ahoj všem, poradimi někdo jakou navigaci? Jaký je rozdíl mezi BMW NAVIGATOR IV a GARMIN 660?
Jde mi hlavne o Evropu a rád bych navigaci použil i pro turistiku, ale mám strach z takovej těch kočkopsů. Díky
Pepé
Rozdil neni prakticky zadnej, je to proste stejna navigace. Jen Navigator ma tu navic tu kolibku a s ni pridany jeste ovladaci cudliky. Na 12ku je to myslim jedno, 660 Te vyjde urcite levnejc. Nicmene pokud bys treba jeste vyhledove planoval 1600GT/L (nebo mozna nejakej dalsi chystajici se model?!), tak tam se da bavoracka verze ovladat z riditek, kdezto 660 ne.
Kazdopadne to ze se chces vyhnout ruznejm hokuspokusum je urcite dobra volba.
Jen teda na turistiku je to trochu dost velky, neskladny a neponese se to nejstastneji (jakkoli baterka ma relativne vydrz)...
Pokud ale cenove pripada v uvahu i ten Navigator, tak je tu myslim porad pro reseni 660 a k tomu jeste Oregon na tu turistiku, nebo treba na kolo.
Maiali nel Fango!
Univerzální navigace neexistuje. 660 je na turistiku nepoužitelná protože (jako všechny silniční navigace) má takový "fix", kdy drží směr ve kterém jsi přijel a zastavil. Jinak řečeno, když zastavíš a otočíš se do jiného směru, tak ta navigace to otočení ignoruje. Turistická navigace mapu otočí. Opačně je to taky peklo - navigace která nemá možnost tuhle čistě terénní funkci vypnout, se třeba při zastavení na křižovatce divoce točí a vůbec nevíš, kam máš jet.
Nicméně jeden zásadní rozdíl mezi 660 a BMW je v software. BMW je takzvaný OEM výrobek. To znamená, že BMW objednalo u Garminu xxxxx kusů těchto navigací v černé barvě s nahranými POI (servisní a prodejní místa BMW). Jenže ta navigace se netváří jako 660 ale jako BMW Navigator a proto není možné použít bezplatnou aktualizaci software ze Zuma 660 ale musíš čekat až vydají software pro BMW Navigator, což obvykle bývá s ročním zpožděním, protože ten OEM výrobce (tedy BMW) za to asi musí zaplatit (myslím, nevím...). Každopádně aktualizací SW pro Zumo je mnohem víc než pro ten samý přístroj brandovaný jako BMW. Z toho důvodu bych šel do Zuma a ne BMW navigace.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
tiez by som si rad poriesil daku navigaciu. mam staru garmin 205:9 funguje ale nedaju sa tam nahravat ani trasy pred cestou a podla mna malo funkcii ako napr ukladanie preslych tras a pod. checl by som nieco kde sa to da tak ulozit. bluetooth nepotrebujem - jazdim bez hlasu.
pozeral som na montana, dakota, oregon ale neviem ktora. montana by bola asi naj ale zda sa mi troska velka a je najdrahsia vie niekto poradit alebo skusenost?
kupovat pouzivanu zumo 550 sa mi velmi nechce. zda sa mi ze je to uz troska zasratale (nie vyzorom ale asi hardver bude) i ked ceny pouzitych sa daju zniest.
vdaka
Upravil xNOKIAx dne 16.07.2012 20:04
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
cital som o tom uz. hlavne toto ma netesi. ten cenovy rozdiel by mohol byt vecsi Dnes je to zařízení, které bude cenově o 2000Kč levnější než Zumo 660 a nabídne o trošku jasnější displej za cenu řady omezení a chybějících funkcí.Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Neviem ale ja pouzivam uz 2 roky Samsung Galaxy S bez problemov a teraz som kupil Galaxy S3 nemal som problem s trasenim ani s nicim telefon funguje perfektne a nav. tiez a ze si so mnou uzil svoje cca 8000km navigovania na GS1200 v prachu dazdi ... za kazdeho pocasia v puzdre od HAMA.
bubak99 ja mam tiez staru navigaciu do auta s puzdrom. ale ide mi o to aby som mohol si pripravit a nahrat cesty do gps a aj nakoniec vytiahnut prejdete trasy. to sa vsetko da na androide? Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
Máš spoustu aplikací, kde si trasu připravíš v PC, v poslední době používám Route Converter
Do něj můžeš importovat skoro odkudkoliv, můžeš si trasu upravit (třeba mazání duplicitních pozic je perfektní) nebo i přímo v tom vytvořit.
Export funguje do mnoha formátů.
No a pak navigace...
Na cesty používám Sygic, trasu exportuji pro TomTom a převedu pomocí ITN2ITF Converteru do Sygicu.
Sygic pak může trasu zaznamenávat do logu. Příklad záznamu ze Sygicu.
Pak jsou turistické navigace (ne po cestě), mi vyhovuje Androzic, hlavně protože umí využít mapy pro OziExplorer...
Upravil Suky dne 17.07.2012 14:57
A co auto navigace? Jakej je zásadní rozdíl a dají se vůbec použít (obstojně) na moto? Myslím to s toho důvodu že je z více modelů na výběr, příznivější ceny a voděodolnost se dá vyřešit pouzdrem, co teda hovoří proti?
wanderer napsal:
A co auto navigace? Jakej je zásadní rozdíl a dají se vůbec použít (obstojně) na moto? Myslím to s toho důvodu že je z více modelů na výběr, příznivější ceny a voděodolnost se dá vyřešit pouzdrem, co teda hovoří proti?
Největší problém je ve viditelnosti na slunci která se s použitím pouzdra ještě rapidně zhorší.
pokud máš rád poloviční řešení, jdi do toho. Výsledkem bude to, že na slunci uvidíš prd, v dešti ještě větší, ovládání v rukavicích nic moc, nabíjení není ideální.. Kup Tomtom rider, nestojí to svět, pokud nejedeš na balkán, bohatě postačí.
Nebo kup auto navigaci, za rok budeš koukat po pořádné moto navigaci, koupíš čínskou jebku a pak si koupíš teprv navigaci na moto. Přeskoč první dva kroky, ušetříš 5 tisíc.
wanderer napsal:
Největší problém je ve viditelnosti na slunci která se s použitím pouzdra ještě rapidně zhorší.
Ok a pokud tohle pominu? jde mi hlavně o velikost displeje, češtinu, bluetoth pro spárování s helmou, naopak nepotřebuju prohlížení videí nebo MP3, samozřejmě přehledné mapy s LT celé evropy
welli napsal:
pokud máš rád poloviční řešení, jdi do toho. Výsledkem bude to, že na slunci uvidíš prd, v dešti ještě větší, ovládání v rukavicích nic moc, nabíjení není ideální.. Kup Tomtom rider, nestojí to svět, pokud nejedeš na balkán, bohatě postačí.
Nebo kup auto navigaci, za rok budeš koukat po pořádné moto navigaci, koupíš čínskou jebku a pak si koupíš teprv navigaci na moto. Přeskoč první dva kroky, ušetříš 5 tisíc.
Jasně tomu rozumím líbí se mi zumo 550 tu koupíš za pár kaček ale displej mi přijde malej