Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Robert
Přidané 18.05.2008 12:11

Registrace: 19.06.07
Bylo to v Ralsku na místě dle fotky. Jel tam Jepem ( Nissan Terano ) s přívěsem krást dřevo ( už tam něco měl ) a povídá.

Já jsem hajnej Robátko a tobě Maková panenko rozpíchám kožíšek......

PARDON to neřikal - nelegitimoval se a řikal todle :

bugs On : Co tady děláte ( v civilu s výrazem dementa kterého škrtí trencle )
hilarious Já : Jezdíme
bugs On : Ale tady se to nesmí
hilarious Já : Tak proč tady jezdíte s tim Jepem ? ? ?
bugs On : Já jsem lesní stráž ( v civilu ).
hilarious Já : My jsme přes žádný zákaz nejely. Cesta sem vedla asfaltkou z hlavní a žádný tam není.
bugs On : ( první výhružka ) Ten tam bejt nemusí, tady je les a ty cesty tady zapoměly Rusáci. Tak jeďte pryč nebo na vás zavolám policajty
.............( zřejmě si byl vědom že v případě konfliktu je to pouze tvrzení proti tvrzení ).
hmm! JÁ V DUCHU : JO A ČIM SEM DOJEDOU, BUDOU NÁS HONIT VRTULNÍKEM S TERMOVIZÍ PO LESE O ROZLOZE 30 km2 A U VŠECH 358 VÝCHODÚ
.............BUDE ČEKAT POLICEJNÍ JEDNOTKA S NAMÍŘENEJMA SAMOPALAMA A NATAŽENEJMA HŘEBÍKAMA.
hilarious Já nahlas : My tady neděláme nic špatnýho ale pouze projíždíme po cestách.
bugs On : to mě ale vůbec nezajímá
hmm! Já v duchu : DOBRÁ KDYŽ JSI AROGANTNÍ TAK MI POLIP ŠOS
hilarious Já : dobře mi už pojedem
bugs On : to bych vám doporučoval
hmm! Já v duchu : NO JASNĚ

Otočka, za první zatáčkou doprava a dál jinou cestou ( zčásti sjízdnou jen pro motorku ). No řekněte samy - neni to ještě lákavější ( to je to pořekadlo o zakázaném ovoci a jeho chuti ).

A to je konec. V tom místě jsme jezdily ještě cca 3 hodiny a nikoho nepotkaly ( to dřevo už asi nakrad a odjel ).
Robert přiložený následující obrázek:

[174.6Kb]
Upravil Robert dne 18.05.2008 12:21
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.

BIGR
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 12:31

Registrace: 30.12.07
Nejhorší je arogantní pitomec třeba vrah zvěře (myslivec) co si myslí,že sežral všechnu moudrost a že má vládu nad celým světem.
Já jednou zapadl s autem na zasněženým poli a jak jsem se tam hrabal celej mokrej a spocenej abych se dostal ven,tak se taky takovej "chytrák" objevil i s nějakým pohůnkem,kterej ani nemluvil a že prej co tady dělám že jsem tam přišel na zajíce. Tak jsem mu řekl ať nekecá kraviny a radši mi pomůže.
A on na to,že zavolá policajty. Já mu řekl,že to bude fajn,protože nás na to tlačení auta bude víc.
Tak ještě chvíli postával a čuměl (aniž by pomohl) a pak zmizel i se svím patolízalem. Já si musel pomoct sám. Hrabal jsem ještě aspoň půl hodiny a nikdo nepřišel a to jsou policajit asi pět minut odtamtaď.
Takže taky velkohubej idiot,co se dělá důležitej.

TomasTT
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 15:39

Registrace: 15.03.07
Bohužel to bude horší a horší!
Nezapomenu na instrukce našeho trenéra před lety, když jsme se jeli projet po nejmenované lesní hranici mezi sousedními státy: "kdyby náhodou někde vyběhli celníci, tak za žádnou cenu nezastavujte. A nebojte se, když budou střílet, tak střílí jen do vzduchu aby nám nahnali strach." Smile To se pak člověk hned cítí nějak bezpečněji že? Smile

Myslím že brzo to u nás bude stejný jako někde v Rakousku nebo Německu. To ve Francii, se prý jezdí prakticky všude. V Itálii snad taky. Rozhodně na horách z toho nedělají vůbec vědu. Oblast mezií Itálii a Francií je prý ráj pro offroad. Bude potřeba prostě hledat nové destinace. Od toho máme cestovní endura ne?

Mimochodem, já na horách v zimě lyžuju rád freeride. Někam se vyškrábu a jedu stranou od lidí, nejlíp úplně na jinou stranu než vedou sjezdovky. Jednou v Itálii (hranice mezi Rakouskem a Itálií) jsem jel malinko lavinozním údolím, který jsem ale předtím jel mnohokrát. Věděl jsem že se tam může jezdit jen dopoledne, než do svahu začne svítit sluníčko a něco by mohlo spadnout. Uprostřed údolí karabiniér. Ti tam dělají něco jako horskou službu. Pochopitelně jsem k němu zajel a čekal jsem že mě seřve, případně bude prudit s legitimováním atd. Nic takového, jen mi řekl že odpoledne to povolí a ukázal mi vysněžený kuloár, kde prý jezdí on a kde je parádní sjezd a že si to mám příště vyzkoušet tudy. Pak říká - hele dohlídni tady na to, v jednu hodinu nahoře na hřebenu otoč kolíky aby se křížily aby snowb věděli že je to už špatný a užij si to. Prostě tak si představuju službu veřejnosti Smile
Analogicky by takový pomocník lesní stráže měl přijít a říct - hele já tady budu nakládat dřevo a dělat bordel, tak jeďte tamhle za kopec, tahle cesta je plná hlubokých louží, tamhle tudy to projedete a když náhodou zapadnete, tak sem někoho pošlete a zajedu tam s 4x4 a vytáhneme vás. Vstupenka do lesa stojí 50Kč, dáte mi to až pojedete kolem hájovny.. Tak nějak by to šlo ne? Smile
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
randolf
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 16:24

Registrace: 27.04.08
Vstupenka do lesa stojí 50Kč, dáte mi to až pojedete kolem hájovny.. Tak nějak by to šlo ne? Smile

No..a co brani tomu, aby to takto fungovalo i u nas? Kup si les, vybirej 50Kc (spis asi vice) za den a nechej si tam jezdit koho chces... na svem soukromem pozemku.

Nebo to u nas fakt nejde ani se souhlasem majitele?

Ondra

Alda
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 16:29

Registrace: 20.10.07
Pokud si koupis les, ani ty, ani nikdo jinej tam NESMI jezdit.
Nezalezi na tom koho ten les je, zakon mluvi jasne - do lesa je vjezd zakazan vsem motorovym vozidlum.

randolf
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 16:37

Alda: Hmmm... to je zle... nahodou nemas odkaz na prislusny paragraf?

MCJ
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 16:43

Registrace: 28.05.07
§ 20
http://portal.gov...=50l21

ale asi by bylo třeba si to přečíst celé.
Určitě existují nějaké výjimky atd.

Cycli
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 16:50

Moderátor
Registrace: 04.02.07
Co se bavim s klukama myslivcema, tak když máš svůj les, tak do něj jezdit můžeš čím chceš a po cestách samosebou. (když ho nemáš na kraji) To ti nikdo nezakáže. Ale když tam les nemáš tak tam s motorovým vozidlem nemáš co dělat. A to ani myslivec, mimo těch co na to mají vyjímku.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi

www.bmwgs.cz/infusions/reklama_seda_panel/img/logo_seda.jpg

http://www.bmwgs..../skype.htm

www.bmwgs.cz
randolf
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 16:52

MCJ napsal:
§ 20
http://portal.gov...50l21;

ale asi by bylo třeba si to přečíst celé.
Určitě existují nějaké výjimky atd.

Ano, urcite by chtelo si precist cely TEN PARAGRAF 20 Smile Konkretne odstavec 4.

pavelgs
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 17:19

Registrace: 03.10.07
Alda napsal:
Pokud si koupis les, ani ty, ani nikdo jinej tam NESMI jezdit.
Nezalezi na tom koho ten les je, zakon mluvi jasne - do lesa je vjezd zakazan vsem motorovym vozidlum.

Není to tak docela pravda.Vjezd do lesa sice zakazuje lesní zákon,ale pokud jedeš po komunikaci,která není označená zákazovou značkou můžeš pokračovat v jízdě.Umístění značky musí být schváleno příslušným odborem místního úřadu.Lesní zákon se vztahuje na jízdu po lese,ne na jízdu po komunikaci která lesem vede.
http://www.ochran...hp&doc=516

http://www.mvcr.c.../konz.html
Upravil pavelgs dne 18.05.2008 17:27

MCJ
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 18:37

Takže podle článku v časopise veřejná správa - pokud tam není zákaz vjezdu, tak na cestu můžeme. Mimo cestu ne. clapthumbs up

Alda
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 21:43

Registrace: 20.10.07
No pravda je, ze cest bez zakazu se par najde. Coz je dobry vedet :-)
A co treba momentalne otevrena zavora? Je to zakaz nebo ne?
Prakticky asi ne, logicky samozrejme...

titika
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 22:14

Registrace: 12.12.07
No pánové a dámy, abych pravdu řekla, tak mě Vaše drandění po lese docela zarazilo už v minulosti a tak jsem se na férovku zeptala fundované osoby.
Pravda je PRÝ taková, že lesní zákon umožňuje opravdu pouze lesní stráži (a samo policajtům a vojákům ve službě) jezdit po lese, případně tomu koho ten les je. Cizí lidi nesmí jezdit po lese i když tam není zákaz vjezdu. Je spousta lesních cest, ale ty mají lesáci pro čištění lesů, kácení stromů a následné přivezení těch malých stromků ze školky. To že je motoristé užívají jako motokrosovou trať, je motoristy špatně chápáno:-) Průjezd lesem po silnici třetí třídy, která je takto označená samozřejmě možný je. Po lesních cestách nikoliv - ruší to ptáky a zvířata a kdyby tak kravili všichni zvířátka utečou ke klidnějším sousedům a u nás se nebudou rozmnožovat a to je nežádoucí.
Nemám se pak divit, až mi někdo do cesty natáhne drát kterej mě z motorky sundá, je to soukromý pozemek a já tam nemám co dělat, natož na motrce, čtyřkolce...jen pokud pěšky sbírám borůvky Smile

Jestli máte někdo nějakou jinou informaci, možná fundovanější, tak sem s ní :-)

MCJ
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 22:27

Tititko přečti si tenhle článek. Celý. Je to tam docela hezky vysvětleno.

http://www.mvcr.c.../konz.html

Zatím dle zákona jsou účelovou komunikací i komunikace které slouží k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků.

A účelové komunikace jsou veřejně přístupné, vyjma případu uvedenému v § 7 odst. 2 zákona (účelové komunikace v uzavřených areálech) a vyjma případu, kdy příslušný silniční správní úřad na návrh vlastníka a po projednání s Policií České republiky upraví nebo omezí veřejný přístup na účelovou komunikaci. V případě, že jde o veřejně přístupnou účelovou komunikaci, nelze ji svévolně uzavřít či omezit veřejný přístup na ni, a to ani za situace, kdy toto činí vlastník komunikace v rámci realizace výkonu svých vlastnických práv.

titika
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 22:32

Registrace: 12.12.07
Aha, tak já myslela, že to je v nějakým zákoně o lesích ukotvený, páč vůči těm zvířatům bych to docela chápala, ale jestli je to tak, tak mi zas někdo kecal :-)
A nebo je to ještě tak, čemuž bych se nedivila, že v nákým zákoně o lesích to zakázaný je a jinej o cestách to umožňuje.

Nevím, nejsem odborník, jen sem prostě měla zafixováno, že do lesíčka se nesmí páč se vzbudí zvířátka a když jsme jezdili na houby s babičkou a dědou tak taky nechával auto před lesem...:-)

Tak ale hlavně že mám jasno, díky moc za informaci....

Robert
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 23:07

Registrace: 19.06.07
Prohlídl jsem starší příspěvky a plně souhlasím s Tomášem + cituji ho :

Nesnáším lidi co plaší zvířátka tichou jízdou na kolech. Srnka nic neslyší a najednou má ze setkání s nestvůrou na kolech leknutí. Je třeba ohlásit zvěři svou přítomnost na delší vzdálenost, aby měla čas utéct do sousedního lesa nebo případně do palebné zóny čekajících myslivců..

A přidávám svůj názor - žádnej les neni tak malej aby tam člověk honil zvěř z rohu do rohu. A pokud tak malej je, tak tam bydlí maximálně 1 nebo 2 zajíci, a takovej nás rozhodně neinteresuje..
Robert přiložený následující obrázek:

[106.31Kb]
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.

MCJ
UŽ MĚ HONIL HAJNEJ
Přidané 18.05.2008 23:20

Tititka: do lesa se nesmí. Na účelovou komunikaci, ale můžeš, pokud tam není zákaz vjezdu. A ten zákaz vjezdu tam nesmí dát majitel, ale jedině silniční správní úřad. Smile

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 83
Členové on-line: 1
sloon

Registrováno: 8,728
Nejnovější člen: danbrabec

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.21 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI