páni, jak se projevují při volnoběhu či jízdě ventily zralé na seřízení u 1100, intervaly jsem zde našel dva, 10.000km a nebo 20.000km. Ale nevím, kdy je kdo dělal.
motorka chytá dobře, žádný černý dým se nevalí, má to tedy nějaký charakteristický zvuk? Nebo preventivně udělat?
Sám to samozřejmě nezvládám, musel bych k odborníkům!
V podstatě je dělám, každý rok. Vyměním olej, udělám ventily, spíš pro kontrolu a seřídím synchro. Když užd to mám vždy rozhozený udělám to najednou.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
já teda nevím kdes viděl ty dva intervaly, ventily se mají kontrolovat po 10 tkm, že by nějak upozorňovali to nevím, když jsou špatně seřízený tak se projevujou a já obvykle se vrhnu na ventily když mi přijde že motorka nějak víc vibruje, ale to je spíš subjektivní a pro můj pocit
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
díky, a mně spíš šlo o to, jestli třeba změněný zvuk motoru upozorní, že je čas, preventivně šahat zatím se mi moc nechce.
To je prace, kterou zvladnes doma.Zadny zasah.Jsou na sroubek,takze mas za hodku udelano, mozna za dve i s pivkem a odstrojenim padaku Jinak muze se ti zvednout spotreba a pujdou hur seridit podtlaky. Jinak klepani, horsi chod.....
I pád na hubu je pohyb kupředu
MotoPaja napsal:
já teda nevím kdes viděl ty dva intervaly, ventily se mají kontrolovat po 10 tkm, že by nějak upozorňovali to nevím, když jsou špatně seřízený tak se projevujou a já obvykle se vrhnu na ventily když mi přijde že motorka nějak víc vibruje, ale to je spíš subjektivní a pro můj pocit
Tak o 10.tis. psal Tonda z Oslavan, a o 20ti někdo v další diskuzi. Já jen, aby se třeba nepodpálily či tak nějak podobně z důvodu neseřízení. A protože nevím, kdy je předhozí majitel dělal, přemýšlím, jestli je nechat seřídit nebo jestli ještě něco vydrží. Nevím, nepoznám to
díky, a mně spíš šlo o to, jestli třeba změněný zvuk motoru upozorní, že je čas, preventivně šahat zatím se mi moc nechce.
To je prace, kterou zvladnes doma.Zadny zasah.Jsou na sroubek,takze mas za hodku udelano, mozna za dve i s pivkem a odstrojenim padaku Jinak muze se ti zvednout spotreba a pujdou hur seridit podtlaky. Jinak klepani, horsi chod.....
haha, vidím, že mě neznáš, umím jen sundat sedlo a dobít baterku!
MotoPaja napsal:
Tak o 10.tis. psal Tonda z Oslavan, a o 20ti někdo v další diskuzi. Já jen, aby se třeba nepodpálily či tak nějak podobně z důvodu neseřízení. A protože nevím, kdy je předhozí majitel dělal, přemýšlím, jestli je nechat seřídit nebo jestli ještě něco vydrží. Nevím, nepoznám to
Radši bych to přešel buď to přejdeš doma, nic na tom není. A nebo to k někomu dej nebude to zas taková částka a za ten klid to stojí.
MotoPaja napsal:
Plán údržby mluví jasně - kontrola (případně seřízení) ventilových vůlí je každých 10000km. A jestliže vůbec netušíš, kdo je kdy dělal naposledy, tak bych už vůbec neváhal a zkontroloval to nebo to dal někomu kdo to umí.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
haha, vidím, že mě neznáš, umím jen sundat sedlo a dobít baterku!
Kdyby jsi byl nekde ze severni Moravy,tak se klidne stav.O vikendu jsem doma a sfouknem to i s podtlakama.Jestli jsi z daleka, zkus zlanarit nejakou dobrou dusi okolo.Nic sloziteho to neni.
Upravil milanosor dne 11.05.2012 07:58
I pád na hubu je pohyb kupředu
S prstem v nose to zvládneš i když umíš jen dobít baterku, kup si měrky, seřizuj na odpor asi jako když projíždí nůž kostkou másla a po dotažení si pootoč motorem a ještě to zkontroluj jednou ať máš jistotu. Zde jest inspirativní polské video YouTube Video
no_-_name napsal:
S prstem v nose to zvládneš i když umíš jen dobít baterku, kup si měrky, seřizuj na odpor asi jako když projíždí nůž kostkou másla a po dotažení si pootoč motorem a ještě to zkontroluj jednou ať máš jistotu. Zde jest inspirativní polské video YouTube Video
tak jsem si to prohlédl, a myslím, že do toho rozhodně nejdu
Já jsem totiž PataMat v jednom!
Myslím, že bych z toho udělal odrážedlo pro přerostlé děti nebo něco takového!