hlavne nezaostrene
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Špatný fotogaf.
Hele mě to příjde jako po čištění kartáčem, fakt blbá fotka. Dej si tam makro.
Svíce má mít cihlovou. A hlavně to nelešti tím kartáčem.
druhé pokus - cpal sem to sem v noci focené mobilem přímo z telefonu.
tato snad dopomůže k náhledu líp
edit - přepálené, ale to hlavní očazení tam vidět je.
dotaz, po koupi mám najeto cca 14tkm, jak dlouho je tam měl minulý majitel nevim, měnili byste je?
Ero přiložený následující obrázek:
[139.02Kb]
Upravil Ero dne 14.06.2012 06:39
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
šedá nebo cihlová barva = OK.
sněhově bílá barva = chudá směs.
Trochu očazené budou svíčky s takovým nájezdem vždycky. Jen by to neměly být mastné saze. Jestli nevíš, jak jsou tam ty svíčky dlouho, tak je vyměň. Osobně svíčky měním po 20000km.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Díky Tondo, je to právě ta šedá až cihlová.
Saze mastné nejsou.
Svícny ale vyměním, taková traketa to není, tak zas bude aspoň něco nového na motorce;-)
Co říkáš na tu aktuální Brisk DOR14LGS - koupit ji zase? nebo máš nějaký osvědčený tip?
Upravil Ero dne 14.06.2012 07:29
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
co Iridia? stoji uz par korun...
Upravil hicks dne 14.06.2012 07:42
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přikláním se k tomu dát tam to, co doporučuje výrobce - tj. v případě R1100R NGK BCP7ET.
S Brisky mám špatnou osobní zkušenost před lety na R1100GS, kdy mi jedna svíčka cca po 6000km bez příčiny přestala pálit. Známému na R1100GS "odešla" taky po velmi malém nájezdu, takže jsem se zařekl, že Brisk už ne. Sice znám spoustu lidí, kteří je jezdí a jsou spokojeni.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Vzhledem k Tondově neoddiskutovatelné zkušenosti dám na něj a prubnu ty NGK, díky všem za debatu ;-)
cece olej v norme cca1L na 10 000km
a po strance jizdy a startů a tak podobne sse mi to zda ok, volnobeh 1000ot me to jen zarazilo kdyz jsem je menil tak byli cerny jak bota, zatim to asi resit nebudu, nebo mam???????
Otevřel bych zase debatu na téma svíčky. Měl jsem NGK BKR7EKC najeto cca 15 tis. km takže bych rád vyměnil. Někde jsem četl že v současné době Brisk dělá jedny z nej svíček?! Co vy na to? Jinak od Brisku DR14TC. Odpo sem ještě hodím fotku aktuální svíčky jak vypadá....
Mam osbní zkušenosti s Briskama a musím říct poměrně velká poruchovost,pak se mi několikrát stalo že selhala i NGK a od tý doby jsem vždycky používal Denso a absolutní spokojenost-zatim se mi žádná nevrátila.
S NGK je fakt,že se mi vrátilo několik svíček najednou v krátkém useku-3/4 roku a předtím nic-třeba nějakej pokles kvality nebo nevim.Jinak NGK v poho.
já jsem chvilku po koupi 1150 GSA vyhodil NGK a nasadil Brisky (ne DR14TC ale DOR14LGS, zkoušel jsem i DOR14ZS) a mám s nima najeto cca 35000 km, měnil jsem je po 20tkm jak se má, absolutně bez výhrad. Táta jezdí v 1100R taky Brisky a zase bez problémů.
Nevím jakej je rozdíl ve spalování mezi NGK a Brisk, to jsem línej zkoušet jestli by byl rozdíl, ale se spolehlivostí problémy nemám. A nadto Brisky (myslím ty LGS) se dají sehnat běžně za polovinu toho co obyčejný NGK.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
OK to sem rád. Stejně se divím bo tam mám K&N filtr, Y-svod a Remus Revolution. Tak jsem čekal že to bude "chudý". Ale tak to jsem rád. Jinak Na těchto NGK mám najeto cca 15 tis tak jsem tam včerá dal pro změnu Brisk tak jsem zvědav :-)