Dotaz na místní znalce. Páč na mě Ježek hází bobek , chci ji zkusit vyměnit sám. Je možné protáhnout novou systémem z nádobek a starou vypouštět přes odvzdušňováky na brzdičích nebo je nezbytně nutné sundat nádrž a dělat to přes modul ABS či co to je? A jakou brzdovku?
Born To Lose. Live To Win.
Jirina1 napsal:
Dotaz na místní znalce. Páč na mě Ježek hází bobek , chci ji zkusit vyměnit sám. Je možné protáhnout novou systémem z nádobek a starou vypouštět přes odvzdušňováky na brzdičích nebo je nezbytně nutné sundat nádrž a dělat to přes modul ABS či co to je? A jakou brzdovku?
Jooo tak přesně tohle nejde .Taky sem se divil že i když už v brzdičích nic neni tak v nádobce furt neubejvá Brzdovka DOT4 .
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Nahoře na modulátoru je velký štekr,když ho odpojíš ta ho musíš zaslepit,aby ti náhodou nenatekla do el.části modulátoru brzdová kapalina.Jinak to není složité.
Upravil Biker755 dne 14.06.2012 17:15
Dum spiro,spero.
Díky, to jsem chtěl vědět. V tom případě otázka druhá, kdo mi tu brzdovku tady na severu (UL,DC,TP nebo i někde dál, vždyť to podle délky videa trvá 18 min.) vymění?
Není to sice spojený s 12kou, ale na Dakaru jsem to chtěl doma udělat taky. Praskla mi origo hadice, dal jsem pancéřovku, tudíž menší průřez a veškeré rady, typy a triky taky z fóra nefungovaly. Až pumpa v servisu. http://www.bmwgs....ost_248801
LukyGs napsal:
To video je trošku sestříhaný, počítej že ta výměna trvá min. hodinu.
To byl džouk, u mě to je ještě na dýl, sundat nádrž znamená nejdřív odmontovat padáky ...
Upravil Jirina1 dne 14.06.2012 20:53
Biker755 napsal:
Nahoře na modulátoru je velký štekr,když ho odpojíš ta ho musíš zaslepit,aby ti náhodou nenatekla do el.části modulátoru brzdová kapalina.Jinak to není složité.
Neni to bezpodmínečně nutný odpojovat. Brzdovka jde vyměnit i bez odpojení konektoru.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Biker755 napsal:
Neni to bezpodmínečně nutný odpojovat. Brzdovka jde vyměnit i bez odpojení konektoru.
Pamatuju si sotva co sem měl dneska k obědu ale pokud se nepletu tak sem taky nic neodpojoval.Resp ano odpojil sem ,prostříknul kontaktolem a zase zapojil.Když sem ale doplnoval brzdovku tak sem nic neodpojoval.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Zdar chlapi! Prosím o radu.Po výměně destiček mi dřeli kotouče,tak jsem musel vyndat třmeny a tím pádem vypustit kapalinu.Po nalití nemůžu přijít na to jak ovzdušnit. Mám 08 , na ABS modulu jsem žádný ovzdušňováky nenašel,jsou tam jen 4 trubičky,2 s modrou maticí a 2 se stříbrnou.Na páčce jsem to ovzdušnil,třmeny jsem různě přetáčel a stále nic.Díky.
oranžová dvanáctka
model 2008 už neměl posilovač, někdy je to sakra boj to dobře odvzdušnit... Zkus sundat třemen vložit na místo kotouče nějakej předmět třeba 17klíč a ruzně s nima polohovat a poklepávat paličkou dokud se to nevybublá..
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ale pokud jsi sundal jen brzdice tak do modulatoru by se vzduch nemel dostat je to dost do kopce ale jak pisu je to bojovka to kloudne odvzdusnit
... servis a diagnostika BMW Motorrad