Zdravím, tak jsem si tento víkend všimnul, že se mi začal ozývat nějaký hnusný hukot od zadního kola. Kouknul jsem do zadního převodu jestli je tam olej a je ho tam dost. Ale byl takovej šedivej a přišlo mi, že se v něm třpytí malinké kousky kovu. Byl bych vděčný kdyby někdo poradil na co mrknout jako první a jestli znáte někoho ideálně v Praze kdo by mohl udělat kontrolu a případnou opravu. Díky všem za rady.
Vadné ložisko nebo ložiska. V Praze pomůže třeba Pepíno http://www.motoma...-motocyklu nebo Honza Žlábek (Carservis)
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
vevis napsal:
A nedal jsi tam pred sezonou treba mitas 09?To je taky slusnej hukot.
Ty jsi zase vtipnej*pissed*
To ale nebyl vtip.Kdyz jsem dal na zadek 09 poprve po 07 a 10,tak mi nekolik set km trvalo,nez mi doslo,ze ten hukot neni z diferaku.
Upravil vevis dne 27.03.2012 14:49
vevis napsal:
Čau Vevisi,včera jsem se na to ptal dědy a ten říkal že Mitas 09 nemá vliv na to že měl v oleji kousíčky kovu...
Dnes jsem se ptal babičky a ta říkala, že Vevis asi narážel na hukot a ne na malé kousíčky kovu, které navíc Jumnovi jen připadaly a né, že je viděl ...
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
vevis napsal:
Čau Vevisi,včera jsem se na to ptal dědy a ten říkal že Mitas 09 nemá vliv na to že měl v oleji kousíčky kovu...
Dnes jsem se ptal babičky a ta říkala, že Vevis asi narážel na hukot a ne na malé kousíčky kovu, které navíc Jumnovi jen připadaly a né, že je viděl ...
vevis napsal:
ospravdlbujem sa ze sem skacem do objavovania vasich rodokmenov ale mal by som otazku.
vymenil teda presnejsie dnes som len stiahol stare velke lozisko dolu ( malo na 2 miestach poskodenie vo vnutry) a zajtra chcem dat nove. otazka znie: mera niekto tu volu medzi tymi 2 castami zadneho krytu? alebo tam davate spet ten vymedzovak ktory ste vytiahli?
tu je ukazka co myslim:
Jestli měníš jen to hlavní ložisko, tak na 95% ti to vyjde s tou původní podložkou. Občas je potřeba dát o řád větší podložku (dělají se po 0,05mm). Menší jsem snad nikdy dávat nemusel. Když se mění všechna ložiska v konc. převodu, tak to je někdy větší alchymie.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
menim len to velke a gufero. to zadne kuzelove co je dnu nie a ani to tretie nie. potom az tie vonkasie kuzelove 2.
tak to nemusim merat? nebolo to stare tak znicene. le uz zacibalo byt. ale velmi malo- len na 2 miestach
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Tak o víkendu proběhla výměna. Staré ložisko mělo na jednom místě již rozpadlou klec a v oleji byly opravdu namleté piliny Celé jsem to vyčistil, dal nové ložisko, gufero a se starou podložkou dal nespět. Kolo se točí parádně a tiše.