Mám takový drobný problém. Když natankuju plnou nádrž u 1150 Adv (30l) a zavřu víčko nádrže, začne mi kapat benzín z přepadu pod motorku a to ji ani nemusím sundat z hlavního stojanu. Jediný co mě napadá je netěsnost víčka. Mám pocit, že ten zámek je trochu volnější než by měl být.
Měli jste nekdo podobnej problém?
c0 napsal:
Mám takový drobný problém. Když natankuju plnou nádrž u 1150 Adv (30l) a zavřu víčko nádrže, začne mi kapat benzín z přepadu pod motorku a to ji ani nemusím sundat z hlavního stojanu. Jediný co mě napadá je netěsnost víčka. Mám pocit, že ten zámek je trochu volnější než by měl být.
Měli jste nekdo podobnej problém?
Tohle mě dělalo,když jsem nádrž nahulil,co se do ní vešlo.Zavřel jsem jdu zaplatit,přijdu a pod motorkou louže.Takže teď,strčím pistoli,pustím,sama vypne,nikde nic nekápne.
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Zdá se, že nejsu sám.
Jak jsem psal - mohlo by to být víčko. Když ho zavřu, dá se ješte rukou stlačit o cca 1mm dolů, ale jestli to jde spravit nebo jestli to je normální nevím.
Netankovat do plna asi moc řešení nebude. Když mašinu postavím na bočák, dost se nahne - to bych tam musel dávat tak max. 2/3 nádrže
Já teď takhle čůral na každé pumpě... je to i tím, že teď v horku (a v Jordánsku bylo kurva horko :-) ) se benzín roztáhne. Jinak je to v pořádku, od toho tam ten přepad je... Zkus si pro zajímavost v tomhle okamžiku otevřít víčko nádrže :-) já tak osprchoval benzínem všechny, kdo byli v dosahu
Tak to by šlo, ale teď pozor..mě sem tam kápne z přepadu při parkování. Moto je na hlavním stojanu, nádrž může být v jakémkoli stavu plná, nebo poloprázdná. r1100gs má někdo nápad?
sibrt napsal:
Tak to by šlo, ale teď pozor..mě sem tam kápne z přepadu při parkování. Moto je na hlavním stojanu, nádrž může být v jakémkoli stavu plná, nebo poloprázdná. r1100gs má někdo nápad?
To víš teď ti začne krušná doba na gs je pořád co řešit
Upravil Piky dne 19.05.2008 20:21
R1150 GS Adventure
Diky za ohlasy. Najel jsem nejaky 3000km, tak jsem trochu chytrejsi. V mem pripade ma pravdu Hovez, s tesnenim problem neni - benzim se nahoru k vicku vubec nedostane.
Tece to z odvzdusnovaku, co jsou nekde uvnitr v nadrzi. Asi to neni uplne nejlip vyreseny (nebo tam mam nejakej problem ), protoze vetsina jinych masin to nedela. Z nadrze by mel odchazet prebytecnej vzduch a ne benzin. U me to je naopak. Vzduch tam zustava, bo odejde az kdyz otevru vicko. Zkusim se na to zeptat nekde v servisu...
Nekdy to je trochu neprijemny a ekologicky zalozenym jedincum to muze vadit . V Belgii mi to nejakej panacek hlasil, ze mi tece benzin a v Anglii mi pod motorku vyteklo tak 2dcl a zustala tam slusna kaluz.
Kamos mel kdysi problem s autem a vytekl mu nejakej benzin na pumpe a aktivni pumparka chtela volat hasice, bo to byla ekologicka havarie . No ted si nejsu jistej, jestli tam fakt neprijeli.... A to potom zadarmo neni...
Nenapadá mě nic jiného než sundat nádrž, případně rozebrat pumpu aby bylo vidět dovnitř a zkusit profouknout ty hadičky co to dělá nebo jestli to někde není třeba děravý. S 30l jsem tankoval běžně úplně po víčko, že byla hladina vidět v té úzké trubce (tankuju skoro zásadně s motorkou na centrálu) a nikdy jsem s tím neměl problém a to ani v opravdu horkém počasí. Jedna odvzdušňovací hadička je z té dírky nahoře u víčka, tak bych zkusil označit ze které to teče, pak to vyčerpat, rozebrat a prohlídnout. Při té příležitosti nebývá na škodu vyměnit palivový filtr.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Podotýkám, že mi to dělá taky jen na bočáku a to v situacích kdy přetankuju a po otevření víčka neuchází vzduch, ale vystříkne spousta benzínu z přeplněné nádrže... Prostě tepelná roztažnost benzínu je dost veliká...
Pokud Ti to "učůrává" a přitom když otevřeš víčko ujde jen vzduch, tak je asi něco špatně...