řeším kompresor na motorku an foukání jak nouzově pneu ta hlavně nafouknout a vyfouknout matračky.
Požadavky samozřejmě malej,lehkej a budu rád za vaše zkušenosti,případně kde ho máte na R1200GS umístěnej??
Díky
Tom
jaky madracky? jako velkoobjemovy?
na to bateriovej od Colemana.
---
na pneu asi lepsi bombicky... kompresor je velkej.. i ten Airman od wunderlichu, co mam.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Sorry blbě jsem se vyjádřil,jde mi o karimatky standardní-už mě to nebaví když to kažýdej den nafukuju a zase vyfukuju-škebli mam na prasknutí ani mi pak nechutná pivo )
Na pneu vozím bombičky takže by fakt stačil nějakej malej slabej a matračku už pak 2x dofuknu kdyžtak klasicky pusou....
KUp si malej kompresor SMILE, jinak na madracky je lepsi foukadlo nez kompresor a na pneusky ja teda osobne pouzivam radeji bombicky jsou mensi a zaberou min mista
No já mam od Therm a Rest tu Neo Air myslím,ale nejsem si jistej-je to ta nejmenší zbalena a nejvyšší,stála kolem 3700Kč ale prostě to neni samonafukovačka a když každej večer foukám dvě tak mě to prostě sere...
Tom
Nebo ještě nějakou ruční pumpu možná by to bylo řešení....
TomR1-tu tady má myslím spousta lidí a nemaji žádnej problém.Já ososbně ji mám cca 5 let pořád je to teda samonafukovačka.Za 10 minut je krásně nafouklá a jestli do ní fouknu 15x aby byla tvrdá tak to opravdu snad zvládne každej.A tu druhou si může nafouknout ten kdo na ní spí.
Fanos Rusicka napsal:
TomR1-tu tady má myslím spousta lidí a nemaji žádnej problém.Já ososbně ji mám cca 5 let pořád je to teda samonafukovačka.Za 10 minut je krásně nafouklá a jestli do ní fouknu 15x aby byla tvrdá tak to opravdu snad zvládne každej.A tu druhou si může nafouknout ten kdo na ní spí.
Člověče tak to nebude ona.Nevim jaká to je ale neni to samonafukovačka je zbalená jako malá lahev od Coly-což je fakt super ale vysoká je po nafouknutí 5cm a rozhodně to není právě 15xfouknout....
Marek BMW napsal:
Na matraci mám nožní pumpu http://www.fortel...atrace.htm. Na foukání pneu mám bombičky a ze staré svíčky udělanou redukci na foukání jedním válcem, ale to jen v nouzi. Ta pumpa na matrace nezabere tolik místa a je to hned nafouklé. Mám i kompresůrek , ale moc ho s sebou nevozím kvůli místu. Tou pumpou se dá i vysát zbytek vzduchu a matrace jde potom složit , že zabere fakt málo místa.
Zajímala by mě ta redukce... Ne že bych tím trápil Dakara, to by chudák rotax asi fakt nedal, ale napiš k tomu víc a hoď i fotky, zkušenosti, please.
Jojo je to ona,ale zbalená je prostě veliká jako malá 0,5l od Coly...
Tom
No,to je ta nejhorší karimatka za největší prachy na celým světě
Nepochopím,jak někdo může vyhodit 3 táci,za kus igelitovýho pytlíku,kterej musí každej večer nafukovat,jak za komančů ty gumový krámy,co strašně frčely
Teď jsem se vrátil z týdenní dovolený v Alpách a kamarád přesně tuhle má...teda měl,protože ji hned druhou noc o něco píchnul a když jsem ho viděl,jak vypadá po nafoukání toho krámu,tak jsem šel do stanu dotáhnout ventilek u svý SAMOnafukovačky za litr a docela jsem se musel smát...a představit si,že kvůli tý nejdražší karimatce sháním i podobně drahej kompresor,takže úspora váhy i prostoru je v řiti a zbývá jenom asi 6ti násobná cena a 100násobný úsilí vydaný za stejný vyspání,mě baví ještě víc...to se na mě fakt nezlob
Upravil Mr GS dne 03.08.2012 09:44
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Vůbec se nezlobím jen to považuju za trošku diletanskej názor,ale jelikož se nehodlám na foru pouštět do hádek tak to nebudu komentovat.Matrace funguje dobře,je pekelně malá a tepelná izolace se nedá srovnat s jakoukoliv samonafukovačkou,ale kdy myslíš že je to igelitovej pytlík pak se není o čem bavit.Zkus si o tom něco zjistt-přečíst a pak hovoř,protože nejsem zrovna vatař abych si mohl kupovat matrace za 3500Kč a pro tu investici jsem se rozhodnul až když jsem měl možnost si to zkusit....
Takže asi tak...prostě matrace je taková jaká je....nicméně řešíme jak foukáte matrace a čim?
Zatim to vidím na ruční pumpičku,je fakt že je skladná a když pojedu sám tak ji brát nebudu 1matračku nafoukám,ale ve dvou už foukat 2matrace se mi hubou nechce .
Je sorry ale.taky si rejpnu kamos ji letos pichnul a to lezel na stejnym podkladu jako ja se samonafukovackou. Therm povazuju za velice kvalitni firmu na karosky ale tohle se jim moc nepovedlo ale zalezi na nazoru kazdyho. Ono taky zalezi kolik mas kg.
Jinak si kup vic tech co bombicek a foukej to.tim.
nebolo by lepsie toto:
alebo uz toto potom to je na dozivotie
ale teraz vazne
to fukanie s bombickami je ok? brezovar mi poradil alebo prezradil ze on pouziva toto: http://obchod.sif...-pneumatik
vyhoda je ta ze ziadny kompresor ani mala bombicka nenafukne pneu ked je zhodena dolu z rafku. treba na to poriadny tlak aby naskocila na okraje. s tymto sa to zevraj da.
daval som si tu bombu (flasu) naplnit a povedali mi tam ze CO2 sa roztahuje podla teploty. takze otazka je: je to ok dofukovat pneu s CO2? co som porozumel tak by to malo byt vhodne len mozno na dojazd alebo na chvilu. lebo pri zvysovani teploty sa zahrievanim pneu sa tlak zvysuje.
a ine bombicky neviem ci existujuKed niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza