čo je o pumpe v reprome to určite poznáš. Ale prečo to chceš rozhadzovať moc to tečie z "kvapkacieho" otvoru? Mám skúsenosť, že to robia pumpy čo dlho stoja - /možno že manželka málo jazdí/ ak sa začala viac používať tak to prestalo kvapkať.
Ano moc nejdezdí a při vyjímečném vyjetí to lehce ,,kvapkalo" Jenže teď jsem na ní jezdil 14 dní do práce a pěkně se to rozteklo.
Jako učně mě jeden ,,mechoš" odborník učil- tam naťukej klacík.
No nebyde mi než to rozebrat a uvidím. Nový můžu koupit vždy.
No rozebral jsem to na prvočinitele. Ale tím to skončí. Je tam nějaké spešl guferko, manžeta? No prostě nemyslím že někde něco takového seženu, vypadá to na 4t v p..li.
25000?
Ale ony to dělají prý hlavně ty co moc nejezdí, a tahle rok stála. No ale stejně si nedělám o západoněmeckých soudruzích žádné iluze, a ani nedělal.
Dokonce mě tady za to popotahovali.
kime, axiální jsem našel, ale tohle je jako dvě na sobě. Uprostřed to má ještě prstenec.
Waltr napsal:
25000?
Ale ony to dělají prý hlavně ty co moc nejezdí, a tahle rok stála. No ale stejně si nedělám o západoněmeckých soudruzích žádné iluze, a ani nedělal.
Dokonce mě tady za to popotahovali.
kime, axiální jsem našel, ale tohle je jako dvě na sobě. Uprostřed to má ještě prstenec.
Kdyby Adolf tušil co se mu v říši bude dít Je to jak ty čínské pitbajky,jen větší a dražší a teď mně asi zabijou
motoblb, však načo veď práve Ty si teraz zabil...
Waltr vidno tam nejaké opotrebenie , alebo na protikuse?
Inak tomu nerozumiem to tesní iba guma o hriadel?
možno pomôže pri hladaní náhrady že ten motor má označenie Rotax 804
Upravil Tryskac dne 09.06.2012 22:15
Tryskáč. To je vlastně vnější těsnění, na krajích jsou nasazeny plechové límce a ve štředu je pružina. Ta přes ty plechy tlačí kroužek axiálně jako těsnění. (viz foto) A právě z jedné strany je evidentně opotřebovaný více než na druhé. Ještě je nějaké guferko z každé strany na hřídelce.
Upravil Waltr dne 10.06.2012 07:00
Zdar podobným způsobem je řešena většina čerpadel (třeba zde http://www.elsham...ater-pump/ ). Česky jsem to ještě nesháněl, ale anglicky se ten díl jmenuje "water pump mechanical shaft seal". Nevím jestli to půjde sehnat nějak jednoduše samostatně. Vždy jsem to měl v opravné sadě na vodní čerpadlo. Bohužel na BMW F650/F800 jsem žádnou opravnou sadu nenašel. Možná by se dalo podívat na opravné sady toho kdo ty motory pro BMW vyrábí (?KYMCO?) jestli čirou náhodou nepoužívá ten samý díl pro svoje motory :-)
Walter už mi trochu zapaľuje ...
Vyzerá to celkom dobre rozoberaťeľné, len túžba po maximalizácii zisku asi spôsobila, že neexistuje výmenná sada upchávky.
Scarabeus ono skôr ako u kymca by sa mohlo niečo podobné nájsť u rotaxu okrem tohto motoru, by podobné pumpy mohli mať možno tieto motory http://www.brp-po..._read-337/ http://www.brp-po..._read-385/
Upravil Tryskac dne 10.06.2012 13:54
Takže půmpa je v motorce.
Postřehy:
Neobjednávejte si o-kroužky navíc..jsou součástí kitu. Měl jsem si lépe prohlédnout katalog.
Ale hlavně, kid je i s koly pumpy a na vačku. Ta jsou oproti origu plastová a myslím nepoužitelná.
Kolo čerpadla má ze strany kde přiléhá na blok výstupek o který se opírá, nové nemá je široké po celém průměru. A myslím že by se zuby kola sekly o blok. Kdyby tam mezi tím byla aspoň podložka. Naštěstí není kola třeba měnit, nechal jsem původní.
Další věc, inovace. Samotné teleso kde je zapouzdřeno to gufero, bylo roztahováno ružinou a proti vypadnutí je oska začepována. A tam je na rozdíl od původního ložisko. Male axiální ložisko. Původní se opírá čep o plíšek a ten o tělo a taky je plíšek pěkně na několika místech zakalený. Takže je možné že gufero (těsnící břity z té strany byly zbroušeny) dostalo tepelně zabrat- dali ložisko.