Dotaz pro místní zkušené odborníky.
Jak nejlépe umýt 1200GS, jaké přípravky používáte (na plasty, kola, motor,…), kam můžu s WAPkou, kam jen s hadicí, kam jen s mokrou houbou, na co si dát pozor, kam nestříkat vůbec, apod..
Díky za vaše názory/rady/připomínky/zkušenosti.
www.jantruhlar.cz
Vapka muze kamkoliv, jen se vyhejbam kabelum od sond ve svodech, jinak to neresim. Nikdy zadnej problem. Zbytek otazek je uz asi prehnanych, jestli pouzijes autosampon nebo jen vodu je fakt jen o tom jak te to bavi a jak ti na cistote zalezi. Pouzivam jen levnej autosampon a neco na odstraneni much.
Alda napsal:
Vapka muze kamkoliv, jen se vyhejbam kabelum od sond ve svodech, jinak to neresim. Nikdy zadnej problem. Zbytek otazek je uz asi prehnanych, jestli pouzijes autosampon nebo jen vodu je fakt jen o tom jak te to bavi a jak ti na cistote zalezi. Pouzivam jen levnej autosampon a neco na odstraneni much.
Já to samé... akorat po umytí používám vosk od Turtle a na plasty používám spéšl gel,který je oživý...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Alda napsal:
Já to samé... akorat po umytí používám vosk od Turtle a na plasty používám spéšl gel,který je oživý...
On ma 12tku, ta nepotrebuje ozivovat jako ta tvoje stara vrana Radime
...díky, nejsem "leštič", takže běžná očista bude ok. Něco na plégo a předek na mouchy a pak to spláchnu. No, jak začínám a jsem jak ustřelený kecky, mám pocit, že bych potřeboval někdy oživit já ...
www.jantruhlar.cz
Vyrobce v manuálu alespoň u 12ky píše, že WAPka by se neměla používat... Takže jen vodou, pokud se voskuje tak vodu, případně odstraňovač hmyzu (nejvíc se mi na autech a všude osvědčil Sheron), a šampón... umýt, opláchnout, osušit, navoskovat Turtle waxem (pokud myji jen vodou tak nevoskuji), rozleštit a je to na plasty používám vlhčené ubrousky na plasty (tuším že v tom je něco jako silikon atd...) - nanesu, nechám chvilku působit pak rozetřu/rozleštím... Rozhodně se vyhýbej prostředkům na čištění disků kol a brzd !!! vyžerou ti do laku, disků či hliníku mapy, které nelze odstranit žádným způsobem!!!
Upravil HonzaGS-SV dne 01.08.2012 22:31
bez wapky to nejde. pokažde když přijedu z vyjiždky tak to mam jak baheni kouli. moto mam kompletné prolitou blatem. moc to nežřešim. jen nestřikat na kabely nebo na horke časti. držim se sloganu kdo maže ten jede
HonzaGS-SV napsal:
Vyrobce v manuálu alespoň u 12ky píše, že WAPka by se neměla používat... Takže jen vodou, pokud se voskuje tak vodu, případně odstraňovač hmyzu (nejvíc se mi na autech a všude osvědčil Sheron), a šampón... umýt, opláchnout, osušit, navoskovat Turtle waxem (pokud myji jen vodou tak nevoskuji), rozleštit a je to na plasty používám vlhčené ubrousky na plasty (tuším že v tom je něco jako silikon atd...) - nanesu, nechám chvilku působit pak rozetřu/rozleštím... Rozhodně se vyhýbej prostředkům na čištění disků kol a brzd !!! vyžerou ti do laku, disků či hliníku mapy, které nelze odstranit žádným způsobem!!!
At pisou co pisou, ja to myju vapkou 5 let a zadnej problem. Je jasny, ze se tim jen chranej kdyby neco.
S cistenim kol souhlasim, ty vyzrany mapy muzu predvest osobne . Ale fakt je, ze mi je udelal jen karlan, je to jak kyselina a bezne se to stejne nepouziva. Bezny pripravky na cisteni kol jsou sizeny, takze v pohode.
Neznám lepší věc než toto http://www.louis....r=10004022 drahý ale bombastický,nastříkám jako arvu na celé moto,chvilku nechám,opláchnu wapkou a mašina jako nová,bere vše,prach,olej,hmyz,blatíčko co nejde jenom vodou,nenechává mapy na laku a plastech, na plasty oživovač od coyote,na laky toto od motulu -taky dobrýhttp://autokosmet...-wash-wax/
zetor napsal:
Já mám doma malou chemičku (asi 20 přípravků)...takže Já Ti neporadím...asi jsem magor...
Myju jen houbou,ale asi vapku asi koupím...bez vapky je to po OFFu za trest...
hadice/houba/smetáček a nějaká chemie, které pomůže, to myslím, že budu dobrý..., jen mám dojem, že "molodój chemik" je už někde včudu, takže 2-3 přípravky budou stačit ;o)
www.jantruhlar.cz
kim napsal:
Neznám lepší věc než toto http://www.louis....r=10004022 drahý ale bombastický,nastříkám jako arvu na celé moto,chvilku nechám,opláchnu wapkou a mašina jako nová,bere vše,prach,olej,hmyz,blatíčko co nejde jenom vodou,nenechává mapy na laku a plastech, na plasty oživovač od coyote,na laky toto od motulu -taky dobrýhttp://autokosmet...-wash-wax/
To je to S100 tak dobrý...?? Ještě jsem to neskusil...mám toho doma 5L...
Na doporučení BOBa jsem nakoupil zásobu...
kim napsal:
díky za tip, cena za litr je asi stejná, jako nějaký podobný "sajrajt" v Inveltu, tam to stojí cca 350,- Kč, ale nevím jak to funguje. Řeknu Shrekovi, až pojede.
www.jantruhlar.cz
Umývám jako Morabo a nebo když mě ,,chytne" po cestě déšť . Plně stačí umýt na jaře, vydrží špinavá celý rok!
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Honza_BMW_VW napsal:
Dotaz pro místní zkušené odborníky.
Jak nejlépe umýt 1200GS, jaké přípravky používáte (na plasty, kola, motor,…), kam můžu s WAPkou, kam jen s hadicí, kam jen s mokrou houbou, na co si dát pozor, kam nestříkat vůbec, apod..
Díky za vaše názory/rady/připomínky/zkušenosti.
no Wapkou hlavne ne na loziska.
Upravil hicks dne 02.08.2012 12:57
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Alda napsal:
no Wapkou hlavne ne na loziska.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2