Tak mám zasebou prvních 500km na nové ADV 2010,doma mám ještě 2006.Musím uznat že utíka pěkně odspoda motor je celkově trochu kultivovanější,jen spotřeba je asi o 0.5 litru větší ale to nevadí.Jinak je ale vidět jak kluci už šetřej kde se dá..řidítka atd..ale jinak paráda..Jen nevím jak je to s ventilama na 2010,jak často??A jiné štelování jak jsem vyčetl..Jo a ESA asi bude taky dobrá věcička..
tom3
S ventilama se začni dělat starosti až tak kolem 40 000 km do té doby jen kontrola každých 10 000km a je to řešeno takovejma zvláštníma jakoby polokoulema . A co se ti nezdá na řidítkách? Máš jen jedno?
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Někdo mi říkal, že motor na tý 10 je celkově podstivější, silnější stěny válce, masivnější písty,... a měl by vydržet víc než ten dosavadní. je to opravda?
Saturnin napsal:
Někdo mi říkal, že motor na tý 10 je celkově podstivější, silnější stěny válce, masivnější písty,... a měl by vydržet víc než ten dosavadní. je to opravda?
To bych neřekl, když jsme se stavovali před 2 rokama v Brně v BMW, aby jsme se zeptali, jestli z tátový 12tky něco neupadlo, bylo nám řečeno, že závit ve válci je příprava pro novej motor, kterej snad má 2 čidla klepaní, nebo co.
Takže bych řek, že v principu budou jiný akorát hlavy.
jardajerman@seznam.cz