Zdarec mám otázečku ohledně bmw f 650 gs r.v. 2001 přes zimu jsme měl vytáhlou baterku když ji připojím tak mě začne vrčet řídicí jednotka nebo co to je, to není nic nenormálního ale kdys se jdu projet tak mě pokaždé kdys otočím klíčkem na startovaní začne znova vrčet cca na 3 sekundy pak přestane. Když jedu a někde zastavím vypnu kliček a nastartuju nevrčí ale jak někde stojím dyl tak zase začne vrčet jak otočím klíčkem je to normální ? Dělalo to mě to už minulý rok ale po par jízdách mě to přestalo dělat tetka už mě to dělá dýl. předem děkuji za rady
Tohle mi dělalo po zimě a vytažené baterce taky. Navíc se mi po každém vytažení klíčku vynulovaly hodiny. Jinak všechno fungovalo, jak má. Nakonec jsem zjistil, že jedna pojistka 7,5A byla spálená. Po výměně už je všechno v pořádku. Tak na to koukni.
Mě to dělá jakoby taky... ale mám opravdu špatnou baterii... myslím si že to bude asi tím... vím že u jinejch to dělalo take... jinak nevím.. kupim novou baterku zítra a bude.
A když vypnu motor tak tam jakoby pravidelne cvaka ccirka 30 vteřin apak to přestane. jak kdyby odpočítaval čas... trochu mi to připomíná řídíci jendotku airbagu u felicie..
Nevím.. třeba ta beterka no.
Upravil VojtechPolicky dne 18.04.2012 19:26
Je to uplně normální prostě v tom cvaká,když se podíváš pořádně tak se klepe ručička otáčkoměru.Někde tu o tom bylo popsáno dost příspěvků.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
len cakam kedy sa docitam,ze ked ti zacne "smýkať spojka,kup novu baterku"
Pri akejkolvek el. zavade je navine bateria?
K veci,tyka to aj mne (otackomer),tak isto chvilku povrci po vypnuti (krokový motorcek)
Upravil momul dne 18.04.2012 22:54
momul: Kdo v tomto vlákně psal o spojce? Podle mě mají pravdu... Při slabé baterii dochází zřejmě k nějakému poklesu napětí v elektroinstalaci a jelikož to jsou už motorky "digitální", robí to takové neplechy. Kdysi byl v motorce srdcem karburátor, dnes je to holt akumulátor
Chimera-jasne,vsak ja sa na tom smejem.Cokolvek sa tej motorke stane (co sa tyka lelekt.) tak je poväcsine podozrenie na bateriu.Preto som tam dal tu spojku do "uvodzoviek"...mala to byt ironia
Vojtech - este raz,ja sa len smejem na tom ake mame v tejto dobe motorky.Kedysi sme nepotrebovali baterku vobec,miesto CDI sme mali ramienka a vačku atd.Ja som nechcel spochybnit to ze mas zlu bateriu
Mně to dělá taky, tak jsem si oddychla, že nejsem sama. Ale nehýbe se mi ručička otáčkoměru, ale rychlosti... Říkáte tedy, že to nic není, ju? Navíc se mi zdá, že když zamknu řídítka, tak to přestane.
Zamknutí řídítek na to vliv opravdu mít nemůže. Jinak u týhle motorky víc než u který jiný platí : Mín poslouchat a víc jezdit
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.