Zdravím, motorka mi za jazdy vynechávala, veľmi zle štartovala, či studená ale už aj počas prevádzkovej teploty. Teraz ju však už ani nenaštartujem. Vynecháva vstrekovanie. Pár sekúnd funguje a naopak. Dnes som zistil, že spolu so vstrekovaním vynecháva aj iskra na sviečkach. Palivové čerpadlo je OK, palivový aj vzduchový filter sú OK rovnako ako aj nové sviečky NGK. Bude to chcieť už asi len diagnostiku? Nestalo sa to už niekomu?
Pokud jsi neměl dole nádrž a nemáš vypadlej bovdel lanka z držáku tak to bude HALLuv snímač zepředu pod deklem řemunu altíku.
Upravil servisak dne 17.07.2012 20:30
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Pro orientační kontrolu, aby jsi zjistil závadu - vyšroubuj svíčky, dej je do fajek a ukostři, oddělej dekl na řemen alternátoru, oddělej gumovou krytku na pravé straně motoru (pod ní je na setrvačníku značka horní úvratě), zapni zapalování a pomale otáčej přes řemenici motorem. Přesně když se ti bude krýt ryska se značkou horní úvratě (předstih 0°) musí skočit jiskra, zabzučet čerpadlo, vstřiknout benzin. Jestliže ne, tak je Hall opravdu mrtvý.
Upravil Tonda dne 18.07.2012 12:22
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
No sviečky som vyšróboval a ukostril - ale len tie hlavné. Spodné pomocné ostali na mieste. Zhodil som dekel na prsiach motora, aby som videl remen alternátora. Vybral som aj gumové tesnenie z pravej strany motora. Zapol zapalovanie, bočný stojan bol zaklopený, takže všetko OK. Remenicou sa mi moc hýbať nedalo, tak som zaradil rýchlosť 4 a pomaly pretáčal motorom ( akoby som roztláčal moto ) Palivové čerpadlo zopínalo v pravidelných intervaloch no ani na jednej sviečke nehádzalo iskru. Počul som len jemné pukanie ( možno sviečka, ale asi skôr vstrekovali vstreky ) Pár hodín predtým mi iskru hádzalo veľmi nepravidelne, ale bola viditelná. To som skúšal motor točiť cez štartér....
To, co jsem ti popsal výše je jak jsem psal orientační - Hall by musel být úplně KO tzn. nebude žádný signál pro ŘJ. Jestliže nějaký signál je (sice zkreslený), tak potom může svíčka pálit nepravidelně a hlavně jindy než má - tak jak ti dal Servisák ten odkaz. Hall dovede pěkně pozlobit - klidně se ti může stát, že motorku za pár dní normálně nastartuješ a ona pošlape jako hodinky a za nějakou dobu zase zkolabuje.
Pochopil jsem že jde o 4-svíčku a jiskru jsi zkoušel jen na horních - pak by mohly být vadné jejich "fajfky", resp. cívky v nich, ty odchází často. Mně se to úplně takhle neprojevovalo a dalo se s tím skoro normálně jet, ale mně neodešly obě ty cívky úplně ale byly částečně funkční a svíčky (i spodní) jsem měl po nedávné výměně. Někdo ale tvrdil, že se to projevuje podobně jak píšeš.
Jo Ivane, to by taky byla možnost, když motor twin spark nechce startovat. V tom případě by mu ale nevynechával vstřik benzínu, jak psal v prvním příspěvku - povel kdy zapálit a kdy vstříknout dává ŘJ snímač polohy klikové hřídele (Hallsenzor). Kdyby mu odešly "indukčky", tak vstřik paliva by normálně fungoval.
Nevím jak v prvním příspěvku poznal že mu "vynechává vstřikování", naposledy psal že čerpadlo spínalo v pravidelných impulsech, tak jsem z toho možná nesprávně pochopil, že vstřikování se jeví OK ale jiskra na hlavních svíčkách KO:-).
Dnes som az do 20-tej v praci, ale ked pridem domov odpojim znova vstrekovace, pretocim motorom pri zapnutom kluciku a dam vediet, ci vynechavalo. Ivan, naposledy vstrekovanie vynechavalo rovnako ako aj iskra. Cerpadlo zopina pravidelne
No tak zasa zaujímavá situácia. Odpojil som vstrek na ľavom valci, zaradil 6 prevodový stupen, zapol klúčik v spínačke a pomaly som roztočil motor. Vstrekovanie prebiehalo bez problémov. Vždy ked zaplo čerpadlo, vstrek fungoval a rozstrekol benzín. Potom som tam hodil neutrál, spustil štartér a vstrekovač zasa začal blbnúť. Chvílu išiel chvílu nie. Stredalo sa to v pár sekundových intervaloch. Ukostril som sviečky a tá vynechávala rovnako. Je to tá dvojkontaktová, zdalo sa mi, že raz hodila iskru na jednu stranu kontaktu a raz na druhú, chvílu na obe strany.... Už neviem čo si mám myslieť. Baterka je nabitá, síce staršia, už bude mať 3 roky ale točí stále ako bláznivá