Ahoj, potřebuju vyprat svoji textilní kombinézu Rallye 2 Pro. Z tohohle článku jsem zjistil, že je lepší na praní textilních věcí použít gel nebo roztok. Že je to šetrnější než prací prášek a nezalepí to ty různý mikroskopický průduchy nebo co. Tak jsem došel do sportovek a na praní cordury mi dali toto (99,- CZK)
Nechci to dávat do pračky aby se to nezničilo, takže postup je:
Vyndat chrániče, zavřít zipy a kapsy, napustit vlažnou vodu a nechat to v doporučeném poměru 30min máchat, pak vzít silně zašpiněná místa kartáčkem, vodu vypustit, napustit novou, vyválet to v tom dokud voda nebude čistá a pak dát schnout. Je to tak dobře?? A čím to potom naimpregnovat? V diskuzích na netu někdo píše že neimpregnuje a věci mu fungujou jak mají, jiný zas impregnujou o 106, tak z toho nejsem moudrej.
Pro jistotu jsem se zeptal i v BMW a přišla mi tato odpověď:
Code
Dobrý den,
na ošetření se používá čístící sada, která obsahuje
čistící a impregnační prostředky. Cena je 720,- Kč.
S pozdravem
Miloš Kramář
vedoucí skladu
Stratos Auto spol. s r.o.
BMW dealer
BMW Motorrad
sice nezodpovím vše, ale k tomu přípravku, který Ti prodali - rozhodně bych se toho nebál, přímo tenhle je velmi hojně používaný na speciální a drahé materiály a vyznačuje se hlavně tím, že nenechává jakékoli stopy a "neucpává" membrány. Já osobně v tom peru vše goretexové, softshellové a funkční a zatím plná spokojenost.
OK, moc se mi to nechtělo dávat do pračky, ale pokud bude mít ten outdoorový program, tak to tam švihnu taky. Ještě by mě zajímalo, zda-li teda impregnovat a čím, jestli někdo napíšete...
Mám impregnaci od BMW, smrdí to strašně, ale oblečení vypadá a funguje. Jinak taky peru jenom tu horní vrstvu (samozřejmě bez chráníčů), gore-tex vložku sem ještě nepral moc v ní nejezdím..
Podle meho potrebujes, aby vrchni cast naopak rychle promokla a rychle uschla, od napromoku je tam ten GoreTex. Ale mozna je to jen uvahja clovek, co je linej neco impregnovat. Jo jinak na dovolene jsem uz nemoky neobleknul a to se jezdilo v desti i cely den. Nebyl jsem urcite vic mokry, nez lidi zapareny v nemokach
BMW R1150GS MY02
Podle toho co je napsáno na tý impregnaci co mám já tak to je jak na voděodolnost, ochranu materiálu plus by se to nemělo tak rychle špinit. Ale stejně padne pár kapek a je to durch takže by to hlavně mělo chránit. Na gore-tex mám impregnaci přímo na to učenou.
kdyz to budes prat v pracce, dej to DO PROSTERADLA.
jinak ja peru v tom prostredku ted, co jsi sem pastnul.
subjektivne to imho vypralo lip, nez ten original BMW.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks: s tím prostěradlem to je výbornej nápad, dík... A když bych to před pračkou nechal ještě chvíli poválet s jelenem, tím tomu asi taky neuškodím viď?
Chimera napsal:
hicks: s tím prostěradlem to je výbornej nápad, dík... A když bych to před pračkou nechal ještě chvíli poválet s jelenem, tím tomu asi taky neuškodím viď?
taky to cistim takhle.
moje R2P ma asi tech 120 000 km a furt drzi celkem slusne.
resp. MOC TO NEPERU... ted uz ale vic, nez kdysi.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Chimera napsal:
Jde o to aby měl Větrník na to čas...
Jinak já peru normálně v pračce v běžným prášku ve kterým peru i normální oblečení a vše v pořádku. Nějak nechápu ty předražený zvláštní přípravky.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS