te ankete vyhral by mne taky zajimalo, jestli to Tom rekne. Tankbag stejne uz mam od TT a spokojenost,tak menit nebudu,jen by mne to zajimalo abych mrknul v cem je to lepsi atd. i kdyz zazraky necekam.
Hele já opravdu nevím. V tiskové zprávě to pochopitelně není a stránky německého Motorrad magazine jsou tak nepřehledný, že jsem to nenašel. Vloni nicméně kategorii tanbagů vyhrál Held ale letos na webu nemají o awardech 2012 ani slovo, tak buď nereagují tak rychle a nebo nevyhráli. Můžu zjistit ale asi až příští týden.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Hanes napsal:
Díky TomášiTT, myslel jsem samozřejmě ten s těmi převislými kapsami.(Musím se naučit vkládat fotky). Zeptám se budete mít tyhle tankbagly na výstavě v Brně? ta hmota ze spodu mě docela zajímá.Neni to doufám takový houbovitý? Jinak je možno na výstavě objednat třeba s nějakou výstavní slevou? A jen tak pro zajímavost kdo v té anketě o tankbaglech vyhral? Jestli to není tajný.
V Brně máme jednu motorku, takže nečekej žádnou prezentaci sortimentu. Máme tam žlutošedý tankbag v barvách Companero pro F800GS a určitě se na něm dá prohlédnout provedení. Nicméně právě pro F800 se nedělá typ s tou "lepivou" platformou, ty máme k vidění eventálně v Praze na 1200GS na přání. Protože tam máme vystavený showbike s airbrushí, tak jsme na něj tankbag nedávali a mám ho schovaný a ukážu na přání.
Výstavní sleva je ale přiznám se že nevím jaká, zítra mi to řekne kolega z Brna co a jak ale každý rok máme na objednávky 14 dnů po výstavě slevy tak i letos to tak uděláme.
Jinak ta hmota zespoda je absolutně lesklá a není houbovitá, já nevím jak jí popsat - ztuhlý gel? Něco takového. Děsně adhezivní.
Trošku je to vidět na tomhle videu když si ho zvětšíš... YouTube Video
Upravil TomasTT dne 08.03.2012 00:21