Ahoj kluci, kdo z vás vyřešil problém, na který nevím odpověď, přestože jsem ji hledal na netu opravdu poctivě.
Chci otevřít v Google Earth trasu, kterou jsem předtím vytvořil v mapsource (nebo BaseCamp, to je jedno). Oba programy mohou ukládat jak v jakémsi compatibilnějším formátu GPX, což dříve bylo nutné používat, protože je to jakýsi univerzální formát (eXchange). A takový se dá otevřít i pomocí Google Earth. Poslední verze GE již umí otevírat dokonce i nový GDB formát (garmin data base). A tedy jaký mám problém?
No přece, neotevírá se mi to správně v GE. Jsou dvě možnosti. Buď v mapsource "view in GE" a měl by se otevřít GE se zobrazenou trasou..... nebo již mít otevřený GE a pomocí file/open/*.gbd otevřít jakýkoliv GPS soubor. Bohužel se mi nic v GE nezobrazuje. Jediná možnost je zaškrtnout v dialogu i to aby to vytvořilo straits lines a potom je situace taková jaká na obrázku. Jinak nevidím nic.
Doc přiložený následující obrázek:
[185.35Kb]
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
mas v GE zaskrtnuto zobrazeni te vrstvy s trasou?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já jen v MS zmáčknu volbu v menu "zobrazit v GoogleEarth" - ten se spustí a vidím v tom body, stopy i trasy okamžitě.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
při krátké trase se mi to zobrazuje normálně, ale tak jako google maps má svoje omezení (v počtu míst trasy) tak asi i ten přenos z MS do GE má svoje omezení.
Na přiložením obrázku je vidět jak se mi to teď zobrazuje, ale jakýkoli další bod bych v MS přidal, už se nezobrazí trasa vůbec, ale jenom body (takže to vypadá na strop v počtu bodů...ale nejenom to, když jsem zadával - pět bodů předem, čili v toleranci = i Albánii) taky se to nezobrazilo. Takže asi jde o nějaký kompromis počtu míst, složitosti trasy (já chtěl i nějaké unpaved) nebo i oblasti, jak vidno na příkladu Albánie. Alespoň tak to funguje u mně.
Doc přiložený následující obrázek:
[186.06Kb]
Upravil Doc dne 02.08.2012 15:09
jenom abychom si byli jisti, zkuste otevčít toto v MS a pak to uvidět v GE
(a jestli vám to půjde, tak něco nehraje u mně a celá ta teorie o omezení je špatná)
(a jestli vám to půjde, tak něco nehraje u mně a celá ta teorie o omezení je špatná)
aha, tak to nejde, protoze to nemuzu poslat, nevejde se to do rar 195kB ....
takze to nezkusíte
Vyřešeno. Docova trasa má víc než 1000 řádek itineráře. GoogleEarth mi nezobrazí víc než 999, takže na 99.9% to bude omezení počtu via bodů na trase. Po zkrácení trasy tak, aby to mělo pod 1000 řádek, to zobrazuje naprosto normálně.
vyzkoušeno od guru GPS a zde je ta správná odpověď
Ahoj,
Je to jasný:
a) Tvoje trasa má víc než 1000 „via“ bodů – otevři si trasu v MS a ve vlastnostech trasy koukni na záložku popis trasy. Naroluj dolů a uvidíš že tam máš 1284 navigačních řádek (řádek itineráře). GoogleEarth podle mě umí 999 maximálně. Tak to rozděl třeba do ČR a z ČR a bude to fungovat OK. NIKDY nedělej trasu do kruhu – začátek a konec nesmí mít stejný místo +/- pár kilometrů. Všechny Zuma s tím mají problém a dělají naprostý nesmysly při výpočtu. Udělej start kousek někde jinde než cíl. Google to je fuk ale mohl bys mít problém s výpočtem trasy na cestě.
Tomáš
Upravil Doc dne 02.08.2012 16:08
Tak to by bylo vyřešeno díky správné pomoci.
tak se aspoň zmíním o jiném problému, který (jak jsem viděl na netu zlobí také plno lidí a řešení je jednoduché a logické, ale nikde jsem ho neviděl napsané, resp. vysvětlené).
jde o častý problém, když má někdo již dlouho nainstalovaný GE a pak dá MS a poprvé se pokouší právě o to, o čem je řeč, vidět to v GE.
Často se stane, že mapsource "hledá" archív msige61.exe (u verze GE 6.1, nebo 6.2 atd..), což je instalační balíček GE a ten se "dočasně" expanduje v "dočasném" directory windows. Po rebbotu již samozřejmě na tom samém místě není a když poprvé je žádán mapsource aby "viděl" GE, tak potřebuje nějakým způsobem přístup k tomuto archívu, aby to "skloubil".
Proto řešení je DEinstallace GE (a pokud možno pomocí regedit eventuelně i ověřit, že v registru již nejsou žádné známky po GE - u mě nebyly, deinstallace proběhla správně) a potom novou installaci GE. Tím se (než se znovu bootuje) v inkriminovaném "dočasném" directory windows znovu dočasně objeví ten archív, který je potřeba a hledán při prvním pokusu "view in GE" (ve fázi gathering information, ve fázi sbírání informací o tom, jak nařidit MS a GE dohromady)
Potom by to mělo fungovat. Shrnuto: Deintallace a znovu intallace GE a hned nato, dřív než jakýkoliv reboot, rozjet MS a požádat o zobrazení v GE.
Programatisté ať laskavě prominou nejspíš laickou terminologii, ale já se nesnažil o C++ vysvětlení, ale o logický sled věcí polopatickou formou, tak jak jsem to pochopil já. Alespoň u mně to teď funguje a myslím, že vysvětlení, přes hloupost terminologie je ve své logice správné.
Upravil Doc dne 02.08.2012 16:28