nutně sháním palivové čerpadlo na BMW F650 GS Dakar r.v. 2000, Podle mě je tento díl stejný jako na obyčejném malém GS. Pokud byste ho někdo měli k dispozici, nebo věděli kde ho sehnat, dejte prosím vědět sem do fóra nebo přes PM.
Nouzove se dá jet na jakýkoli čerpadlo. Já sem v motorce už mel i čerpadlo z felicie, lady samary a tak. Nekupj starší, které už je delší dobu z nádrže. To ti dřív nebo pozdeji odejde znova.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
v motoce kterou jsem prodával. Má ji tady někdo z forá, jsem dál čerpadlo tušim že z hjundaje. Šlo připojit i na original konektor. Stačí když to číslo z čerpadla napíšeš do guglu a ona ti nejká náhrada vypadne. Je lepčí když to čerpadlo budu z auta, které má jednobodové vstřikování.
Jinak je smaozřejmě lepší sehnat originál, ale na cestách jsem to vyřešil dycky prvnim čerpadlem co mi přišlo pod ruku :-)
Upravil Honza ofroudak dne 28.05.2012 20:07
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
Poprvé mi odešlo ve 30tis km. tady v čr. Tak jsem tam dal original.
To mi odešlo v 60tis km v Kazachstánu. Naštěstí jsem o problému těhlech motorrek vědel a tak jsem vezl sebou náhradní z Feldy. Jenže to právě kvuli tomu, že bylo dlouho na suchu tak mi odešlo znova asi po 7tis. km v Rusku. Tak jsem tam dal uplně funglovku z Lady Samara.
Hned po návratu jsem ho vyndal a koupil originál.
No a protože na cestě Kazachstánem jsme byli dvě GS tak tomu druhýmu odešlo hned po návratu z Kaz. Trochu jsem laboroval a dal tam čerpadlo z nejakýho hjundaje a pak prodal se zárukou na čerpadlo. Budoucí majitel zatim nic nereklamoval :-) Už nevim jaký má nyk, tak třeba se ozva sám a dá vědět.
Nutno říc že obě motorky hodně cestovali směrem na východ a občas sme tam museli nalejt buhví jaký svinctvo.
Upravil Honza ofroudak dne 28.05.2012 21:27
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
dívám se na ceny a je to trochu rozdíl 1500kč na LADU a myslím že na BMW stojí kolem 5000kč, myslíš, že když se v budoucnu budu chtít vydat na východ bylo by dobrý s sebou mít čerpadlo, třeba z lady? zase tam pojedu 1-2krát pak asi na něčem větším než na 650tce
Pokud máš nový čerpadlo nebo na něm najeto pár tis km, tak bych to asi vůbec neřešil.
Mě opravudu čerpadlo začala odcházet až po těch 30tis km kdy vim že, několikrát za životnost dostali naprdel.
Pokud ale máš strach, tak si vem asi jakýkolik čerpadlo na 12V, které je z nějakého vícebodového vstřikování. Důležitá je velikost čerpadla, aby tam vlezlo. Upozornuju, že při přestavbě na jiné čerpadlo nevratně poškodíš původní držák a pak ho při koupi nového čerpadla můsíš koupit.
Jak bude trochu času tak popíšu moje opravy čerpadel na cestách.
Můj názor je takovej, že je lepší mít originální čerpadlo, ale na cestě se dá vyřešit v podstatě čim koly :-)
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
Jestli tedy můžeš podrobněji popsat ty výměny a úpravy? Mám zrovna 35000km tachometrových(moto second hand) , ještě, že mi to neodešlo teď v Albánii
Left
téma jsme přesunul a rovnou přidla do Technické sekce http://www.bmwgs....ost_247205BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01