Nevíte někdo kde by se dal koupit nástrčák na olejový filtr? Už mě nebaví se drbat s tou novodurovou trubkou :-)
Nejlíp okolí Přerova, Olomouce nebo Ostravy, případně pak e-shop...
Myslím,že ve všech prodejnách,kde koupíš filtr - klíč prodávají jako příslušenství výrobci filtrů - alespoň bejvaj součáští katalogů s filtrama. ;-)
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Na man je jinej,na ten co jsem vysrouboval taky a na ten co jsem tam dal taky.Nastesti mam sadu s asi 12 ruznejma klicema,takze nebyl problem.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Na man je jinej,na ten co jsem vysrouboval taky a na ten co jsem tam dal taky.Nastesti mam sadu s asi 12 ruznejma klicema,takze nebyl problem.
To v tom je docela HNL.
Ale 12ka má všechny filtry snad stejný. Nebo jsem zatím jinej nepotkal...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Na MANN MW75 má wunderlich klíč za cca 850,- já to řeším tak, že ho omocu koženým řemenem a zatáhnu..většinou po chvilce přemlouvání povolí.... ale klíč by byl určo lepší..ale za tak otřesnou cenu....
Otasek napsal:
Na MANN MW75 má wunderlich klíč za cca 850,- já to řeším tak, že ho omocu koženým řemenem a zatáhnu..většinou po chvilce přemlouvání povolí.... ale klíč by byl určo lepší..ale za tak otřesnou cenu....
Tak to já pořídil za půlku.
BMW R1200GS
vevis napsal:
To v tom je docela HNL.
Ale 12ka má všechny filtry snad stejný. Nebo jsem zatím jinej nepotkal...
Sundal jsem z toho nejakou cinu,a jinou jsem tam dal.Ten tlakovej ventilek to ma, stoji to 100kc,a kdyz to stacilo Helmutoj,tak me taky.Na auta davame repliky bezne a to menime olej po 25000.Ten filtr neni zadnej slozitej dil,ze by se clovek musel bat.Ale kdybych mel jen jeden klic,tak se samozrejme drzim jednoho filtru.
Ty filtry se lisej tim,ze ty prolisy na ktery nasadis ten klic jsou malinko jiny.Na prvni pohled to nepoznas,ale jinej nez spravnej klic tam nedas.
Otasek napsal:
povolit/vysroubovat filtr? pasovina s 2 hrebama, narazit, nechat vytyct co je ve filtru, narazit znova a vysroubovat
Peacemaker napsal:
povolit/vysroubovat filtr? pasovina s 2 hrebama, narazit, nechat vytyct co je ve filtru, narazit znova a vysroubovat
no něco podobného sem se taky pokoušel aplikovat, ale filtr je zapuštěný ve vaně a ještě tam zavazí levý svod s lambdou.... prostě napikaču přístup...
Proč to dělat jednoduše (klíčem),když to jde složitě (novodurová trubka,hřebíky,sikovky,sekáč a kladivo atd.).
BMW R1200GS
A proč to delat složitě klíčem za 750kč Návod jak jsem na to šel já:vezmeš trubku pruměr 75mm nařízneš z obou stran flexou tak 7 cm lehce roztáhneš na 76 nebo 77 mm dle filtru jesli origo nebo china napříč trubkou provrtat proti sobě díry 8,5 mm prostrčit odpoídající šroub s maticí naklepnout na filtr(ne nahypat kdyz nejde tak roztáhnout víc) vyvrtat další díru napříč na kulatinu kterou budeš povolovat nasadíš na filr,naklepneš,(ne nahypeš!!!¨) dotáhneš šroub a povoluješ a povoluješ. Strojař a opravář pochopí a ostatní BMW servis