Dotaz pro místní zkušené a „lokální“ cestovatele.
Můžete mi prosím doporučit zajímavé cesty a místa na trase Liberec - severní Čechy – České Švýcarsko a dále pak co možná nejblíže k západní hranici s tím, že bych chtěl dojet k Lipnu, kde bych rád viděl Cestu korunami stromů (mj. dobrý odkaz a foto tu bylo na fóru na německou část http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=15508&pid=257087).
Preferuji pohodovou cestu po místních zpevněných komunikacích příp. krátké výjezdy k cílovým místům po nezpevněné cestě.
Díky za vaše doporučení.
www.jantruhlar.cz
Dá se říct, že od silnice E48 dolů při západní hranici je to jedno kudy pojedeš, užiješ si to tak či tak... Jak cestu, tak památky... Chtělo by to blíže specifikovat kudy přesně chceš jet... Ono už mezi Plzní a Prahou máš třeba Křivoklátsko, které je také moc krásné, ale jet třeba přímo u hranice taky není na škodu...
díky, měl jsem sepcifikovat, tzn. měl asi Liberec - České Švýcarsko - Tisá - Dubí - vodní nádrž Fláje - Hora Sv. Kateřiny - Hora Sv. Šebestiána - Boží Dar - Jáchymov - Kraslice - Františkovy Lázně - Cheb - Chodsko - Tachov - Česká Kubice - Nýrsko Železná Ruda - Prášily - Modrava - Kvilda - Lenora - Volary - v.n.Lipno a pak už na sever domů ;o)
budu rád za tipy, kde se zastavit, co nevynechat, naopak co vynechat, kde je dobrej kemp apod.
www.jantruhlar.cz
No líp by se to asi psalo nad mapou, ale měl bych pár tipů k první části cesty - hezky se jede od Jablonnýho v P. přes Dolní Světlou na Luž, tam se dá kousek dojít na vrchol, krásnej rozhled, pak dál na Šébr a přes Kytlici do Č. Kamenice, tam pak na Jetřichovice, Vysokou Lípu (tam je fajn kemp), dolů do Hřenska, v Děčíně přes Labe a nahoru na Sněžník, trefili jsme tam krásnou cyklotrasu bez zákazu kolem Vlčího jezera (z Děčína přes Jalůvčí nahoru a pak to najdeš po levý straně) do Sněžníku, pak přes Tisou, Petrovice do Telnice, nahoru na Komáří Hůrku (dá se tam dojet po červený z Habartic) a pk podél hranic na Cínovec. Dál to na moto projetý nemám, pak až něco na Šumavě.
Jestli jsi z Lbc tak není problém sejít se u piva a mapy
Čau, Tom
Honza_BMW_VW napsal:
díky, měl jsem sepcifikovat, tzn. měl asi Liberec - České Švýcarsko - Tisá - Dubí - vodní nádrž Fláje - Hora Sv. Kateřiny - Hora Sv. Šebestiána - Boží Dar - Jáchymov - Kraslice - Františkovy Lázně - Cheb - Chodsko - Tachov - Česká Kubice - Nýrsko Železná Ruda - Prášily - Modrava - Kvilda - Lenora - Volary - v.n.Lipno a pak už na sever domů ;o)
budu rád za tipy, kde se zastavit, co nevynechat, naopak co vynechat, kde je dobrej kemp apod.
Vynechej Tachov a radši to vezmi na Planou, Mariánskolázeňsko, Varsko... Nebo se zkus trefit do termínu motokrosu a jít se ve Stříbře podívat na závody (www.amkstribro.cz), skáče se tady 2x přes silnici... Odtud můžeš přes Varskou silnici na Kaznějovsko, Plzeňsko a natáhnout to na Klatovsko a pak už jsi defakto na Šumavě...
Mkrni taky kde bude podzimní sraz, ten kraj projezdíme celkem podrobně... Tak si to nech na potom a pocti nás svou účastí...
Kdybys chtěl trochu "toulání se" rozmanitou západokrušnohorskou krajinou tak třeba: Boží Dar-Ryžovna-Potůčky-Horní Blatná-Nové Hamry-Jelení-Přebuz-Stříbrná-Kraslice-Počátky-Kostelní-Luby-Skalná-Třebeň a pak už na jih....
tipy: Ryžovna-Potůčky: údolí říčky Černé, Potůčky-slavné vietnamské tržiště
Horní Blatná-Vlčí jámy, rozhledna, Jelení-Přebuz: ruiny pracovního tábora zvané "Cíňák", Přebuz-Stříbrná: Rájecké údolí, od Třebeně je kousek do Františkových Lázní (SOOS,solidní aquaforum...) a poblíž je Motýlí farma.
Šťastnou cestu
Liberec , Svor, Falknov, Kytlice, Mlýny, Česká Kamenice,Jánská, Srbská Kamenice, Jetřichovice,Mezní Louka, Hřensko směr Děčín po cca5km přívoz na druhou stranu Labe, Dolní Žleb, směr Děčín Maxičky,Sněžník, Tisá, Nakléřov, směr Krásný les Telnice, Adolfov, Fojtovice,Komáří Vižka,Cínovec Fláje je to luxusní trasa. To nejlepší z Českého Švýcarska. M
Upravil Milda dne 08.08.2012 08:13
pánové, díky, díky, díky. České Švýcarsko mám projeté kolmo +/- 50km okolo Chřibské, autem malinko, na moto vůbec a Krušné hory jsou pro mě VELKOU neznámou. Šumavu pak znám zase kolmo okolo Kvildy.
xHackerM - podzim uvidím, je to velmi zajímavé/lákavé a věřím, že naplánuješ moc hezké trasy. Dám vědět.
www.jantruhlar.cz
adventure73-pardal napsal:
ja byt tebou tak si stahnu body Českyho Dakaře a jedu po nich... třeba jen přibližně ale o by mělo byt hodně po hranici
díky, najdu si to a kouknu na to
na moto začínám, takže klasické "porodní" začátky i zatáčky
Jo to je taky dobrá trasa, ale zase když už tady budeš chtít jezdit, tak je škoda se držet u hranic... Ale je pravdou, že za jednu dovču to zvládnout ani všechno nejde, ostatně jako v každém kraji...
Honza_BMW_VW napsal:
Můžete mi prosím doporučit zajímavé cesty a místa na trase Liberec - severní Čechy – České Švýcarsko a dále pak co možná nejblíže k západní hranici s tím, že bych chtěl dojet k Lipnu, kde bych rád viděl Cestu korunami stromů (mj. dobrý odkaz a foto tu bylo na fóru na německou část http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=15508&pid=257087).
Preferuji pohodovou cestu po místních zpevněných komunikacích příp. krátké výjezdy k cílovým místům po nezpevněné cestě.
Díky za vaše doporučení.
Jestli můžu doporučit, tak z Božího daru se dej směrem na Horní Blatnou mezi těmito dvěma městy je pěkná salaš dělají tam halušky z pravé bryndzy chovají tam ovce a prodávají tam vynikající sýry. Pak pokračuj z Horní Blatné do Nových Hamrů tam jeď vpravo na Jelení jsou to krásné silnice podél hranic téměř bez provozu. Pak přes Přebuz Šindelovou (nejchladnější místo v Krušných horách) do Sokolova tam podjedeš silnici č. R6 a pokračuješ po silnici č. 210 směrem na Krásno, zde je rozhledna, ale dá se těsně před Krásnem uhnout na Prameny, Mnichov, a zde se dát vpravo na Bečov nad Teplou (Relikviář Sv. Maura), nebo vlevo na Teplou, zde je klášter, záleží kam se chceš podívat, Doporučuji silnici č. 20 z K.Varů do Bečova nad Teplou je to údolím řeky Teplé a jesou zde pěkné zatáčky a pěkný povrch, něco jako ty z Liběchova na Dubou. Pak jsou pěkné vracečky z Bečova nad Teplou směrem na M.Lázně, nebo z Bečova směrem na Plzeň, ale tam je to jen kousek cca tak 7 km, jo a dobrý ubytování a levný je v Březové u K.Varů je to pod přehradou Březová za K.Varama směrem na Plzeň , jsou tam pokoje a společné sprachy, ale dá se tam spát i ve stanu, každý rok se tam koná místní motorkářský sraz. Jo jsem rodilej karlovarák, ale teď žiju v Lysé nad Labem.
Upravil TGS1150 dne 11.08.2012 20:47
Jezdím tak rychle, jak lítá můj Anděl strážný!!!
Honza_BMW_VW napsal:
Díky za vaše doporučení.
Jestli můžu doporučit, tak z Božího daru se dej směrem na Horní Blatnou mezi těmito dvěma městy je pěkná salaš dělají tam halušky z pravé bryndzy chovají tam ovce a prodávají tam vynikající sýry. Pak pokračuj z Horní Blatné do Nových Hamrů tam jeď vpravo na Jelení jsou to krásné silnice podél hranic téměř bez provozu. Pak přes Přebuz Šindelovou (nejchladnější místo v Krušných horách) do Sokolova tam podjedeš silnici č. R6 a pokračuješ po silnici č. 210 směrem na Krásno, zde je rozhledna, ale dá se těsně před Krásnem uhnout na Prameny, Mnichov, a zde se dát vpravo na Bečov nad Teplou (Relikviář Sv. Maura), nebo vlevo na Teplou, zde je klášter, záleží kam se chceš podívat, Doporučuji silnici č. 20 z K.Varů do Bečova nad Teplou je to údolím řeky Teplé a jesou zde pěkné zatáčky a pěkný povrch, něco jako ty z Liběchova na Dubou. Pak jsou pěkné vracečky z Bečova nad Teplou směrem na M.Lázně, nebo z Bečova směrem na Plzeň, ale tam je to jen kousek cca tak 7 km, jo a dobrý ubytování a levný je v Březové u K.Varů je to pod přehradou Březová za K.Varama směrem na Plzeň , jsou tam pokoje a společné sprachy, ale dá se tam spát i ve stanu, každý rok se tam koná místní motorkářský sraz. Jo jsem rodilej karlovarák, ale teď žiju v Lysé nad Labem.
Dedkoid napsal:
Co nějaký terény? Potřebuju trochu zvalchovat 12tku. SYNEROV + okolí.
za mne Ti asi neporadím, zatím jsem jezdil jen na silnici a ani pneu/výšku/zkušenosti nejsou na to, abych se pouštěl do "větších akcí", nicméně třeba Pardál něco dopíše, ten to tam na tý KTMce brousí, si tedy myslím
www.jantruhlar.cz