Michalodíval bych se po motorce někde bude zašitej alarm a budou někde i baterky podle mě ta krabička vlrvo nahoře.
servisak přiložený následující obrázek:
servisak napsal:
Michalodíval bych se po motorce někde bude zašitej alarm a budou někde i baterky podle mě ta krabička vlrvo nahoře.
Alarm vím kde je včetně všech součástí a i tu baterku jsem měl během zkoumání odpojenou, kontroloval jsem kontakty... A nic... V Inveltu mi řekli, že to ani diagnostika neodhalí, alarm je separé, nemá to pochopitelně CAN Bus... Takže asi nezbyde nic, než hledat (ZASE)... Ale aspoň, že to jede...
servisak napsal:
A to není rozdělávací jako u 12??
No zobrazení baterky (pokud to je ta krabička vlevo nahoře) odpovídá realitě, tak pokud to má takhle i 12ka, určitě to bude stejný... Vím, že jednou, když jsem odpojoval alarm, tak začal houkat (takže zřejmě napájený z tý baterky)... Doma to zkusím tedy nasimulovat, vezmu špunty do uší a pustím se na to... Jestli nezačne řvát, bude to asi baterkou no...
Jinak jak myslíš, že to má být rodělávací?
P.S. Konektory leží v šuplíku, pošlu zítra...
U 12 jsou baterky přímo v alarmu tady to bude jen baterybox a určitě se stím počítá že se nechaj vyměnit. podívej se potom jak to vypadá zda tam jsou šroubky či nějaké západky.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Myslíš, že by to soudruzi měli až tak sofistikované?
Když jsem to zkoumal, myslím, že více, než to odpojit, už ro rozebrat nešlo, ale mrknu ještě jednou...
Před úplným umřením to docela špatně chytalo signál, tak jsem měnil baterky v ovladači, ale asi to tím hold nebude, no...
xHackerM napsal:
Myslíš, že by to soudruzi měli až tak sofistikované?
Když jsem to zkoumal, myslím, že více, než to odpojit, už ro rozebrat nešlo, ale mrknu ještě jednou...
Před úplným umřením to docela špatně chytalo signál, tak jsem měnil baterky v ovladači, ale asi to tím hold nebude, no...
někde jsme to řešili, a já ti napsal že v baterii mota to nebude, myslel jsem že jsi srozuměn s alarmem. Asi jsem měl být konkrétnější.
Tak jak jsme se bavili o tom, že je to ta krabička na schématu nahoře vlevo, tak jsem jiného názoru... Už podle váhy je to buď čidlo nebo jednotka...
xHackerM přiložený následující obrázek:
Tonda napsal:
2ks CR123 lithium (Panasonic, Sanyo, Varta...) - sundat plast (plasty - podle ročníku) pod sedlem spolujezdce, odpojit konektor od alarmu, odmontovat alarm, rozmontovat alarm, odpojit minikonektor od napájení, vyjmout baterie a obráceným postupem nazpět. http://tonda1200....lna/#9.jpg http://tonda1200....na/#11.jpg
Je to tak jak píše tady Toník,jenom doplním že se mi stalo že to hnedle nenačetlo že je vše vcajku a asi teprve po třetím nastartování a zamknutí ta chyba zmizela.A baterie sem sehnal na pumpě.