Ahoj, po seřízení ventilů, motor jako by ztratil spodek. Když točím kolem 2500 ot a přidám třeba půl plynu a víc, tak se motor začne dusit a po dosažení cca 3200 ot ohromně vystřelí (přirovnal bych to turbodíře na starých TD). dělá to na všechny kvalty stejně v podobném spektru otáček. od 4000ot do omezovače jede normálně, možná trochu líp než před servisem. myslím, že před servisem to dělalo trochu taky, ale určitě ne v takovém rozsahu. Hodně cítit je to při naloženém stroji.
Neřešil už podobný problém někdo?
Plyn jem zkoušel několikrát zkalibrovat. žádná výrazná změna, ale nenastala
Upravil Labus01 dne 24.06.2012 21:39
To už jsi si to vyzvedl ze servisu? Michal ani nedal vědět, tak snad to proběhlo všechno v pořádku.
Podle toho, co popisuješ bych šel po základu, tj. palivo, svíčka, vyčistit vzduchový potrubí,opakovaně kalibrovat plyn.
Zkus něco z toho a napiš výsledek.
JJ, vyzvedl. psal sem ti mejl prej kontroloval vzduchač a dost věcí, tak snad to poskládal správně. Plyn sem několikrát kalibroval, ale bez výsledku. Když pomaleji přidávám plyn tak v pohodě, ale když chci razantně zrychlit z nízkých otáček, tak mě nejprve pomalu hodí přez předek a pak mi chce utéct pod prdelí
v úterý budu montovat zásuvku na navigaci, tak to rozeberu víc. Pak kdyžtak zavolam Michalovi, jestli by mi neudělal diagnostiku.
Myslím si že to dělá lambda sonda- mě to dělalo taky- po připojení powercommandera který lže právě o údajích lambda sondy to téměř zmizelo.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Koukám, že to má něco společnýho s výfukovim systémem. Zaměřim se teda na lambda sondu. zkusim prohlídout kontakty a uvidim. Našel jsem i nějaký návody, jak lambdu proměřit, tak dám vědět, co se událo
Upravil Labus01 dne 25.06.2012 21:18
Labus01 napsal:
Koukám, že to má něco společnýho s výfukovim systémem. Zaměřim se teda na lambda sondu. zkusim prohlídout kontakty a uvidim. Našel jsem i nějaký návody, jak lambdu proměřit, tak dám vědět, co se událo
Tomyz napsal:
Ahoj, tento jev u mýho dakara pozoruju po výměně otevřeného výfuku zase za ten originál. Tak jestli to nějak pomuže....
Tome jen tim výfukem to nebude... teď jsem dal před dovolenou origo a rozdíl je minimální. Rozhodně se to s nim nikterak nedusí...
jardajerman@seznam.cz
rano pri ceste do prace jsem to ruzne zkousel a mam pocit, ze pri studenym motoru to neni znatelny. Celkem rychle se to ale zhorsilo, takze to vypada porad na tu lambdu, ktera se rychle ohreje a pak rika blbosti...
Labus01 napsal:
rano pri ceste do prace jsem to ruzne zkousel a mam pocit, ze pri studenym motoru to neni znatelny. Celkem rychle se to ale zhorsilo, takze to vypada porad na tu lambdu, ktera se rychle ohreje a pak rika blbosti...
Stejně tak to muže kecat čidlo teploty...
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Labus01 napsal:
Je to to čidlo, který je v krku sání před filtrem?
Jak bych poznal, že to čidlo zlobí? Dá se nějak proměřit?
Labus01 napsal:
Je to to čidlo, který je v krku sání před filtrem?
Jak bych poznal, že to čidlo zlobí? Dá se nějak proměřit?
To není ono to je čidlo teploty vzduchu, ty potřebuješ diagnostiku... Udělej si vejlet do VČ uděláme to
Tak to určitě má ale těžko někdo bude dělat třeba v sobotu navečer když pojedeš poobědě na výlet... Jak chceš má nabídka platí
Díky za nabídku, měl bych to k tobě cca 120 km ale musel bych si vypujčit navgaci abych se někde neztratil . A co by se s tím pak dalo dělat? TOLI tu psal, že prý mu pomohl powercomander ale 11 tisíc je celkem dost.
HH, 11 000kč je o trochu víc, než ujet 120 km:-D já to mám už 200 km:-/
servisaku, ale asi se stavim. Copak děláš 7.7? My jedem transpublik, tak že bysme to vzali malou obklikou:-)
Tomyz napsal:
Ahoj, tento jev u mýho dakara pozoruju po výměně otevřeného výfuku zase za ten originál. Tak jestli to nějak pomuže....
Tome jen tim výfukem to nebude... teď jsem dal před dovolenou origo a rozdíl je minimální. Rozhodně se to s nim nikterak nedusí...
Aha, tak to byl asi jen takový pocit...a jak ti dopadl ten experiment? Pošli mi nějaký fotky.
Pošlu, vyrobil jsem dusítko, aby byl zvuk snesitelnej... musíš ale vydržet tak 14 dní. Teď balíme do Rumunska, takže nic nestíhám
jardajerman@seznam.cz
Labus01 napsal:
HH, 11 000kč je o trochu víc, než ujet 120 km:-D já to mám už 200 km:-/
servisaku, ale asi se stavim. Copak děláš 7.7? My jedem transpublik, tak že bysme to vzali malou obklikou:-)
Prosímtě 7.7 jsem v garmiši...