Dnes jsem tam byl. Ale stejne to bude vsude jiny. U nas kotouce nemeril, ale koukal na ne, zkousel svetla,brzdy,blinkry. Kontroloval pneu rozmer a typ,pak klakson a to je asi vsechno
Ted mne buzeroval na stk, že nemůžu mít přídavný dálkový a mlhový, že to mám sundat. Sice mi to dal, ale měl keci. Tak mu říkám a jak jsou na tom choppery a pry tam to muže být. Že to mají napsaný v techničáku, tak jsem si v duchu řekl že kecá a myslel si svý. Ptám se a dvě mlhovky můžu mít to prý jo. Tak v tom mám zmatek. Největší problém byl, že je mám na padákách. Ptal jsem se policajtů, jestli by to řešily a oni prý máš to v pořádku. Tak já nevím
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
byl jsem nedávno na STK, jeden technik školil druhýho, tak jsem trochu pochytil:
Od všech doplňků musíš mít správně papír o homologaci v EU a na čem není homologace vyražena "E" (Evropa), tak to nemá na moto co dělat, v případě nehody, by Tě mohli kvůli tomu popotahovat.
Řekl mi, že mám příště vše "navíc" před technickou sundat
Žárovky, gumy a lékárna ho vůbec nezajímali, ale jestli je na špíglu "éčko", to studoval důkladně.
Přiznávám, že se předváděl před tím nováčkem
Upravil sadlo dne 30.03.2012 23:45
Tady je to pohoda... zkontroluje VIN, zapise si kilometry (v mym pripade tu informaci doprovazi mensi mozkova mrtvicka, asi nejsou zvykli na vic nez 10tkm), pustim mu blinkry, zepta se jestli mam lekarnicku a jedu s novou STK domu.
U nas jen svetla gumy, VIN a cislo motoru. Ze stavu tachometru byl na omdleni. Kdyz jsem mu ho u okenka nahlasil, tak se sel presvedcit, zdali nekecam. 100000 km na motorce v zivote nevidel a udajne se tomuto stavu zadna nikdy ani zdaleka neblizila. Tak jsem mu vysvetlil, ze u BMW je kazdej na poctivy kilometry hrdej. Nechapal.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Já STK absolvoval včera.
Nechal si to natočit, zkontroloval světla a blinkry. Na přídavná světla koukal, zkoumal a zkonstatoval, že ani neví co to je. (je to nějaký dovoz z polské lidové) Každopádně se ještě šel podívat co to označení na světlech znamená. Doporučil mi ty světla sundat, ale do protokolu nic nenapsal.
Pak mě nechal rozjet a zabrzdit, zda mi to vůbec brzdí. Zkontroloval vůli předních vidlí. Obhlídnul gumy, zda souhlasí rozměr. Pak ještě kontrola čísla rámu, motoru a jen zběžná povinné výbavy.
Kubicek napsal:
Ted mne buzeroval na stk, že nemůžu mít přídavný dálkový a mlhový, že to mám sundat. Sice mi to dal, ale měl keci. Tak mu říkám a jak jsou na tom choppery a pry tam to muže být. Že to mají napsaný v techničáku, tak jsem si v duchu řekl že kecá a myslel si svý. Ptám se a dvě mlhovky můžu mít to prý jo. Tak v tom mám zmatek. Největší problém byl, že je mám na padákách. Ptal jsem se policajtů, jestli by to řešily a oni prý máš to v pořádku. Tak já nevím
Možná měl pravdu - někde se to tady řešilo ... podle vyhlášky můžeš mít na moto od každého typu světla jedno nebo pár. Jestli teda na 1150 při dálkových už svítí obě, tak přídavný je třetí navíc. Proto i 2 mlhovky ok. U 1100 by remcat neměl. V tomto duchu i ty choppery.
U nás, koukal mě na vin, číslo motoru, pneu, výfuk, zapnout světla , blinkry, klakson, zmáčknul si přední, zadní brzdu, chtěl vidět lékárničku, zapsal km a ptal se jestli to má zpátečku
no ještě že jsem na tohle téma narazil, jdu v pondělí a ani bych si na ni nevzdechnul,dík
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Jde o to kde jsou jací lidi :-) Tady jsou hrozní ****** tak jsem jel o 10km dál a tam když jí viděli umytou, tak koukal, že jí je už 10let, tak jen jsme se o ní 5 minut bavili jen mrknul na čísla motoru a rámu, ať mu zapnu blinkry, světla a to bylo vše...
a to jsem i na padacím rámu měl trčící RAM držák kamery :-)
Upravil HonzaGS-SV dne 31.03.2012 11:10
Ako ta čítam, tak to skúšanie brzd je u niektorých ako skúška požitia alkoholu na UA - fúknuť do čiapky
Tu na ďalekom východe majú normálnu stolicu na ktorej sa presne meria účinok a dokonca ju aj používajú. Inak klasika - stírače stírají, trouba hučí, svetla svíti
Len včera som si do kufra pre istotu prihodil homologizáciu od brz. kotúčov a pancierakov . Ostáva už len vymeniť nehomog. Remus Genesis za homolog. a menší Zach.
Upravil glock7 dne 31.03.2012 11:13
Glock-plastik fantastik :-)
Tak jsem lehce znejistěl a šel zkontrolovat moto do garáže....silniční má STK do 04/2012....tak už tam budu muset zase taky
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
Tak jsem lehce znejistěl a šel zkontrolovat moto do garáže....silniční má STK do 04/2012....tak už tam budu muset zase taky
jak se to o tom mluvilo.. dulezite je DATUM v technicaku.
Duben je zitra.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2