ahojte, hladal som trocha na internete aj tu na diskusnom fore ale nenasiel som uspokojivu odpoved preto mam otazku na odbornikov
chcem dat nastriekat ABS plast (palivovu nadrz R1200 GS Adv.) co nie je problem, ide o to nastriekat to tak aby farba po roku - dvoch neopadala koli tomu ze ABS plast je "mastny"
cital som ze pri striekani ABS plastov treba postupovat pri priprave cez odmastnovac, zmakcovac plastov atd... ale potreboval by som konkretne info, resp skusenosti najlepsie od niekoho kto s tym aj realne robi
já jsem stříkal nástavce na blástry z PP bylo mi doporučeno jemně zdrsnit odmastit nastříkat aktivátorem plastu a hned do toho stříkat barvu tak uvidíme jak to bude držet
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Dělám lakýrničinu a abs plasty až budeš stříkat nemusíš to zdrsnit.odmasti.dej aktiváto potom barvu. nedávej plnič je to plast, Plnič je tvrdej a bude to praskat.Ani v prvovýrobě se nedává. Jen nevím čím to budeš lakovat? Hned barvou nebo bází a lakem? ale to už je na tobě
Já bych to stříknul bazí a potom lakem ale kup lepší lak.Na něm nešetři. Jsou laky o něco dražší ale odolnější proti poškrábání vem ten...... Nekupuj obyčejný HS lak. Oni ti poradí až ho budeš kupovat, At se ti to povede ty nervy znám. Až to budeš odmaštovat kup na to 1dcl antisilikonoveho odmaštovače a před naleptávačem to ještě otři.
Upravil as dne 08.03.2012 21:53
as napsal:
Dělám lakýrničinu a abs plasty až budeš stříkat nemusíš to zdrsnit.odmasti.dej aktiváto potom barvu. nedávej plnič je to plast, Plnič je tvrdej a bude to praskat.Ani v prvovýrobě se nedává. Jen nevím čím to budeš lakovat? Hned barvou nebo bází a lakem? ale to už je na tobě
Prosim ta, co myslsi tou "bazi"? Cisty plast prestreknut len podkladom pre plasty a na to farbu a lak?
Olin. Jak jsem si četl jeho příspěvek, chce stříknout nádrž??????? Předpokládal jsem že je nová nebo nepoškozená. Otázka zněla?Chci stříknout abs plast. Nikde se tam nepíše že je poškozená,odřená nebo ji potřebuje vyzpravovat. Jen jsem napsal jaký postup je podle mě lepší a lety vyzkoušený. Ani u nových aut z výroby tam není plnič a je to taky abs plast. Tou bazí je myšleno barva...matná... přes kterou se dává krycí lak. něco jako když se stříká metalíza.taky zmatní a přestříkne se lakem. lesklý na lesklým špatně drží. Tak jak píše i servizak.
Upravil as dne 09.03.2012 20:20
Mne se jeví jako nejlepsí dát na plast samolepku, jako se dává na polepy aut. Teda Pokud nepotřebuješ držet původní odstín. Plast je sviňa a hrozně pracuje.
Trocha obnovym temu, budem striekať plasty ktoré sú už pôvodne lakovane v metalize, ako postupovať v tomto pripade?
Upravil JRM66 dne 22.11.2015 19:36
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Už ich vidim ako sa je.bu z plastami na motorku, čo si nepripravim a nepolepim tak mi nestrieknu!... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
JRM: pokud je na plastu barva a lak, tak jenom zdrsnit 800 papirem pod vodou a znovu nalakovat
jinak kdysi jsem tuhle diskuzi nezachytil, tak bych rad pro pristi ctenare opravil ty bludy co tu napsal AS, je videt, ze tomu opravdu rozumí))
u 90% aut z vyroby tam je slabý plnicový základ a 90% evropskych aut ma plasty, narazniky, zrcatka atd., z polypropylenu PP- EPDM, zadny ABS plast se na autech nepouziva, strasne rad praska a starne, navic je pekne horlavy, ABS se pouziva na motorkach ikdyz se ted taky setkavam s PP
jinak pokud mam holy plast a chci mit jistotu, tak ho zmatuju scothbritem, tj takova drsna "vlna", nebo se da papirem ale je to opruz,odmastim odmastovadlem, nikdy acetonem, to je ředidlo a rozpouštědlo, pak striknu zmekcovacem plastu ,za cca 10 min striknu specialnim plnicem na plasty, da se brousit tak za hodinu,ale nechavam ho pres noc, je hodne jemny, takova lehce probrousitelna vrstvicka, toz tak
S dovolením použiju existující téma:
Potřeboval bych v zimě opravit plasty (popraskaný, kousek je potřeba dolepit, vystužit díry na šrouby, barva, lak, polepy). Chybí mi tam "rozpěrky", něco jako toto:
Máte někdo tip kam to dát? Ideálně poslat to celý i s rámečky a zase to dostat komplet zpět
Upravil xarrow dne 02.11.2017 15:39