Uvažuju, že do F 800 GS dokoupím alarm s GSM modulem, tak aby mi přišla smska, když se bude něco dít. Máte někdo nějaký takový na 8ce namontovaný? Nějaké zkušenosti, případně i doporučení kde koupit a nechat namontovat?
Díky, Michal
Badu napsal:
Uvažuju, že do F 800 GS dokoupím alarm s GSM modulem, tak aby mi přišla smska, když se bude něco dít. Máte někdo nějaký takový na 8ce namontovaný? Nějaké zkušenosti, případně i doporučení kde koupit a nechat namontovat?
Díky, Michal
GTcko?
chces aby to vylozene rvalo?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jak to je s tou dodatečnou montáží alarmu na osmistovku? na dakaru jsem měl origo alarm a považuju to za dobrou věc ale na osmičce není žádnej a domontovávat tam něco na to nemám odvahu vzhledem ke složité elektrice osmistovky a řešil jsem to kotoučákem xena s alarmem.Nedávno tu někdo psal že ani v BMW servisu se moc nadšeně netvářili na dodatečnou montáž alarmu do motorky kvůli canbusuAsi to bude chtít nějakýho elektronickýho ,,šílenýho vědce" kterej by to zapojil bez rizika že se z něčeho ma motorce zahulí
kim napsal:
Jak to je s tou dodatečnou montáží alarmu na osmistovku? na dakaru jsem měl origo alarm a považuju to za dobrou věc ale na osmičce není žádnej a domontovávat tam něco na to nemám odvahu vzhledem ke složité elektrice osmistovky a řešil jsem to kotoučákem xena s alarmem.Nedávno tu někdo psal že ani v BMW servisu se moc nadšeně netvářili na dodatečnou montáž alarmu do motorky kvůli canbusuAsi to bude chtít nějakýho elektronickýho ,,šílenýho vědce" kterej by to zapojil bez rizika že se z něčeho ma motorce zahulí
jo to rikali mne...
17 cm
Koukám, že to asi není jen tak tam alarm domontovat. Nicméně určitě bych ho tam chtěl. Na skůtru mi to už několikrát pomohlo.
Vjetrníku, máš pravdu, ale zase radši udělám všechno abych jim to zesložitil.
to Badu: u cestovatelských strojů je každé zvýšení rizika, že Ti motorka zastávkuje, nežádoucí....proto bych se snažil si nepřidělávat komplikace, že Ti někde v Albánských horách alarm nedovolí nastartovat....
Buď použij řetěz nebo zámek s alarmem, ale alarm do moto bych nedával...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Badu napsal:
Koukám, že to asi není jen tak tam alarm domontovat. Nicméně určitě bych ho tam chtěl. Na skůtru mi to už několikrát pomohlo.
Vjetrníku, máš pravdu, ale zase radši udělám všechno abych jim to zesložitil.
Nikdo nemá tady dodatečně domontovaný alarm?
dost lidi tu ma Abus Granit Detecto 8000 s retezem.
+ Cellular line ted dela i nejaky tracker.
17 cm
Badu: mám tam už tři roky normální z pola.stál do 50.eček. s gsm je možná dobrá věc ale v dnešní době investice do rušičky je litr. Když to budou chtít ukrást? ukradnou. mě to ale už pomohlo v tom případě,že to dělá kravál a neočesali mašimu. Napojený je to na baterku ale má i záložní zdroj. Blikajísí diodu jsem nepřipojil, blinkry taky ne. Nikoho to neprovokuje.
volil bych GPS.. My můžeme doporučit POSITREX.. Ne jen proto že ho naše firma prodává, ale i proto, že ho máme vyzkoušený a mimo jiné má i funkci alarmu.. Navíc připojuješ pouze 3 dráty, bez zásahu do elektroinstalace motorky.. Nic není ovlivněno..
Upravil jezek dne 01.04.2012 18:06
Ježku, ten POSITREX vypadá dobře, ale zase to nedělá kravál, když ti někdo šáhne na motorku, to je nevýhoda.
Vjetrníku: máš na jednu stranu pravdu, ale na druhou stranu, když ti někde lohnou moto, tak je to větší průšvih.
Zatím nevím, nejlepší se mi zdá asi to GTčko, je to 2 v jednom, ale nejsem si jistý, jestli nebude problém to do 8ky namontovat?
Ahoj, tak po bádání jsem objevil tenhle: Motocyklový alarm GEMINI 7855MY GPS (+GSM) http://www.motostar.cz/cz/eshop/10583-gemini-motoalarm-7855my-gps-gsm/ Má to všechno co bych si přál.
Je tu někdo kdo by to dokázal namontovat na F 800 GS 2009 ? :c)