Zdravím - je potrebné pri výmene páčky čo tlačí na spojkový valček zhadzovať dole kardan? zdá sa mi tam dosť málo miesta na vyšróbovanie sróbu čo to drží.
dík za radu
Myslím, že s trochu zalomenými prsty, při sundaném kole, výfuku a tlumiči se tam se stranovvým klíčem č.13 dostaneš. Já ji tedy vždycky demontoval, když jsem měl zrovna dole kyvku (při výměnách spojek nebo oprav převodovek).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Které ti teče? To na výstupu z převodovky (tam kde je nasunut kardan) nebo to pod ovládáním spojky (za tou vypínací pákou)? Jestli je to gufero na výstupu, tak to vytrhneš vytahovákem na gufera bez nutnosti rozebrat převodovku. Jestli je to gufero na vstupní hřídeli u ovládání spojky, tak musíš převodovku u R850, 1100 rozebrat - gufero je namontováno zevnitř a opřené o osazení v převodovce.
Upravil Tonda dne 30.03.2012 08:19
No po poriadnej obhliadke som zistil, že obidve, vyzerá to tak, že za chvilku bude zo mňa mechanik. . Keď rozoberem prevodovku - treba si dať na niečo špeciálne pozor? A dík za ochotu.
vlado napsal:
No po poriadnej obhliadke som zistil, že obidve, vyzerá to tak, že za chvilku bude zo mňa mechanik. . Keď rozoberem prevodovku - treba si dať na niečo špeciálne pozor? A dík za ochotu.
No jestli jsi něco podobného ještě nedělal, ale troufáš si na to, tak dodržuj postup z dílenského manuálu. Nic mě zrovna nenapadá, u čeho by jsi se měl při výměně gufera na vstupní hřídeli u vypínacího válečku zadrhnout. Jen si samozřejmě zkontroluj i ostatní díly v převodovce, když už ji budeš mít rozdělanou.